ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 401
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Честит празник!
За мен също е прекрасен, вълнуващ и пълен с хубави спомени ден!
Характерният аромат на божурите, репетициите на училищнота музика, в която свирех от 5 клас до края на гимназията, лентите "Отличник", разбира се!
А дни преди 24 май-разходки из центъра, да видим пред кой и дали достатъчно централен магазин са сложили таблото с нас, отличниците от нашето училище.

Имам и една комична случка.
Преди 24 май, Първи клас. Учителката ни пита кой с колко предполага, че ще мине. Да добавя, че съм "изкопаемо", без да наименовам ерата, но по мое време оценки в първи клас не се пишеха, освен "Браво", "Добре!", "Постарай се!" и подобни, обаче, в края на годината имахме оценки по всички предмети и се формира годишна оценка със стотни. Разбирала ни е главата от стотни, но бяхме чували от "големите" 3, 4 клас, че има оценки, които завършват на и 75, и50 и тн, имахме представа
Питат ни по дневник, по азб ред.
Само едно или две-три деца казват 6.Учителката кима разбиращо. Идва ред на един Игор, много умен, красавец,, но и зевзек. И той уверено казва 3.Всички лягат от смях, учителката почва да го "разобличава", но в тона му,. Той беше безспорен отличник и спортист. Идва ред на една, забравих и името, тя казва нещо много високо, не 6, но над 5, учителката се сконфузва и почна едно обяснениеее. Идва мой ред, почти накрая, защото съм със С, както правилно се сещате, обаче аз задръстена и срамежлива до диагноза. Иначе знам, че си знам, чета, разказвам, задачи решавам, пея, рисувам. Ама как да кажа 6, срам ме е. И изтърсвам 5,50, защото знам, че и то е отличен.
Учителката казва:Да, деца с изключение на Игор и (момичето със завишаване) Всички си познаха почти напълно оценките. Ами сега! Майка ми през два етажа класната и стая, ако моята госпожа(другарка) и съобщи, край умрях. Тук пояснявам, че за майка ми почти всяка оценка, различна от 6 се равняваше на престэпление от общ характер, сиреч мързел, немарливост, невнимание. А и за мен беше позорно да завърша с 5,50 първи клас, ама посмърно не можех да кажа 6. Е, едва доживях 30 май, да видя "всичко 6" и да се успокоя, тя учителката обобщаващо говорела, ама кой да знае.

Що се отнася до майка ми в качество на баба, днес оценка от 4,50 на контролно нагоре се равнява на откритие в областта на ядрената физика, ама се намери кой да и смени мнението.., да му се не види и на шестиците.
Дълго стана, но се гмурнах в спомени и аз

# 601
  • София
Много топли думи сте написали за празника. Мога само да допълня - дано винаги се чества този ден!

# 602
  • София
Честит празник!
Пожелавам здраве, а на осмокласниците-
да не спират да учат, да се развиват и да мечтаят!
Нека бъдат непрестанни лакомници за знания!

# 603
# 604
Честит празник, Ганис!
Честито и на всички списващи, които са отвъд бариерата и преподават! Да имат сили, търпение и да носят малката искричка, която може да разпали огън! Бъдете здрави!

Благодаря, Жан! Най-малко неговата муцунка очаквах, а още по-малко - поздрав на български! Той с английския се обърква - на един концерт започна презентиране на програмата на английски, не усети кога е минал на немски и залата започна да го аплодира.

# 605
  • София
Честит празник!  💐Mакар в края на деня, желая на всички тук да не променят никога отношението си към този ден и ценностите, които символизира! Винаги съм свързвала 24- ти май с цветя, младост, надежди за светлите дни,които предстоят. Първоначално от мястото си в редичката на шествието с букви и цветя, под задължителния дъждец, някъде в годините на собствения ми съвършен детски свят, по-късно тържествата в началното училище на децата, абитуриентския бал на дъщеря ми... Тази сутрин беше много странна гледката на почти празната градинка пред  библиотеката, на фона на звучащия химн... обявете ме за изкукала, но почти се разплаках. Дано догодина всичко е по старому !

# 606
И на мен днес ми е някак ревливо, липсват ми абитуриентите, манифестацията, всичко...

# 607
  • София
Честит празник и от мен! Ние сме при родителите ми от вчера. Дано не носим риск. Тук е свежо, зелено, ведро. Две мои приятелки, които живеят извън страната пуснаха клипчета с дъщерите си (1-ви и 3-ти класове) - едното момиченце игра Дунавското хоро, друго пя Българска роза, третото Облаче ми бяло. Правили им конкурс по повод 24-ти май в българските седмични училища. Просълзиха ме.

Иначе моите спомени са как от училище с училищната духова музика и песента слизаме по главната улица към читалището и цялото село (и баби и дядовци) излезли усмихнати пред къщите си и ни поздравяват (то всички са бивши ученици на същото училище, връстник на третата българска държава). Много стоплящ, слънчев спомен за общност и споделена горда радост!

Преди две-три години отидохме със сина ми и негов съученик (+ майка и сестра му) на манифестация в София. Не беше зле, но...едва ли ще му съгради такава емоция.

# 608
  • София
Привет на всички Kissing Face
С малко закъснение да почерпя виртуално за рожден ден (22.05)

Избягахме от София за 3 дни и сега се чувствам заредена със слънце и енергия.
Честито на всички рожденици и именици тези дни и едно прекрасно лято на всички пожелавам!!!!

# 609
  • София
Добро утро! Днес е сериозен ден за мен. Първи работен ден с деца. Дано всичко мине по план и да работим спокойно! Стискайте ми палци❤

# 610
  • Sofia
Сливке, стискам палци да ти е спокоен денят! Сподели довечера как е минало и как се справяте целият екип! Heartpulse

# 611
  • В средата на времето
valya_v, да си жива и здрава! Много радости ти пожелавам, много пътешествия и срещи с интересни хора, както и време за всички неща, които обичаш да правиш! Simple Smile

Игривата, стискам палци всичко да бъде наред и всичко да мине спокойно! От днес и моето дете е на ясла. Сутринта сестрата я взе на входната врата, след като и премери Т. Беше с ръкавици, маска и шлем. Не знам как ще работят така опаковани по цял ден...

# 612
  • Sofia
valya_v, жива и здрава да си на патерица!!!  Само хубави неща да ти се случват!!! Revolving Hearts
Izida, по-добре ще му е на детето сред деца, сигурна съм! Само да са здрави!!!

С третоклансичката върнахме днес учебниците. Обаче 8-ми клас как ще се избута още цял месец... Tired Face

# 613
  • София
valya_v, честита да си! От здраве да не се отървеш, късметът все да е с теб!

Игривата слива, успех на работа! Пазете се и пазете децата. Това ми се струва много трудна работа. Пиши после как е минало. Izida, кажи и ти kak малката е приела новите порядки в яслата.

# 614
  • София
Ето ме! Дано да ви е интересно, ще пиша в скрит текст, да не досадя..
Скрит текст:
Сутринта беше много активна. Всички сложихме едни шлемове и с вид на робокоп застанахме на входа да приемаме децата. Родителите водят, стоят до външната врата. Детето влиза, мери темп, която се записва в дневник , след това събува обувките си, слага ги в пликче, което си е донесло/никой не носеше/, взима си пантофките, обува се, дезинфекция на ръцете и се качва в групата. Там прибира  дрешките в гардеробчето си е готово за подвизи. Тъй като имах само 5 деца, ги сложих по едно на масичка. Аз гледах днес по-големички. Четохме приказки, говорехме си важни неща, пусках им музика на тубата, те танцуваха, пяха и накрая ги изкарах един час да се натичат навън. После влизането е аналогично. Ръцете миене, дезинфекция, хранене и сън. Дори имаше коментари да не спят големите следобяд, но на големите жеги мисля, че не е ок.
Аз шлема ту го слагам, ту го махам. Не може да се изкара дълго време с него. Лелята изми групата два пъти сутринта. Следобед трябва пак два пъти. Общо 4 за деня дезинфекции. От мен се иска да имам дреха за преобличане.. Носех си една тениска. И също ще ни мерят темп сутрин. Записва старшата сестра в определен дневник за прием. Това е. В цялата градина да сме имали около 30 деца. Най-много бяха при най-малките в яслата. 

Общи условия

Активация на акаунт