ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 608
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Miriel,  за пукането - даже аз го правя доста често,  у нас не е свързано с тревожност или напрежение. В съзнателния ми живот все си пукам пръстите Simple Smile
Много често когато карам Мо да звъни за излизане,  тя още повече дава назад. Моите деца много се отпускат и обичат масажи например. Извън съветите за изследвания и капки,  опитайте с по-често излизане, ако си е стояла вкъщи от началото, може би й е по-трудно. Също - как се отнасяте у вас към вируса, не искам да звучи зле, но ако му обръщате много внимание,  може подсъзнателно да я е страх.
Наскоро във фб ми се завъртя пост с обръщение към децата. Те наистина просто изпълняват нарежданията, без да разбират добре смисъла им,  и нашето отношение към ситуацията,  формира и тяхното.

# 121
Miriel, дано се справите бързо и преди понеделник. Може би да помислите и какво обича девойката, и да се опитате да я поглезите. Повече навън на спокойно място без тълпи, плаж на терсата. Сега ще имат и повече дни почивки покрай 1 и 6 май. Може да си направите тренировки заедно или да пробвате медитация за  отпускане  и сън- има много в нета.
Дали се справя с ДО, може и то да я изнервя, ако има някакви проблеми.
Май прекалих със съветите, прегръдки и дано скоро се похвалиш, че всичко е наред.

# 122
  • Разпиляна във въображението
Не се притеснявайте за съветите. Затова и споделих тук, ако някой има опит. Ще предложа някой неща, които сте написали.  Другата седмица ще видим какви ще са изследванията.

# 123
  • Sofia
Брей, направо не знам какво да напиша Confounded Miriel, добри съвети са дали момичетата - хич не го мисли езика и ученето, важното е детето да е спокойно и здраво Heartpulse Мисля, че и хормоналните бури в тази възраст също водят до такива състояния.

Скрит текст:
Моят син миналата година имаше моменти на тревожност и сърцебиене без причина. Даже вечер седях до него докато заспи, за да бъде спокоен или ме викаше нощем да поседя при него, ако се събудеше в същото състояние. Сигурна съм, че бушуващите хормони бяха причината.

Питах набора какво мисли за завършването дистанционно - не бил доволен. Все се надявал, че ще се види със съучениците. Аз лично мисля, че с ДО се посближиха И с момичетата. В клас се срамуваха, а сега доста общуват. А гадже онлайн лесно се хваща, на живо обаче спекът или разочарованието (, ако не са се виждали) са големи Grin

Софиянци пак тръгнаха към родните си села и градове - по "Борис" и околовръстното е страшно от следобяд ... (и аз съм родом от провинцията, не искам да обидя никого).

# 124
Министърът на образованието ще е гост след малко при Цветанка Ризова. Ще обсъждат ДО и НВО.

# 125
  • София
Привет, момичета и момчета!
Имах толкова много работа до днес, че само ви четях без да пиша.
Да се живи и здрави всички рожденници и именници, които съм пропуснала да честитя, но да знаете че от все сърце само най-прекрасни моменти пожелавам Flowers Rose
Калоян не е доволен, че ще завърши дистанционно, но по-голямата му мъка е кога официално в парка ще могат да ходят и деца над 12 г. Честно казано и аз съм супер недоволна, че нашите деца, макар и малко пораснали, не се допускат в парковете в града.
Аз лично чакам с нетърпение да освободят пътуванията, че София, колкото и да си я обичам, ми писна Smiling Imp
Защо не си спретнем пак една виртуална среща ако има и други ентусиасти?

# 126
Сега се замислям ,как ще стане завършването на учебната година.  Ще ходят ли в училище да носят бележници или всичко ще бъде онлайн?

# 127
  • София
Аз се чудя, децата, които имат стипендии за втори срок, а първият си получаваха парите в брой, по банков път ли ще ги получат или ги губят, защото са на ДО?

# 128
  • Варна
Синът ми получи стипендия по банков път, но в училището му, така или иначе, само така се получават.
Вчера правих консултация с личния му лекар по телефона, че май са му възпалени ушите. Дано сме уцелили правилното лечение. Никак не ми се иска да го водя по болници, особено в празнични дни.

# 129
Все още ли има училища с бележници? Аз мисля, че навсякъде е електронно оценяването.
На мен пък ми е интересно оценяването по физическо. Синът ми беше освободен първия срок поради временен проблем(зарадост, че се бяхме наплашили) и няма оценка.

# 130
  • Sofia
Светкавица, нашите имат задание по ФВС да направят 30 лицеви опори, а момичетата - 70 коремни преси. Мисля, че трябва  учителката да ги гледа онлайн как ги правят.
Мен математиката ме притеснява, все още не са изпитвани по никакъв начин Worried

Още има училища и с хартиени бележници. От догодина вече всички трябва да бъдат с ЕД.

buni, питай ги в училището как ще процедират. Едва ли ще се загубят стипендиите.

ТОЙ спи, а аз съм му написала to do list Grin

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 09:37 от aniK

# 131
На мен явно съвсем ми се размива представата за време. Връхлетях в ранна утрин да я будя за часове. Опита се да ме изпепели с поглед, но не можа и пак заспа.

# 132
  • София
Ама много моля за физическото в мое присъствие по-плахо да се пише. Sweat
Тест правиха децата. Какво очаквате вие?

# 133
  • София
При нас пък имаше тест по музика третокласникът. Преди това си гризеше ръцете и кършеше пръсти, защото госпожата давала много трудни тестове и го било страх.
Аз, разбира се, като една видна майка-орлица (един тест по музика ли ще ме бутне) го успокоих и му вдъхнах увереност като му казах, че съм на линия и ще му помагам, ако се наложи и да не се страхува. И така на дългоочаквания тест, който междудругото беше и за време и въпросите се четяха от госпожата онлайн, се приготвихме. Аз седнах на моя компютър, той на неговия, плътно до мен и аз го поглеждам и му кимам окуражително. И като заваляха едни ми ти въпроси с повишена трудност, аз само мигам на парцали и се почесвам. Добре че си знаеше детето и нямаше много нужда от мен, но аз си признавам, че гугълнах доста от въпросите. Това сравнения между еди кой си валс на Шопен, с валс на Чайковски, да познават кой музикален инструмент изпълнява еди кое си произведение, схеми на право и не знам какво си хоро.... ужас ви казвам. Много се напрегнах. Той не знам каква оценка още е изкарал, но аз повече от 3 по милост нямаше как да вържа на този тест.

Редактирам се: Току що излязоха оценките от теста. Нашичкият е с 5. Скача и се радва вкъщи и аз скачам с него. Ако не бях чула теста, щях да му се скарам защо 5, а не 6, ама сега го гледам с респект. Има само 2 шестици в класа и госпожата е изпратила с оценките и скала за оценяване: 2 грешки - 5.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 12:34 от jenap

# 134
Спомням си ги тези тестове по музика от старото училище. Будеха ужас у децата. Най - много се страхуваха от изпитване по музика и от най - страшния дзвЕр - госпожата по домашен бит. Свекърва ми беше дошла веднъж да помага, жената е професор и беше потресена от тестовете, каза, че повече от 2.50 не може да изкара, а аз чертах една цяла нощ технически проекти на машинен детайл и ми писаха 5.40, защото таблицата към чертежа била от стар тип (като в учебника). Тя им била казала устно, че редовете са променени! Едно време тези часове бяха за почивка и удоволствие, а не за тормоз.

Общи условия

Активация на акаунт