ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 410
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
  • София
... Попита ме какво трябва да се случи, за да свърши това?! ...
То и аз вече се питам. Каква е гаранцията, че скоро ще има ваксина или сигурно лечение? За СПИН още няма. Ние все така ли ще живеем?

# 106
  • София
Понеже имаше зададен въпрос,какво ни липсва в тази ситуация,та да отговоря.
Липсва ми нормалния начин живот,социалните контакти и свободата да правя,каквото искам.
Обаче гледам да извлека и дивиденти от ИП.В момента сме всички заедно,нещо което няма как да се случи при нормални обстоятелства.Дори и синът ми,който иначе живее в Германия е тук.
Някак бях повярвала,че с настъпването на топлото време /лятото/ вирусът ще се оттегли.Сега виждам,че не е така.
Трябва да се научим да живеем с него около нас...
Моята щерка е излизала един път от 13.03 насам.Това,което ме притеснява е изолацията да не се окаже нож с две остриета.Когато излезнем навън да се сблъскаме с други вируси и организмите да не са готови за този сблъсък.Престоят у дома е вид изнежване,освен съхранение на самите нас.

# 107
Доказана е тенденцията на отслабване на пораженията от вируса във времето. Не ми е под ръка едно интервю с руски академик, в което обяснява, че коронавируси, които през... и... година /много назад във времето/ са имали смъртоносни последици, сега са източник на заболявания тип настинка. В този смисъл отлагането на заразяването има смисъл. Отделно се работи много активно и разнопосочно. БАН разработва имуностимулатор / не ваксина/, като разработката се финансира от "Пастьор" - гаранция за смисленост. Вътрешно съм убедена в добър за човечеството изход, но, както Димитрина писа, много зависи от самите нас - от вътрешната ни зрелост и осмисляне на минало и бъдеще.

# 108
  • София
Как мога да блокирам рекламите, които ми се появяват в долната част на телефона?
Синът ми е супер щастлив, че ще завърши дистанционно...Confused, страшен мързел. За мен втория срок е абсолютно загубен.

# 109
  • В средата на времето
Моят син също не остана доволен от това, че ще завърши дистанционно. Каза, че му е скучно и тъпо и че 6 месеца вкъщи (брои от последната грипна ваканция до септември) са много време. Той излиза всяка вечер за по половин час, за да разхожда кучето, но му липсват живите контакти със съучениците.
Силно се надявам от септември да се върне в училище.

buni, на телефона ползвам Adblock plus.

# 110
  • Разпиляна във въображението
Здравейте!

И аз съм със смесени чувства от приключването на учебната година по този начин. Разчитах много на тази година, за да научи езика, а то какво се оказа - ще трябва да търся курсове и учител. Да, искам да е здрава, но от друга страна на Вики цялата изолация не й се отрази добре.
Скрит текст:
Има състояние на тревожност. Преди две седмици я водихме на лекар, защото отказа да се храни, отделно  кършеше пръсти и дишаше тежко с побелели устни и с вид все едно ще припадне. Закарахме я на доктор. Пулсът й бе над 110 и единственото време, когато седна изобщо от момента на излизане от колата и обратно бе, за да й премерят кръвното. Постоянно крачеше като животно в клетка. Решихме да я изведем за малко навън на разходка в парка с малките, и след 15 мин. отново й каза, че й е лошо и започна същото - тежко дишане, буца в гърлото. Пие валидол и глог, мента и валериана. Някои нощи не може да заспи до 3 ч., както и тази нощ, пулсът й играе. Ще се обаждам отново да я водя на лекар.

# 111
Miriel, толкова мъчно ми стана за твоето момиче. Наистина голяма прегръдка от нас. За това пиша, че децата не могат да живеят дълго време в подобни условия. Дори моето овладяно момиче една вечер ми направи лека паническа атака, заради някакво домашно, излезе много бързо от това състояние и се овладя. Тя никога до сега не е губила контрол , дори миналата година, когато се готвеше за НВО и имаше много допълнителни дейности не даде в нито един момент, какъвто и да е признак за напрежение и тревожност. Наистина се страхувам, че този начин на живот в момента им се отразява силно на съзнателно и подсъзнателно ниво. Нещо баланса ми липсва.

