Професионални серии за коса 136

• 37 348
  • 755
  •   1
Отговори
# 30
  • Някъде по Дунава
Благодаря за темата. Не съм ползвала професионални слънцезащитни продукти за коса. Ще купя тази година нещо, зависи какво ще има на промоция по сайтовете.

# 31
Имам минимален опит (Лореал спрей), но на плаж съм винаги със шапка или шал върху косата.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 00:45 от Agent Provocateur

# 32
  • София
Не съм ползвала нищо лятно, плажно за коса.

Момичета, само на мен ли термото на Олиосета ми мирише на нещо ужасно и соц? Получих го миналата седмица от Рибката. Някаква миризма ужасно химична и може би на цветя. Май би си разглезих носа с термиците на Керастаз...

# 33
Девойки, имам нужда от малко помощ...
Преди малко спонтанно си купих Ш Терапист (имам и серума). Въпросът ми е имам ли нуждa и от маската - имам Цимент и Екстеншънист маските?

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 02:31 от Agent Provocateur

# 34
Девойки, имам нужда от малко помощ...
Преди малко спонтанно си купих Ш Терапист (имам и серума). Въпросът ми е имам ли нуждс и от маската - имам Цимент и Екстеншънист маските?

Пробвай с наличните маски, мисля ще се сработят. Ш+м Терапист са за наистина изтощена коса, може да утежнят ако не е толкова изтощена косата или е с тънък косъм...
Аз пък се чудя ако взема само маска Денсифик, с кой друг шампоан на Керастаз да я комбинирам? Искам нейната плътност, но без шампоана дали ще има резултат? Преди имах и двете, но шампоана ми беше доста агресивен за скалпа...

# 35
Никога не съм ползвала слънцезащита за косата,аз и за тяло толкова ползвам,правя си един бъркоч,който научих в Тунис и се мажа с него.Кърпи,шапки,чадъри също не ползвам.Ще слухтя за нещо интересно,може да пробвам Grin

Агент,аз маската много я харесвам.Ползвала съм я след Екстеншънист и Денсифик.Серума не ми харесва,но помпата му се повреди и пуска само прозрачната течност,може би затова

# 36
Agent Provocateur, сама по себе си маската е много хубава, но наистина това е серия за сериозно увредени коси (over processed). Ползвах я навремето, когато изобщо нямах понятие от протеини, хидратации и т.н., взимах една серия за "увредена" коса и си я ползвах до откат. В случая с терапист първите две измивания бяха уау, с всяко следващо косата изглеждаше все по-зле и не разбирах какво става. По-късно разбрах, че това е прословутото напротеинчване, брутално... Simple Smile

# 37
  • София
Ik, а как изглежфа напротеинчването?
Косата става твърда и разхвърчана или може и да има обратен ефект - тоест косата да стане много тънка, вяла и сплескана?

# 38
VanessaDe,чаках твоето включване, защотооо се чудя как да избегна кокосовото масло, което блондинките в темата мн харесват и нанасят под спрейовете за плажни къдрици. Имам спрей на Ланца з аплажни къдрици от мин лято и така и не го ползвах нито веднъж , защото в темата ми казаха, че ще пресуши не сложа ли нещо хидратиращоооо Bowtie

Prinzesata, връщам те към последния ти пост от предишната тема: може ли да сравниш серума за връхчета на Оуей и този на Маракеш. Напоследък вторият ми заплита ужасно и ще трябва да измисля нов продукт срещу цъфтежи. Оуей толкова протеинов ли е и заплита ли?

П.п: засега не съм ползвала защита, но винаги съм с шапка, не мокря косата си в морска вода. Но тази година ще ми е особено полезно да науча как пазитв коситв си, защото в края на тази или началото на 2021г (живот и здраве) планирам почивка далеч, на много топло и влажно

# 39
Мélisande, аз съм с тънък косъм и все търся плътност. Напротеинчването при мен беше с осезаема плътност, но и сухота, косъмът е матиран и цялостно косата няма грам виталност. А и усещах като някакъв филм върху косъма,  но това може да се е дължало на натрупване на по-тежки силикони.
Добрата новина е, че е обратимо.
За сравнение цимента много си го уважавам като серия, Цимент термикът ми е любим продукт, Нектара изобщо не ми пасва. Но Терапист е много тежка артилерия.

