ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 408
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • нейде там, където ....
Нещо не разбрах ... как намалената лятна ваканция за учениците ще балансира учебната година? И коя учебна година? Ами ако следващата няма епидемии - по-рано ли трябва да свършат?

Ние си имаме семейни традиционни пътувания през септември. Дано поне тях осъществим, след пропуснатите пролетни странствания.

Аз съм все по-доволна от дистанционното обучение. Ако ги нямаше КПП-тата и остана да работя извън офиса - съвсем. Не знам дали и до колко са успели да създадат приятелства със съучениците. При нас се търсят основно деца от стария клас и от други паралелки/випуски. В чата на класа чукча май е само читател.

# 91
  • София
Независимо дали смятаме знанията, получени от ДО за задоволителни или не, факт е, че учениците полагат много повече усилия. Едно е да чуеш урока в час и у дома само да затвърдиш, друго е да ти го скицират и ти сам да го подготвиш. Едно е да ти пишат оценка от участие, друго е по всичко да предаваш писмена работа.
Децата имат нужда от едно свободно и пълноценно лято, а наваксването нека стане с преструктуриране и отпадане на част от материала. Още повече, че грипни и дървени ваканции повече едва ли ще има.

# 92
Спунк, точно това си говорихме и ние днес с щерката, че вече едва ли ако има грипни ваканции учениците масово ще са "пей сърце", с това ДО дадоха тон за песен и си мисля, че догодина (живот и здраве) ще е друга картинката... моите деца бяха като попарени днес при новината, че няма да се върнат в училище...сина ми се надява на Лятно Simple Smile.

# 93
  • София
Ще видите сега как езиковите школи масово ще пуснат ускорени летни курсове.

# 94
Абсолютно съм съгласна, ако трябва да търсим позитивното във всяка ситуация, в тази то е, че е ДО е вече стабилно отработено и никоя грипна ваканция няма да разклати съществено планирания материал.

# 95
  • София
Точно това си говорихме с децата наскоро. Занапред и да се налагат грипни/дървени и не знам още какви ваканции, няма да има "гювеч" и да се обикалят молове, да се ходи на кино или да се правят блиц ски почивки. Автоматично се минава на дистанционно обучение.

# 96
  • София
Точно това си говорихме с децата наскоро. Занапред и да се налагат грипни/дървени и не знам още какви ваканции, няма да има "гювеч" и да се обикалят молове, да се ходи на кино или да се правят блиц ски почивки. Автоматично се минава на дистанционно обучение.
Същото говорихме и ние със съруга ми още преди месец.ДО слага край на дървените и грипни ваканции.
Дъщеря ми прие със смесени чувства завършването на годината с ДО.Като че ли се беше надявала да се върне в училище и да бъде отново сред съучениците и учителите си.Вярвам,че това се отнася не само за нея.
Надали друг път ще видим масово уениците да искат да бъдат на училище,а не вкъщи.
Както писах и по-горе за мен е неприемливо по-ранното започване на учебната година.Не защото през септември ходим на почивка,а защото децата имат нужда от пълноценно и истинско лято.Дано имат такова!

# 97
  • София
Преди време в интервю на просветния министър точно това чух - ще ползват опита от ДО за грипните ваканции. Така че правилно всички сте се досетили😜

Синът ми пък се зарадва на решението. Той не дава вид на уплашен от вируса, но може и да си таи едно наум, обича да си има време за "негови" неща, а ДО спестява време (поне от път), става по-късно, с приятели си пише...Абе, всеки си е различен.

# 98
Със смесени чувства съм след удължаването на ДО! От една страна разумът ми казва, че това е правилното решение, че така е по-добре за здравето и сигурността на синът ми, на нас, на вас, но на душата ми е тъжно. Имам чувството, че дни, седмици, месеци са им ограбени от най-хубавото време в живота . Срещите с приятели, с учители, живия контакт. Мъчно ми е за децата, от друга страна СМ си е екстра, нищо не му пречи ДО, по цял ден с приятелите в чата, ако пуснат и тренировките, всичко ще е супер.Ако има бърз интернет и достатъчно храна до ДЗИ може да изкара по този начин. Поколението е различно и по друг начин приема ситуацията.
За знанията не се притеснявам толкова, макар че подгответо за ЕГ е мн важно.
А ММ се ядосва, как с това ДО, младежът щял да си хване гадже? 😂
Абе всеки със своите грижи и ядове!
Бъдете здрави!

# 99
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Вкъщи новината за довършване на учебната година си прие със смесени чувства, въпреки че не веднъж коментирахме възможността да това още преди седмици. Наборката стана изключително отговорна и сериозна по време на изолацията. Много й липсват приятелите и разходките. Малкия беше в шок. Почти се разплака. Очакваше да са на 1юни на училище и да ритат на воля през междучасията.

# 100
Моята девойка, след обявяването на завършването с ДО, се уговори с приятелка да се разходят в петък.  Не е излизала абсолютно никъде от 13-ти март. Не иска с мен или сама. Инструктирам я, че не трябва да се прегръщат и да се пипат. Тя се шегува, че ако ги питат ще казват, че са сестри.
Как мислите дали ще прекратят хоум офиса след 13-ти май? Детските градини явно няма да ги отварят.

Последна редакция: чт, 30 апр 2020, 09:19 от galia_mi

# 101
Подобно на много от наборите, моята девойка прие с радост новината. Изобщо, на нея много й харесва този модел на обучение, защото има време да си се занимава с нейни си неща. За мое учудване и на малката й е добре да учи у дома, въпреки че за нея в училище е големият купон. На двете им липсва най-много това, че вече не ни идват на гости деца, преди това положение у нас редовно имаше по 2-3 деца, които не са мои, къде с преспиване, къде без. На малката й липсва и играта пред блока.

# 102
  • София
И моите двамца са ок с ДО.
На малкия най-му е гот че играе на воля на майнкрафт в междучасията.😆

# 103
Днес, докато се приготвях за работа,чух как в началото на първия час децата се ядосваха,че нямало да има
" after ", каквото и да значи това.Вече модата такава ли е,всеки край на учебна година ли се отбелязва някак?

Иначе,училището не му липсва,той така и не създаде особени приятелства в новото училище.
Излезе с една мома от друг клас веднъж " на сокче",между грипна ваканция и ИП и това беше, ни телефон, ни ФБ. Ама не се впечатлява много, де. Повече страда за концертите на китарния съсват, както и че не може да играе футбол на махленското игрище и че не успя да си осъществи в училището участие в"спортни дейности"- клуб по футбол.

А аз се сетих какво особено ми липсва- през май започва театралният фестивал"Варненско лято", обикновено ходя с приятелки ,хем повод да се видим.Вярно,че в последните години няма нещо особено стойностно за гледане ,но ми беше като някакъв ритуал от много години.

# 104
Моето момиче много се натъжи. Каза, че са очаквали с нетърпение топлото време и следобедите след училище със съучениците си. Надявала се е юни да се съберат.Тя не обича онлайн общуването никак. Пише и чете в групата на класа, и се чува по телефона с най-добрата и приятелка. Попита ме какво трябва да се случи, за да свърши това?! Наистина е тъжна. ДО обучение върви при тях много добре, против съм да започнат по-рано училище. Може би,би ми се откъснало от сърцето максимум 1 седмица по-рано, в която да учат само езика и да направят един добър преговор, преди да започнат с новите предмети. Мечтаем си за хубаво и слънчево лято с много приятели и пътувания.

Общи условия

Активация на акаунт