# 112
  • София
Miriel,  много ми се иска да успеете да помогнете на детето без лекари/лекарства. Това вероятно е някакъв енергиен дисбаланс и ако потърсите решение като йога, правилно дишане, малко повече сутрешно, пролетно слънце (и тераса става) може всичко да изчезне. Всички наши проблеми (емоционални, психични, физически) са израз на това как протичат енергиите в нас.
Опитайте, това поне не струва нищо (освен време и някакво усилие), а е безвредно.

# 113
  • София
Вклювам се заради Мириел и девойка ( не че не ми липсвате, но единственият, който учи у нас съм аз, а така ни спешиха от унито, че.... даже поръчах пица, аз, дето по цели дни и нощи готвя и меся).
Сладурки, моля, запознати и незапознати, вижте капките на Бах. Аз като стара свекърва да се намеся, но много ги харесвам, а и са точно за емоции. Ако е трудно да определите есенции, пишете ми.
Целувки, продължавам с ДО в СУ.

# 114
Благодаря ви Simple Smile В понеделник се разбрахме да я заведа при педиатъра ни. Ще й пусне пълни изследвания и ще проверява щетовидната й жлеза и отделно направление за детски кардиолог.

Тъпо ми е и че не иска да се чува с никоя от приятелките й. Казвам й да звънне и да се чуят поне за малко, но не желае. Излизаме пред нас със сестра й и малкия, след 100 уговорки, и играе малко на федербал. Не се усеща притеснение. В парка не знам защо се получи така - повече хора ли защото бяха... Ще видим. В понеделник ще питам за капките на Бах.

# 115
  • Там, където мечтите се сбъдват
Мириел, и аз като Светкавица ти препоръчвам капките на Бах, даже вземи направо спешната им помощ или т.нар рескю. Отделно спортува ли девойката, ако не, то натрупването на напрежението е добре да излиза и под формата на движение за да може мозъка и психиката да изключат за кратко - виж табата, високо интезивни тренировки, нещо, с което да освобождава стреса. Може и заедно да ги правите.
И мен това ме притеснява, как ще им се отрази психически, как ще ни се отрази психически...
Допълвам за хормоните за щитовидната жлеза, защото вчера бях на контролен преглед, и ми казаха да си ги пусна между 3 и 7 ден от цикъла, но при мен са комбинирани и с други, та попитай педиатъра ви кога е добре да се пуснат.

# 116
Това са си типични паник атаки. Преживях го преди 6-7 години. За кратко си попих и хапченца. Слава на Бога, че успях трайно да изплувам. Но трябва помощ и самоосъзнаване, че има проблем. Има много хубави дихателни упражнения за такива състояния. Прегръдки и знам, че ще се справите!

# 117
Мириел, мога да препоръчам да си намерите добър класически хомеопат, в такива ситуации помага изключително бързо правилно подбраното лекарство. Ако няма възможност за преглед при класически хомеопат в момента (нашият примерно консултира случаите без нужда от физически преглед по интернет, но ние сме му дългогодишни пациенти и ни знае историите и типовете), капките на Бах също са много добър вариант.

# 118
Благодаря, записвам си Simple Smile И аз мисля, че са основно паник атаки, защото докато крачеше в чакалнята ме попита "Ами ако съм болна?" И голямо пукане на пръстите има. Сещам се, че преди доста време тук се споменаваше от някои момичета, че децата им го правят. Сега я забелязах и аз. Има ли спасение и от това? Simple Smile

# 119
Мириел, много ми е познато това, което описваш. Миналата година го преживяхме у дома с дъщеря ни. Отдавахме го на преумора и стрес, така и се оказа, но беше пострадала щитовидната жлеза. Моят съвет е да вземете направление за детски ендокринолог и да си пуснете преди прегледа пълни изследвания щитовидна жлеза сами, че не ги поема касата.
Ние също ползвахме капки на Бах - имат ефект. Хубаво са те посъветвали - движение, гимнастика, разходки са от решаващо значение, както и промяна на хр. режим. Много приятно се отразява и ароматерапия - нямаме дифузер, но имам керамична лампа, от тези със свещичка отдолу. Масло от бергамот е против депресивни състояния и апатия, намира се на прилични цени в аптеките. Аз поръчвам от фирма "Катеко", къщата ухае прекрасно от него.

Общи условия

Активация на акаунт