# 40
bonibon_ знам че питаш Принцесата, но да се включа и аз с мнение.
Ползвам Маракеш серума от 4 месеца, в началото не виждах ефект, после ми хареса и после започна да ми пресушава и заплита и го спрях. Оуей серума ползвам от месец и съм супер доволна! В никакъв случай няма протеиново усещане, той е мазничък серум, освен киноата има главно масла в него. Нямам цъфтене и не мога да кажа дали влияе на цъфтежа, но приглажда, дава блясък и при мен има уплътняване, като от маракеш, но без пресушения ефект. Маракеш слагам през миене, а Оуей на всяко т.е. ги смесвам понякога, като Оуей слагам на суха коса и винаги ми харесва ефекта. Не мисля че с него може да сбъркаш. Аз слагам почти всеки ден, за да поддържам блясъка и приглаждането, дори си направих експеримент и омазах до там че косата да стане на клечки, прибрах на кок и сутринта косата беше като след терапия. Маракеш е по-капризен и трябва да се почива от него, за да се избегне кофти ефекта. Flowers Hibiscus

# 41
Моля ви препоръчайте ми Ш и Б за изтощена коса, досега ползвах Ш и Б на Мароканойл-възстановяващата серия, имам и маската с кафявата капачка, която досега не съм ползвала, изобщо не мога да разбера какво ми трябва за моята коса, никъде ли не е описано за кои коси трябва хидратация, за кои протеин. Искам да сменя малко понеже използвах по две опаковки от Ш и Б. Искам и някаква термозащита, в момента ползвам един термозащитен спрей на Philip Kingsley daily damage defence, обаче косата ми след него се слепва и става много зле, изобщо не е мека, както като си сложа масло. Това ми е и първата термозащита, досега не ползвах никакви, от тук научих, че е много важно да се ползва.

# 42
Много ви благодаря за съветите, на всички! И аз като LK съм с (много) тънък косъм и все плътност и обем гоня, но в случая с Тераписта реших да взема преуоша/балсама + Ш + наличния ми серум. Щеше така да си стои маската за голия ми мерак да имам серията, а и вече поизрязах 60% от проблема. Имам и двата Термика - Цимент + Екстеншънист - за допълване, странното е, че напоследък по-често към Екстеншъниста посягам.
Благодаря още веднъж!

PS Аз си признавам, че 2 пъти поред не мия с едно и също след като преди години и моето запознанство с профи козметика мина през "напротеинчване" и коса като слама!

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 02:34 от Agent Provocateur

# 43
  • София
Мélisande, аз съм с тънък косъм и все търся плътност. Напротеинчването при мен беше с осезаема плътност, но и сухота, косъмът е матиран и цялостно косата няма грам виталност. А и усещах като някакъв филм върху косъма,  но това може да се е дължало на натрупване на по-тежки силикони.
Добрата новина е, че е обратимо.
За сравнение цимента много си го уважавам като серия, Цимент термикът ми е любим продукт, Нектара изобщо не ми пасва. Но Терапист е много тежка артилерия.

Не знам, много сложна наука е това...
Аз не нога да разбера на моята коса какво и трябв, правих теста с косъма, моя косъм и грам не се разтяга. Не разбрах какво ми трябва.
Понякога при някои протоколи косата е добре, понякога изглежда мн зле, а уж въртя едни продукти.
Моята уж недолюбва протеин защото от 2минутния реконструктор става мн гадна, безформена и мн тънка колкото и странно да звучи, от лалгата е ужас, от дендифик става суха и разхвърчана.
Докато от терапист става страшно хубава и гладка, хем уж би трябвало да утежни.
Аз съм също с тънък косъм и не много гъста коса.
Не знам вече.
Някакви препоръки за нещо за плътност което да не е денсифик за права тънка коса?

# 44
Izi_00, каква ти е косата - тънка, плътна, боядисвана/изсветлявана, преса/сешоар, също и какво целиш като ефект? Simple Smile
Agent Provocateur, не исках още веднъж да си припомням, но и аз съм с не просто тънък, а мноого тънък косъм! Laughing Но споделена мъка е половин мъка, мда… На свой ред да те помоля да сравниш двата термика, защото аз така и не стигнах до Естеншънист серията, трябва ли ми? ThinkingSimple Smile
Мélisande,
Цитат
Не знам, много сложна наука е това...
Тъй, тъй...
Само предполагам, че не ползваш Терапист на всяко миене, почти съм сигурна, че ефектът нямаше да е добър.
2-минутния е най-никаквия продукт, който съм ползвала евър, просто все едно съм се изкъпала само със шампоан, за разлика от двустъпковия, който ми се отразява чудесно.
Когато не знам какво иска косата мия с Хронолоджист и си свиркам, нали е скъп и умен - да се оправя, няма само аз да си блъскам главата с вечния въпрос "Протеин или хидратация?" Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 01:21 от lk

Общи условия

Активация на акаунт