Професионални серии за коса 136

• 37 524
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
Като заговорихте за аромати.. Онзи ден имахме работа на двора, един пек..Абе, мирише ми едно хубаво, плодово, напомнящо на Императрицата на ДиГ. Въртя се, суча се ( а аз много обичам този аромат). Кога се сетих- ми аз се бях намазала с олиото на Алфапарф. Страхотно плодово и трайно излъчване Blue Heart
Става дума за това олио:

# 241
prinzesata,

как точно да използвам медицински шампоан с някой на Керастас, примерно. Кой първо да сложа, че да елиминирам максимално риска от поява на сърбеж? Върнах се отново към Vichy Dercos Ultra Soothing - само той не ми омазнява толкова много косата, без да дразни в същото време. По принцип шампоанът Макадамия също ми действа добре, само че той мноого ми омазнява на мен, а имам този за най-тънки коси. Ако днес се измия с него, на другия ден вечерта косата си лъщи доволно. Така че в момента действам с медицинския, от време на време някой от профитата, а вече по дължините е ясно.

И аз се замислих за балсама Генезис. Когато използвам например Лалга самостоятелно, косата още в банята я усещам супер мека като след маска, така че предполагам и с Керастас ще е така, макар че май балсам и маска са на една цена - кое ли ще е по-добре? Напоследък забелязвам косата доста съживена, дори и само с шампоан стои мекичка, а е руса.

# 242
Мини Ми - според мен маската Simple Smile

# 243
Като заговорихте за аромати.. Онзи ден имахме работа на двора, един пек..Абе, мирише ми едно хубаво, плодово, напомнящо на Императрицата на ДиГ. Въртя се, суча се ( а аз много обичам този аромат). Кога се сетих- ми аз се бях намазала с олиото на Алфапарф. Страхотно плодово и трайно излъчване Blue Heart
Става дума за това олио:

Аз на това олио от доста време му се точа Grinning, а и съм си фен на Алфапарф по принцип. Би ли описала как действа на косата, утежнява ли?

# 244
  • Някъде там
Mini, успешно си съчетавам медицинските шампоани с маските на керастаз и с другите маски които имам .Рядко посягам към профи шампоаните .

Използвам шампоаните на Рене Фюртер Simple Smile
Принцеса ,AlisV, благодаря за коментара за серума .
Ще се въздържа от поръчката .
Имам серума на Епроуваж, Серума на ФК за растеж и Боди Мас на Кевин Мърфи Simple Smile Маската на Меди за стимулиране на растежа , която е и с превенция на косопада .Мисля ,че са ми напълно достатъчни за сега .
Имам една маска на Лореал дали дъщерите ми могат да я използват , нали е натурална Става въпрос за Натурална подхранваща маска Loreal Source Essentielle Nourishing 300 мл
https://www.zlatnaribka.com/naturalna-seriya-source-essentielle/ … nourishing-300-ml

# 245
Mini, успешно си съчетавам медицинските шампоани с маските на керастаз и с другите маски които имам .Рядко посягам към профи шампоаните .

Използвам шампоаните на Рене Фюртер Simple Smile

Рене Фуртерер е голяма ми любов! Дълго време използвах Rene Furterer Melaleuca - просто го обожавам... Все едно си на СПА процедура Heart Eyes. Малко идват скъпи предвид и количествата, затова ги дебна на намаления.

За съчетанието, което спомена, аз по-скоро имах предвид медицински шампоан с профи шампоан и каква да е последователността, за да не си докарам дразнение Simple Smile.

# 246
Става дума за това олио:

Аз на това олио от доста време му се точа Grinning, а и съм си фен на Алфапарф по принцип. Би ли описала как действа на косата, утежнява ли?
Консистенцията е гъста, плътна, с аромат на плодове (смокиня, портокал). Добро подхранване прави, супер икономично. Да, може да се прекали с него, но ако сложиш шепа. Косата ми е претенциозна на масла. Любимец ми е класическото на Макадамия, но то понякога омазнява косата и трудно го предвиждам колко да сложа (вероятно от моментно състояние на косата-веднъж е жадна и изпива, друг път е добре хидратирана и омазнява). Тук не забелязвам такова нещо. Хидратира добре, дава блясък и аромат. Не съм забелязала да отнема от обема, нито да изправя косата допълнително.
‼️ Само да кажа, че цената му е абсурдна! От фризьорката си го взимам за 20лв. В Арлен мисля, че беше 28-29лв. Скоро имаше промоция в Рибата и го взех за 18лв.
-----
Аз съм изрусена, с фин, тънък косъм.

# 247
РуСа-Мамма,

благодаря ти за инфото Simple Smile. Ще се ослушвам за намаление да го взема. И аз имам класическото на Макадамия, и да, понякога много трудно попива. Според зависи от моментното състояние на косата, точно както ти казваш. Ползвам и Митичното олио, но не знам защо е толкова рядко... По принцип такова ли е? Мирише и леко на алкохол, което не ми харесва, но го ползвам, защото е леко пък.

Последна редакция: вт, 05 май 2020, 12:36 от Mini Me

# 248
РуСа-Мамма,

благодаря ти за инфото Simple Smile. Ще се ослушвам за намаление да го взема. И аз имам класическото на Макадамия, и да, понякога много трудно попива. Според зависи от моментното състояние на косата, точно както ти казваш. Ползвам и Митичното олио, но не знам защо е толкова рядко... По принцип такова ли е? Мирише и леко на алкохол, което не ми харесва, но го ползвам, защото е леко пък.
Сходни впечатления имаме. Каква е косата ти? И аз купувах митичното, поради тази причина, но и ма мен ми идва едно такова алкохолно 😁

# 249
Аз много харесвах едно олио за коса / мисля,че се водеше за тънка, но не съм сигурна/ на Шварцкоп с роза. Нямаше помпичка, но сега не го откривам, някоя да го е срещала някъде ? :/

# 250
РуСа-Мамма,
косата ми е под сутиена, средна гъстота, с нормален косъм, руса - 9-ка, балеаж. Принципно поглъща всичко, което й намажа, дори и да не е веднага Grinning (като макадамията). Но все пак е възможно да се получи някакво утежняване, та затова си търся някакъв среден вариант Yum.

# 251
Мини ми на Матрикс не са лоши 💕

# 252
Аз съм в потрес от шампоан и балсам Ланза за боядисана коса.  Измих косата, сложих само тези два продукта, умишлено. Очаквах УАУ, но... след 14-15 часа, повечето от които в сън като се клечкоса тоя бритон... и след един час ми лъсна цялата коса, ама мазна до безобразие 🤣 такова нещо не ми се беше случвало досега, освен ако не прекаля с някой продукт без отмиване. Тази марка може би е най- голямото ми разочарование.
Но пък съм възхитена от коприната на Чи - взех една малка опаковка, нанесох след измиване и няма никакъв фриз, косата е гладка, ластика се плъзга по нея, не омазнява ама изобщо, трети ден косата ми изглежда добре. Та все повече се убеждавам, че не трябва да се пренебрегват старите, неактуални по-точно продукти - все още вършат страхотна работа Simple Smile
Поръчах си наскоро и Фолиген, и X-folate шампоани, доволна съм и от двата.
Реших малко да понамаля маските и вече не слагам на всяко миене - разчитам на балсам и финиш. Добре се получава, не ми е утежнена косата.
Някой има ли отзиви за шампоаните Клоран ? Поръчах два, за да видя как ще се отразят на чувствителен скалп, но би ми било интересно да прочета коментари.
Термото на Генезис ме влече.... много обичам спрейове, предпочитам ги пред кремове, олиа.

# 253
Да, коприната на Чи е страхотна, както и варианта им с кератин, също го има в малка опаковка.

# 254
bobch3,
ползвала съм шампоан на Клоран - розовия с божур за чувств. скалп. Имам и балсама, който е много лек и не е кой знае какво, но пък мирише приятно, нежно такова. От шампоана съм доволна, мек е и не дразни, а и има големи разфасофки по 400 мл. на доста добра цена. Бих го препоръчала Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт