ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 402
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
Липсва ми нормалността във всичките и аспекти. А аз съм добре като цяло и честно така и не повярвах, че този вирус е чак толкова опасен за обществото. Спазвам всички мерки,за майка ми съм особено внимателна, но в голяма част от спуснатите предписания, ама никак не вярвам. Не дезинфекцирам вкъщи повече от преди, не премивам покупките. Ходенето с маска по улиците ми е напълно излишно, социално дистанциране трябва да има, но не и социално изолиране на цялото общество. Изключителна грижа трябва да има за възрастните и хронично болните, да могат да се възползват от болнични по време на изолация и карантина,подсигуряване на възможности за обгрижване на възрастните хора, за да ги предпазят и изолират. Висока хигиена за всеки от нас, маски в затворени помещения, забрана на събирания на големи групи хора, ограничаване на личните контакти. За училището на децата, ами по-скоро съм да се върнат в училище, поне за юни . Ако щете и да се опитат за това време да се научат на по-обрано общуване, ако продължи проблема с вируса година, мислите ли, че е възможно да останат у дома за цяла година?! Трябва да се научим да живеем разумно с вируса, а не да се крием. Хората имат нужда от слънце, природа и въздух, както и от работа.....Аз съм против стадния имунитет, но и не вярвам в пълната изолация, тя не може да работи за повече от 2-3 месеца.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 15:58 от Rady

# 61
  • София
Абсолютно съм съгласна с Rady. Моето виждане по проблема съвпада изцяло с нейното. Не съм подписала и петицията, тъй като не съм абсолютно сигурна за себе си в необходимостта й.
И това е най-оптимистичната новина, която съм чела от доста време насам. Споделям я с вас с удоволствие и се хващам като удавник за сламка. Така ми се иска човекът да е прав!

https://fakti.bg/world/468729-koronavirusat-umira-sam-za-70-dni- … to-i-da-go-machim

# 62
  • София
И моето мнение е същото. Единствено се страхувам да не сложат под карантина зрелостника.

# 63
jenap, а дано, то не остана!
selena6, тъкмо преди няколко дни у нас се разправяхме на тема записки. Наборката пише, колкото да не заспи. Миналата седмица, на всичко отгоре, беше заспала по време на час. Влизам тихо да взема нещо, госпожата си приказва, пита, а нашата спи дълбок сън с таблет захлупен до възглавницата! Хванахме сестра и да обяснява как се пише план. Показва, приказва, накрая отсече - ако можеш да си държиш вилицата след часовете и не ти трепери ръката, значи нищо не си свършила! Сега сме я хванали да прави планове на миналите уроци, на които като гледам тетрадките, се чудя дали не е спала буквално. Не обичам да проверявам и да дудна - много ми е чужда тази роля, но инак нищо не върви.
Миа, каква е тази дума? Joy

# 64
  • София

И на мен ми се иска. Също така ми се иска, когато интервюират/превеждат интервюта/ резюмират мнения да могат да схващат същината и да питат важните неща, да предават ключовите подробности. Значи споменали професионалната му визитка, после тезата му, но на въпроса с аргументите оставили едно "не знам защо". Ама къде е изчезнал този вирус? Къде без мерки за изолация са и без жертви и апокалипсис в болниците? Сега, ако някой иска да каже, че това, което чухме и от наши лекари в Италия, Испания, САЩ е приемлива цена, за да останат сметките на корпорациите непокътнати, да продължим голямата част ит човечеството да преяждаме във всеки смисъл....може без мерки. Аз не мисля, че малко стрес тест на ценностната ни система е излишен. Сигурна съм, че има хора, чиито месечен доход е всичко и без него и седмица не могат. Е, има и бизнеси, които процъфтяват на гърба на човешките слабости и могат да си намалят купчинката и да помогнат там, където е нужно. Много съм далеч от пролираризация, но и това повърхностно, булимично консуматорство ми идва в повече.

Дано вирусът си иде с мир за 70 дни. Но колкото повече от нас оцелеем, за да се зарадваме на това, толкова по-добре.

# 65
Темата за мерките е много дълга и широка. Оромната и тежка цена се плати в Западна Европа най-вече, заради това, че вирусът проникна в старческите домове. Повече от половината жертви са от там. Pensive Не съм сигурна дали точно мерки от типа да носим маски навън и да не излезем сред природата биха опазили тези крехки организми , които са много рискови. И затова написах специално внимание към възрастните хора, особено на такива места като домове за стари хора и болници, драконовски контрол на входа, регулярни изследвания на персонала, изключителна хигиена. Няма цена на човешкия живот, възрастните хора са любими и обичани и всеки има такива в обкръжението си. В Европа тях не успяха да опазят най-вече и те го отчитат като грешка, но и опита нямаха, с времето ще се научим, надявам се...

# 66
  • Там, където мечтите се сбъдват
В София, поне по мое наблюдение, въпреки мерките например за пазаруване на възрастни хора сутрин, те си пазаруват целодневно, т.е. ние се изолирахме, деца, млади, средна възраст, а възрастните хора си щъкат напред назад. Би следвало на първо място тях да изолираме и да се погрижим да имат провизии, лекарства, достъп до болници, защото те са с най-различни съпътстващи заболявания, които изискват редовни прегледи най-малкото.
И като се прилагат мерки не може да се допуска да има хора, които не ги спазват. Днес като ходих на пазар, ами то улиците бяха пълни с хора, половината без маски...

# 67
  • София
Изпуснах ви някъде преди около тема и половина. Много нови отговори и оставям темата, за да я чета като имам време, а те си се увеличават и още повече изоставам.
ИП не ми се отразява добре. Замина ми останалата от миналата година отпуска и част от тазгодишната, нищо че си работя редовно от вкъщи, просто защото няма кой да ми свърши работата и тя мен си ме чака. Един ден в офиса, два у дома не става.
И на децата не им се отразява добре, особено на набора. Последните дни, все по-често си се затварят в стаите и си се самоизолират още.

Последна редакция: вт, 28 апр 2020, 20:58 от Mrs Jan

# 68
Замина ми останалата от миналата година отпуска и част от тазгодишната, нищо че си работя редовно от вкъщи, просто защото няма кой да ми свърши работата и тя мен си ме чака. Един ден в офиса, два у дома не става.

Може да ми е странен въпросът, но защо продължавате с отпуските след като имате работа и не си я вършите в офиса?

# 69
Защото, навярно, дори да е свободна професия, има висшестоящ, който взема решение.

# 70
Защото, навярно, дори да е свободна професия, има висшестоящ, който взема решение.
Ясно, извънредното положение се експлоатира всякак:(

# 71
  • София
Не съм със свободна професия, наемен работник съм, но на шефа много му пречеше, че имам останала отпуска от миналата година (не че не съм искала да я използвам, просто съм сама и все имаше работа).

# 72
Това с отпуските е масова практика явно. Освен от старата година, има и случаи със заповед за ползване на определен брой дни от настоящата, било то реално  или про форма.

# 73
  • София
Например аз.
Ние няма да използваме цялата си годишна отпуска. Ако ип не се промени след 13.05, ще трябва да мина на неплатен. Но засега имаме оздравителен план с нашата шефка, ще видим дали ще заработи.

# 74
  • София
Някои от работодателите са коректни, но по-голямата част дерибействат в създалата се ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт