ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 636
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Добро утро!

Вчера бях на въртележката и не можах да се включа в темата за злоядството, много идеи и подходи сте предложили и аз нямам какво да добавя, но не мога да премълча какво впечатление ми направи отново нашата темичка, колко разбиране и съпричастност има у всеки списал, прекрасни сте мили виртуални дружки,дано винаги сме така сплотени и съзидателни🤗

При нас ДО върви с пълна сила, устни по немски, по Бел контролно 33 въпроса за 40 минути,  сериозно ги натискат, но моята щерка не виждам да се е преучила или притеснила .Други неща са на дневен ред-най-сетне реализира подаръка си от рождения ден (заради карантината музикалните магазини бяха затворени) и сега е на 7-мото небе с електрическа китара, усилвател и стойка. Много е щастлива, сякаш не стъпва, а лети от радост, аз разбира се, съм двойно по-щастлива, да гледаш искрите на радост в очите на дете. ММ се шегува, че с брат си направо да оформят улична банда (той е с електронно пиано) и да излизат навън през лятото да свирят и да изкарват парички😃

# 361
Днес съм у дома и слушам интересна лекция на испанец за историята на Испания и разкази за написването на Дон Кихот. Каза им няколко фрази от книгата на испански. Инициатива на учителката по БЕЛ, която много интересно разчупва часовете. Дори в междучасието си говорят неформално, сега за отношенията Испания-Португалия. С две думи, винаги е до учител.
Сега разбрах, че е учител по испански и английски.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 10:37 от Светкавица

# 362
  • София
Светкавица, може ли да ме включат в часа им. Историята ми е любима, Испания -също. Обещавам да слушам.

# 363
  • София
Здравейте, и на мен ми е любопитно при работещите от къщи какво е положението... Ние по заповед звучим като да сме до края на ИП, но все се надявам да измислям нещо по-разчупено. А и ми се иска на четвъртокласникът да мога да хвърлям по едно око..., както е сега.

Но, без да съм черногледа, като видях онзи ден на Витошка какво беше, си мисля, че май ще се върнем в изходно положение (пупу, надявам се да не позная). На едно заведение на Солунска всички бяха все едно в групова прегръдка, то 20 см нямаше между хората, какво остава за повече..

Казват - в транспорта хората са с маски, спокойно,  в същото време все казват, че маските не пазели от вируси (поне тези, с които хората масово ходят), та ако пуснат всички хоум да тръгнат на работа и всички се набутат в метрото с тези нищо непазещи маски, какво става? - дърдоря си, не ми обръщайте внимание Simple Smile

ЕлиТ, и аз навивах мъжете за водопади, ама къде ти. Мъжото като ходи цяла седмица на работа, уикенда не му се мърда много, иска да си джитка на глупавите игри. Щерката ходи на пикник с приятели. Накрая излязох с малкия - той кара колело, аз тичах, чудесно се заредихме. Чакам 24-ти май да се отдам на морско почистване.

Шарлотче, не мога да ти дам акъл, моите никога не са били много ящни, но пък ядат почти всичко. Дано това дето си взела даде ефект. Не мисля, че е анорексия, може би е съвкупно - нейното злоядие и ситуацията в момента.

Red, моята имаше едни периоди с главоболие и джипито и пусна и кръвни изследвания. Оказа се с по-нисък витамин Д (и желязо в горните граници), а цяло лято е на морето, играе навън.., та сега пие уж един на Аквасорс..

# 364
  • нейде там, където ....
Ние продължаваме работа от къщи до края на месец май. После - според зависи от правилата, които се приемат за работа в офисите и преценката как могат да се прилагат при нас. Може да си откараме и цялото лято, но това е лично мое мнение и пожелание.

# 365
Шарлот, за храненето - препоръчвам пчелен прашец. Много ми помогна при Нети в най-ранните и години. Сега е злояда само откъм месо, но някак се примирих. Вече въобще не близва, но явно доста е почела по въпроса и се храни рационално като замества с други продукти.
Днес мина класната по немски - 4 астрономически часа. Стискайте палци! Blush

# 366
Стискаме палци!
Как се прави електронно класно? Без значение на предмета. Поставят се задачи, дава се време и се иска връщане на отговорите ли? А кое гарантира, че детето работи само, а не в съдружие с опитен възрастен?

# 367
  • София
Може и с предварително изготвен от учителя формуляр, който детето попълва онлайн. А гаранция за липса на помощ нищо не дава. Изискването за включена камера и микрофон, както и много задачи за малко време ограничават възможностите за помощ, но не ги елиминират напълно. То и присъствено в клас не са елиминирани напълно тези възможности - влизат с два телефона, оставят единия, с другия снимат теста, изпращат го на някой, който го решава и ... готово.

# 368
При нас всички са с две устройства - телефон + лаптоп/ компютър. В реално време им пуска теста, четене с разбиране, слушане с разбиране и съчинение, като другото устройство е насочено към тях за да ги наблюдава. Късмет е, че всички деца имат възможност, иначе не знам. В класа на малката имаме близнаци, които делят един компютър! За телефони да не говорим! Confused

# 369
Петенка, много ви е добра организацията: отначалото на учебната година ти следя постовете- все за сериозна подготовка и учебен процес пишеш... направо благородно ви завиждаме ние от столицата!

# 370
  • София
Абсолютно същото мнение имам като на saffron!👍

# 371
За мен е добра и вкъщи знаят, че съм над моментната оценка. Не спирам да слушам обаче, как приятелките от съседния клас успяват " да си помагат" по време на контролни. Joy Само повтарям: "Споко, има време. Всичко ще си дойде на мястото и кой каквото засял!". Тя, така или иначе, си е свикнала на голям труд - 4 клас за МГ, после три години тормоз там, после сама избра най-зверската паралелка по немски ( имаше късмет да се класира там) и така. Бори се, но и понякога я блазни това, че има по-лесни начини. Нормално!

# 372
  • В средата на времето
Не само при Петенка ми е направило впечатление за серизоното и интересно обучение, но и при Светкавица.

# 373
На дъщеря ми класното по БЕЛ мина по същия начин като при Петенка, взели са всичко без Шекспир, имаха предварително да напишат есе “Живот без вятърни мелници”, класното е било на 2 групи, 40 въпроса тест, 5 отворени + теза - 1:30 минути, доста засукано и трудно, сподели, че е нямало как да се преписва...но Учителката е ЕДИН ПЪТ, много се раздава, но и много изисква, така е и не в ДО.

# 374
  • София
Много е хубава темата на есето. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт