ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 614
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Хахах, мамита, за ДО на децата ли се притеснявате, или за нашето ДО?! Simple Smile
И аз хелпвах на 1 тест по философия (с чичо Гугъл, де), и едва върза 3.70. Дружно се обединихме около мнението, че не ни пука за философията!!!

# 136
  • София
Лейди,  много жизнеутвърждаващ поглед към нещата. Grinning

Срещах из нета едно меме за това как ако искаш да се почувстваш тъп, трябва да опиташ да напишеш домашното на третокласник.

По БНТ дават хубав концерт - бг рок.

# 137
И аз хелпвах на 1 тест по философия (с чичо Гугъл, де), и едва върза 3.70. Дружно се обединихме около мнението, че не ни пука за философията!!!
Навремето акад. Алипиев имаше много интересна класификация на науките:
- Има естествени науки - физика, химия, биология и др. под.;
- Има и неестествени - езикознание, изкуства и т.н.;
- Има една свръхестествена наука - математиката
- И една противоестествена - философията Stuck Out Tongue

# 138
  • нейде там, където ....
Някога спорехме с учител и учебници, но ако успеехме да си защитим тезата, оценките бяха отлични - по философия и литература. Сега не мога да хвана ни критерии, ни дявол ... Лейди, на едно мнение сме, поне за оценките и предмета като такъв в училище. Но поръчах една книжка "Философията накратко. 200 основни концепции, променили света".

На сериозните тестове има по една грешка, от недочитане на условия. По единия от предметите това му коства цяла единица - 16 от 18 точки, петица.

Надявам се с края на учебната година да приключи и ДО, а през лятото да си има лагери, игри, срещи и приключения.
Скрит текст:
И нещо от тези дни, от нашата махала.

# 139
  • София
Ох, разсипахте ме с тези предмети. Малкият по музика грачат онлайн, надявам се да няма проблем. Наборката има някакви оценки, но гледам, че в средата на май щели да имат тест, пък в края на май - такъв по рисуване. Голям майтап ще е да се издъни по ИИ, щото то познаването на произведенията, не е като да рисуваш манга Wink
По физическо да му мислят... Нали ви казах как малчо ми излиза с репликата: "Господинът по ФВС ме спами - непрекъснато ми праща клипчета със зумба". Принципно трябва да води дневник по дати - на коя дата колко и какво е играл... Познайте колко е спортувал и какъв дневник е водил... и най-вече познайте кой ще пише дневника на финала Joy

За стипендиите, вероятно или ще поискат да пратите банкова сметка, или ще ги изплатят накуп септември. Моята успя да се пребори за стипендия втория срок и им искат банкова сметка (може и на родител) и ще приведат накуп парите за 2-ри срок.

# 140
Хах, значи аз съм възпитаник на противоестествения факултет на СУ Simple Smile
Досега само по БЕЛ бях помагала през годините, но пък от тази година се включвам по-активно. Последно правиха домашно върху късометражния Дестино (колаборация Дисни/Дали). Детето добре се справи, аз само насочвах.

# 141
Заглавието ни за Евгени, а той се разписа. Аз съм от феновете на естествените и особено на свръхестествената наука. Помагам мнооого рядко по математика.
Патето тотално го загубихме. Дали са ОК?

# 142
Надявам се да са добре. Тук женска раздумка си правим и мъжкият прагматизъм е изложен на изпитание. Помните ли как резюмираше разговорите ни?
Пате/Веси, хайде маркирай се, че сте ОК. За вас си мислех дали когато го докарахте до болница, не сте били коронясани? Добре ли е сега юнакът?

У нас е скука. Мен ме стегна кръстът и всичката домашна работа, която чака дълго, остава самотна. Здраве да е!

# 143
  • София
Айде и моята щерка изпраска пулс 105. Оплака ми се, че си усеща сърцето в гърлото. Три пъти го премерих - все така. Кръвното нормално, пулса - ускорен. Дано не е от ЩЖ. Каза, че е притеснена за нещо си по АЕ.

Докато пишех чувам яко тропане, блъскане, караница. Тя излязла на балкона да подиша въздух, а брат ѝ я заключил нарочно. Тя му тропа да ѝ отвори, а то ѝ се хили. Съответно девойката се разрева, добре че долетях да оправя положението. Друг път в такива ситуации - не ѝ пука, седи си докато на него му стане безинтересно или ми звъни на телефона (знаете нейният е залепнал за ръката ѝ). Не е и тя да не си е правила подобни шеги с него. Но този път изпадна в истерия. Пубертет ли е, насъбра се повече напрежение от изолацията ли, нещо в училище ли...

