ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 404
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • Там, където мечтите се сбъдват
След като стана ясно днес, че учебната година приключва дистанционно ми е интересно кога, ще стартира новата. За мен е логично да започне в края на август като компенсация на ДО, а и с оглед на това, че не се знае кога ще преминат пак на ДО, учениците. Чисто статистически като се видят последните години кога са били грипните вълни, края на януари-февруари, може да се заложи една по-дълга зимна ваканция през следващата учебна година, и оттам изместване на началото на самата учебна година.

# 76
Надали към момента могат да решат. Непредвидимо е кога и дали ще се върнем към нормален живот. На децата им трябва почивка - и от разпиляното във времето ДО, и от травмата  заради карантината. Нужно е и да посъберат слънчице, защото /дано да не/ е възможна сезонност на вируса.

# 77
Айде сега, не стига цялото мъчение в момента, не стига, че два месеца са затворени между четири стени и слънце не ги е видяло, ами и по-рано да ги затворим отново. Нашите си учат сериозно, това, че на места не е така, не значи централизирано да им резнат ваканцията, горките деца.
Няма да останат ненаучени, само здраве да има.

# 78
  • София
Дистанционното обучение е окончатлено прието до края на тази година за нашия набор.
https://nova.bg/news/view/2020/04/29/286509/%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D … 0%BD%D0%BD%D0%BE/

Силно се надявам да не се сбъднат горните предположения за по-ранно започване на учебната година.

# 79
Не да ги "затворим отново", а да ги съберем със съученици, да преодолеят социалната дистанция, да се научат да живеят с вируса/вирусите без да ги е страх, защото въпросът не е дали ще има пак пандемия, когато тази отмине, а кога ще е следващата....и е крайно време да започнат да имат балансирана учебна година с намалена лятна ваканция.

# 80
Балансирана, намалена - имаме дълга традиция с ваканциите. Първата половина на септември е пълноценно лято.Най-вече в конкретната ситуация отнемането му е неудачно. И какво означава да се научат да живеят с вируса? А падне ли карантината, децата ще си се намерят, не е нужно да ги водим под строй на училище.

# 81
Не да ги "затворим отново", а да ги съберем със съученици, да преодолеят социалната дистанция, да се научат да живеят с вируса/вирусите без да ги е страх,

estelliana,
любопитно ми е мнението ти как би изглеждало в институционален облик първата + втората част от това изречение, в контекста на връщането на децата в училище в края на този август.
Мерси.

п.п. говоря за държавна гимназия, в случай че ти говориш за нещо друго.
Говоря и за другите образователни етапи, тъй като гимназията е техният венец. Преди това има начален и прогимназиален курс и началото на учебната година е едно и също за всички.

# 82
  • София
Нито съжалявам за ДО, нито бързам с началото на учебната 2020/21, нито мисля, че тяхното социално, ще е като нашето социално. Ако всичко, на което сме свидетели е естествено логично, то нищо случайно няма - нито носовете в таблетите, нито общото им ниво на разсеяност и отнесеност. Вероятно се подготвят за техния си живот и общество. Дано успеят!

# 83
Абсурд да започне новата учебна година края на август.  Тези деца имат нужда от почивка.Поне при нас всеки ден имат часове до 15ч. Когато съм си в къщи , се чудя как издържат.

# 84
Да, и аз говоря за деца от 1 до 12 клас в цялата страна, не само в София, не само в частни училища/гимназии. Ако до ноември сме все така, ту с по 50 болни, ту с по 30 - какво ще правим - няма никога да отворим училищата ли?
Доколкото знам сме в ИП до 13 май, кое налага да се взима подобно решение днес?

# 85
По повод изказването на Естелиана....,въпрос- Вие изобщо родител ли сте ?  Или просто си чешете езика!!!!!!!!

# 86
Да, и аз говоря за деца от 1 до 12 клас в цялата страна, не само в София, не само в частни училища/гимназии. Ако до ноември сме все така, ту с по 50 болни, ту с по 30 - какво ще правим - няма никога да отворим училищата ли?
Доколкото знам сме в ИП до 13 май, кое налага да се взима подобно решение днес?

Нещо май за различни неща си говорим.
Моят въпрос беше за твоето мнение да изтеглят началото на следващата учебна година за края на август. Сега говориш за 13 май. Обърках се.

# 87
Имат си нужда от почивка. При нас обучението тече с пълна пара. Започват в 10.00 часа. В началото свършваха към 15.00 часа. Последните две седмици занималнята през ден продължава до 17.00 часа.
Нямам оплакване от часовете, но това многочасово облъчване пред устройствата им влияе. Да не говорим, че вечер, след домашните, отново са на линия. Лятото им е необходимо, без съкращаване. Надявам се да е като предходните лета. Да спят до 12 и после да не им виждам очите до 23.00 часа. Няма телевизия, лаптопи, телефони. Навън са с тайфата от повече от 20 деца и се забавляват. Blush
toni1, всеки има право на мнение. Тук сме се събрали за да обсъждаме, не да се нападаме. Blush

# 88
Аз съм със смесени чувства, днес се изумих, като видях как се зарадва наборката на дистанционното завършване. Не и липсвало нищо - общувала си с приятелите в чатове, чувствала се в безопасност и т.н. Димитрина, дано не е такова тяхното общество, знам ли? Очаквах повече неща да и липсват, или може би я мъчат повече притеснения, отколкото споделя в разговор. Не зная дали е възможно да се усвоят фини нюанси на тактичност и разбиране в онлайн общуване, аз съм от друго време и сигурно е нормално да не разбирам и да се притеснявам. От друга страна миналото лято беше твърде кратко за нас, влачихме напрежение, почивката не ни беше достатъчна и всичко това ни се "отплати" с постоянни, тежко протичащи инфекции и лошо настроение.
Слънце, движение и свеж въздух май е най - важно за тях. Другото може и да се разпредели с малко допълителни часове по някои предмети.

# 89
  • София
Момичета, спокойно. Няма нужда да вдигаме напрежението. Всеки има своята гледна точка и изхожда от собствената си камбанария.
За мен лично септември е любимо време за почивка и не пропускаме. Този септември не знам как ще бъде. Дано продължи положителният импулс и вирусът да изчезне и никога повече да не чуем за него. Искам си моят септември на брега на морето с фрапе в ръка и не искам да почват училище по-рано, защото това ще осуети плановете ни, ако вирусът не го направи. Но ако се реши да започнат по-рано, ще се съобразим. Със сигурност децата  няма да имат търпение, поне моите. Днес дъщеря ми много се натъжи като разбра за окончателното решение за завършване дистанционно на учебната година. До последно в нея тлееше надеждата да се върне в училище....

Общи условия

Активация на акаунт