ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 639
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Шарлот, ако обича ядки, те съдържат много от нужните неща (сурови!). Магнезият също може да се окаже ключов и витамин Д.
От психологическа гледна точка - може да се потърсят простички балансиращи упражнения (йога или нещо друго). Може да готвите заедно. Понякога проблем в тялото може да се облече в някаква история, емоция и така да стане от нещо просто сложно и обратното - да имаш енергиен дисбаланс и той да даде физически знаци.
Синът ми, който е домошар (дай му диван, ps и рс/смартфон) и се радва на ДО ми каза, че това с изолацията вече не му харесва толкова, защото много му се спи (ляга си към 22:30, става в 8:00). Техните мозъци се развиват и в тази социална възраст си имат нужда от съответните стимули. Като липсват, може би усещат "глад" за разнообразие.

# 346
  • Sofia
Днес иска да му запиша час при кинезитерапевта му, явно сколиозата пак се обажда, а не е ходил откакто сме в ИП.

Боли ли го? Моят син си ходи крив и прегърбен и само в огледало вижда, че има проблем. Онзи ден за малко се засили да си прави пак упражненията и това беше - 1 ден Confounded Но той е анти-спортист.

Магнезият се усвоява най-добре през кожата. Обаче щипе олиото Confounded Бяха ме посъветвали да се разреди в леген с вода и да се киснат краката. На мен ми е най-лесен на прахчета, които се изсипват в устата, но си знам, че е компромисен вариант.

dimitrina73, цял живот съм била чучулига: ставане в 5.30-6ч. без часовник, вечер книга до към 1ч. В това ИП и аз станах поспалива - вечер едва прочитам 1-2 глави, сутрин спя до 7, а през уикенда даже и до 7.45 няколко пъти Relaxed

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 16:41 от aniK

# 347
  • Там, където мечтите се сбъдват
aniK, той трябва да ходи всеки месец за да му коригират гимнастиката, която пък трябва да прави всеки ден. Реално, на външен вид, няма нищо видимо, но миналата година при рязкото израстване започна да се оплаква от болки в кръстта, правихме снимка и оттам при ортопед, който ни насочи към физиотерапевт. Първо прави изправителна гимнастика 10 посещения по здравна каса, после започна с физиотерапевта, първо ходи 5 пъти един след друг и после - веднъж месечно. Трябваше тази пролет да правим контролна снимка, но с ИП....ама ще трябва да правим за да се види какво е положението.

# 348
И аз бях стигнаа фаза не ми се яде нищо, една разходка навън ме оправи, а си купих и всякакви глезотии. Девойката бе ли дошла с теб на пазар и да си избере сама, каквото й се доиска.
Нашият татко е решил да вземе наборката за уикенда. Те са 4 човека и нямам идея колко се пазят. Ние си гледаме 85 годишна баба с Алцхаймер и доста добавки, а и без нея си ме е страх. Предлагам й да се видят навън, на пикник или по пейките в парка, ама тя не, щяла да спи там. След това не иска да си остане при него за месец, два. И това й предложих. Мрън.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 17:07 от galia_mi

# 349
  • София
Някои хора просто не обичат да ядат. Аз съм от тази категория. 🙄 В момента вече лошо ми става като си помисля, че трябва да се обядва, вечеря... Всякаква храна ми омръзна. Мечтая си за ОНЕЗИ хапчета от семейство Мейзга - помните ли, от братовчеда от бъдещето, едно хапче = храната за 1 седмица. 😁
Та исках да кажа от първо лице, че освен опасността от хранителни разстройства, я има и тази възможност.

# 350
Тя наистина е злояда. Също така всяко лято намалява храната и кара :особено по почивките/ на таратори, пържени картофи и рядко някое кюфте. Даже кучето в жегите спира да се храни.  Но сега още не е лятна жега.

Смятам, че причина е монотонният живот. Тя е неорганизирана. Виси над задачи и се отплесва...Вместо да приключи за 2 часа с домашните, се мотае цял полуден....

Благодаря за съветите. Купих Саностол с добавено желязо. Бах ще пристигне от Пловдив - поръчан. Ще съобщя, ако се разяде Simple Smile Flowers Hibiscus

# 351
  • София
Red, за първи път чувам за човек, който не обича да яде, но може пък и да има, а аз просто да не съм ги срещала. Дай боже всекиму. Kissing Heart Аз сега съм се подложила на диета, но ако кажа, че минава леко и не страдам, ще излъжа.
А иначе децата на тази възраст не трябва да се самолишават от храна. Много бързо може да се премине в хранително разстройство и наред с бушуващите хормони да се получи нещо много неприятно и страшно. Имам позната, чието дете беше на прага на анорексията и се справиха трудно, не без помощта на лекари и психолози. Родителите дори и не подозираха, че тя не яде и хвърля или повръща храната, която все пак приема по тяхно настояване. Детето отслабна драстично и връщането му обратно към нормалното тегло костваше много много усилия. А тя спряла да яде, защото се мислила за дебела, което въобще не беше така.

# 352
  • София
Ами трудно ми е да обясня.
Аз обичайно ям, за да не ми стане лошо. Мога да мина и с хляб и кисело мляко. Никакви претенции нямам. Не обичам сладко. Адски ми е странно как на някой може да му се дояде торта.
Във всички случаи, в които съм стояла у дома, гледайки болно дете, почти не ям. Не се сещам и ми е някак досадно. Затова и сега с тази пандемия така се получи. Никога не помня, ако в някой ресторант съм яла нещо вкусно. Но и диети за нищо на света не мога да пазя. Не съм кльощава, със съвсем нормално тегло съм. Ей такова някакво положение.

# 353
  • София
Шарлот, притеснена си, сигурно с право! Какво поръча от Бах? Като имаш време, направи си теста, да видиш кои са твоите цветя сега.
Аз съм от много обичащите да готвят и да ядат. Децата се злояди, и двамата. Но съм им намерила цаката. Обаче аз..., Как ще ям и няма да има десерт...ей сега дояждам поредния кекс. Утре мисля една гръцка грис халва да спретна, (че им е топло на любимците и само аз ям сладко в момента), че така се ядосах на министърката дето ме праща на Черно море.

# 354
Добре го извъртяха с тази 14-дневна карантина: ще ходим на родното море заедно с англичаните 😬 ...
Ред, ти си извънземна; аз като една истинска “землянка” си хапнах 2 парчета торта тази вечер и заради теб( без повод)...
Шарлот, дано си върне скоро апетита малката; защо не я изведеш малко навън - сега отвориха откритите пространства. В центъра има хубави малки ресторантчета с градинки - излезте и вземете и някоя нейна приятелка ... По-чувствителните деца явно приемат по-присърце всички тези необичайни събития напоследък!

# 355
Red, признавам си честно, че ти завидях (много).
Даже и като съм болна ми се яде, няма такова положение да нямам апетит - то си ми и личи  Simple Smile.
Щерката утре има класно по БЕЛ, тези таблици, които пуснахте в темата се оказаха много полезни за подготовката. Благодарско! saffron, може ли да напишеш на кое издателство е тази христоматия?

# 356
  • София
Между другото аз доскоро бях някак скептична към "модата" с дефицитите на витамин Д и Б12.
Обаче вече втори случай на тийнейджърка в близкото ми обкръжение с доказани след изследвания поднормени нива на въпросните витамини. И още три приятелки, на моя възраст. Та вероятно е добра идея и това да се изследва, особено при настоящите обстоятелства.
Иначе не знам дали съм за завиждане. То е просто специфика. Човек си се ражда такъв. Сигурно, от друга страна, щеше да хубаво да съм опитала поне една торта за РД на дъщеря ми. А аз просто ги помня като красиви.

# 357
Не ми се иска да похващам темата за хранителните разстройства, нито тази за не непременно осъзнатия бунт, пък бил той и пубертетно-екзистенциален.
И ми се струва, че взимането на леки мерки, е добра начална стратегия, горещо пожелавам да няма нужда от нищо повече.
Но като съм казала за капки и витамини, ще е честно да кажа, че вярвам повече в ефекта от една хууубава разходка на зеленко, на природа. Движение, чист въздух, простор... и се прибираш вкъщи друг човек. Ясно, че не винаги е възможно, че не за всеки е чудодейно лекарство; ама те и тия от предния ми пост не са.
А разнообразието е чудесно лекарство, дори когато не си болен Stuck Out Tongue Winking Eye

# 358
Христоматията по Литература с таблиците е на Просвета! Успех на класното! Нашите нямат нкакви тестове, да не говорим за класни ...

# 359
Горното няма да споделям с наборката Simple Smile при тях ДО кипи с пълна сила по Испански и БЕЛ, по Математика даже няма оценка за втория срок - явно всичко си е до учител...
вчера са имали час по философия, посветен на хранителните разстройства и депресията при тинейджърите, сподели, че е било много интересно и поучително.

Общи условия

Активация на акаунт