# 144
  • Sofia
Евгени много на място се включи Grin
Като започнат да се взимат на сериозно с тия предмети ТП, ИИ, ФВС... Щерката пеят по музика. Учат и теория и то доста полезна, но чак пък тестове, че и сложни... Младежа го гоня да си отметне анагжиментите по физическо и рисуване само защото тези учители трябва да го оценят все пак по някакъв начин.

Вчера му разясних на набора ситуацията след 10-ти клас и профилите в нашето училище. Ей, наду ми главата да умува на глас. Какво ми трябваше и на мен - пак е на вълна ядрени реактори, а в профилите има включена доста физика. Обаче той не осъзнава, че тя е тясно свързана със свръхестествената нáука, която хич не му е на сърце. Нищо де, има време главата му да уври, а и да видим дали нещо няма да се промени в тези профили (поне избора, който предлага училището).

Дъщеря ми и нейната приятелка вече играят и с двете съседски момчета. Майката много се притесняваше и от началото на ИП двамата излизаха само в двора с маски и играеха с нашите девойки през оградата. От вчера са без маски и извън оградата. Наборът си кеси в къщи. От време на време измрънква "ох, скука", но това е.

# 145
Немски, български и математика си вървят по програма. Имат часове, домашни и много тестове и изпитвания. По БЕЛ знаят, че като им звънне господинът, ще се изпитват. В рамките на до 5 минути задава въпроси и изисква бърз отговор. По информационни и философия също работят. Правят сайтове, тестове и домашни, които се оценяват. Физическо и музика ми се губят, но за сметка на това господинът по ИИ е доста активен. Миналата седмица се наложи да рисувам картина на Рафаело Санцио, тъй като на госпожицата не и остана време. Преди това има две предадени работи. Изкарахме шестица. Joy
Дъга и от мен - снимка от групата на селото ни днес. Не е моя, тъй като я изтървах. Лъснах градинките и къщата по случай Деня на труда. Blush

# 146
  • София
За стипендиите на учениците, които не ги получават по банков път, в нашето училище бяха изпратили график кой клас в колко часа да си ги вземе, за да няма струпване в училище. Преди седмица или десетина дни беше.

# 147
  • София
Хехе, това усещане за събота, като е петък, много го обичам.

Моите ДО-то до края го приеха добре. Щерката каза, че даже си е съвсем ок, само повечко да се разхождала. Та днес навъртя 10 км с една приятелка.
Синковецът е по-нещастен.
Физическата активност си е много зареждаща.  Аз чат пат хвърлям едни боклуци от тавана  - 5 етажа надолу и ногоре 6-7 пъти и адски се зареждам..
Денем също гледам минимум 30 минути домашни  фитнес тренировки... иначе зле

А това с разпределените годишни ваканции и по-късно лято никога не съм го разбирала. От 20 години отпуската ни е септември, на нашето море. Най-хубавото време. Съвсем ще съсипят туризма, ако решат подобна глупост за по-ранна учебна година..

Мариел, гушка за твоето момиче .  Дано ЩЖ да е добре и да помогнат капките.

Нинка, и аз това се чудя -за връщането на работа. Дано не бъркам, че ти си чудеше. В началото ми беше тегаво, но сега се нагодих и мисля, че ще ми и терсене като се върнем. Моята работа не е точно 8 часа да мърдам мишката, има моменти, в които е по-спокойно и си върша и някое и друго домашно нещо.  Или си работя но терасата.., но има и ситуации, в които и късно вечер бъцам, което ако съм в работата няма как да се случи. А и надзиравам 4класника.

# 148
  • София
Сега, като се замисля, след като решиха за ДО, трябва да поощрят и работата от вкъщи, където е приложимо (както впрочем си беше поначало, не всички работят дистанционно). Освен това,  не са паднали ограниченията, само леко ги разпускат, а работата от разстояние си е мярка.

# 149
Аз се чудех. Нас може и да ни засилят към офиса, зависими сме от хардуера. Бяха обявили, че сме до края на ИП.
Някой усети ли земетресението вчера?

Последна редакция: сб, 02 май 2020, 09:07 от galia_mi

Общи условия

Активация на акаунт