ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 624
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
  • София
beki8
Може ли линк?

# 406
# 407
  • София
Искам да се допитам до вас и по специално до майките на момичета. Дъщеря ми преди 2 седмици навърши 12 години и и предстоят ваксинации. ЛЛ ми се обади и следващата седмица ще я водя. Спомена, че иска да започне с тази срещу папилома вирус, но аз все още се колебая, така че ще слага от задължителните. Преди време питах моята АГ и тя беше категорично ЗА, ЛЛ също. Ще говоря и на място с него, но искам да попитам и вас.
Ваксинирахте ли дъщерите си или не и кое надделя, за да вземете решението?

# 408
  • София
Миналата година сложихме тази ваксина на дъщеря ми. Сега предстои реваксинация.
От няколко години проучвах.
Сестрата на мъжа ми работи в АГ отделение в Австрия. Та и тя проучваше там. Първоначално лекарите бяха скептични. След някоя и друга година обаче всички с дъщери на тази възраст избраха да ваксинират. Племенницата ми също беше.
Последно ме убедиха статии в The Guardian и изследвания в Австралия за разък спад на кореспондиращите заболявания.
А иначе моя колежка от университета почина от това малко след като завършихме. Може би затова ме е страх. Много свестно момиче. Но с дългогодишна връзка с интелигентен, но явно разхайтен тип...

# 409
И аз се лутах преди няколко години. Личната лекарка ни е много добра позната. Като деца живеехме в един блок и отраснахме със сина и. Не можа да изкаже категорично мнение, въпреки че каза, че е поставила на много деца.
Майка ми работи в Онкодиспансер. Помолих да се посъветва. Нямаше нито един доктор, кой с дъщери, кой с внучки, който да не каза, че няма да им постави ваксината.
Не я поставихме. Говорим постоянно, за да възпитам в някаква култура относно сексуалните отношения. Няма гаранция, но все пак. Майката му е годишни прегледи и силен имунитет. Дори с папилома се живее нормално, ако си отговорен.

# 410
  • София
И двете са ваксинирани, ММ е гинеколог. Много от гинеколозите ваксинират и синовете си. Кое надделява - това, че все по-често откриват рак на шийката на матката при все по-млади момичета. Имай предвид, че ваксината, която се финансира от здравната каса покрива само два щама за рак, а другата, която се продава на нашия пазар покрива и два от най-честите щама за брадавици по половите органи /също често срещано/. Моите дъщери са ваксинирани с нея, но си я плащаш. /В някои държави вече има ваксина, която обхваща 9 щама, но у нас още я няма/. Не е задължително да се ваксинира точно на 12г., важното е да е преди да започне полов живот. Но ако искаш да хванеш покритието от Здравна каса, трябва да е на 12г. /май и 13 може/.

С папилома се живее нормално, освен ако не се превърне в рак. Отговорността не помага за това.

# 411
Ние също сложихме, даже съвсем скоро беше последният прием, трябваше да е март, но поради ИП чакахме да разрешат.. Мъжът ми беше първоначалният инициатор и много държеше да я бием, аз първосигнално бях против и отбивах темата тъй като беше далеч, но като наближи седнах също да прочета, говорих с много познати и лекари и я бихме. Много приятелски семейства около нас - също.

# 412
Много болна тема - почина близка на 37 г., щастливо омъжена...Дете, от нашата кооперация - на 21 г., загуби детеродните си органи заради рак на шийката на матката. От тогава това човече се пречупи - не живее, съществува. Майка му получи инсулт и почина.... Принципно сме слагали всички задължителни ваксини /вкл. сега поставихме пневмококова ваксина/, но към тази съм с резерви. ЛЛ има дъщеря на същата възраст. Категорично отрече ваксината.

# 413
Тъкмо и аз щях да пиша. Голямата е ваксинирана, наборката ще бъде задължително. Близки и познати също си ваксинираха девойките. Надявам се да се появи скоро у нас ваксината за повече щамове.

# 414
  • София
Австрийските лекари, за които писах, също са платили за ваксината, покриваща повече щамове. Сестрата на мъжа ми - не, ние също сложихме тази по ЗК.
Санака, аз бях убедена точно от факта, че хората от лекарското съсловие избират ваксината за децата си.
Иначе пак за Австралия - да, там започват да ваксинират и момчетата. ЧПВ води до рак на гърлото при мъжете.

# 415
  • София
Много болна тема - почина близка на 37 г., щастливо омъжена...Дете, от нашата кооперация - на 21 г., загуби детеродните си органи заради рак на шийката на матката. От тогава това човече се пречупи - не живее, съществува. Майка му получи инсулт и почина.... Принципно сме слагали всички задължителни ваксини /вкл. сега поставихме пневмококова ваксина/, но към тази съм с резерви. ЛЛ има дъщеря на същата възраст. Категорично отрече ваксината.
Шарлот, понечих да пиша за компетентността на ЛЛ по отношение на HPV и ваксината, но се отказах. Joy Да речем, че разбират от това, колкото аз от наказателно право.

# 416
Който не е живял в един дом с болен от това заболяване, няма представа колко е кошмарно и колко непоносими са болките. Колкото и да се търси информация, все ще е противоречива, но всеки решава сам.

# 417
  • София
Между другото ЛЛ на дъщеря ми също беше против ваксината. Много ми е любима тази жена, но за този казус не я послушах.
Иначе ще бера страх, че реваксинацията е през юни/ юли, Ковид, такива работи, ама...

# 418
А, нищо не разбира! Аз я избрах по местонахождение, да ми е срещу входа на службата и при нужда да взимам с един отскок направления/бележки. Като дете я обгрижваха Масларски или Субев. Винаги съм плащала за прегледи и затова не ми беше важно административно кой се води ЛЛ. Но понеже има дете наборче, разчитах, че е попрочела нещо Simple Smile

# 419
Хубаво е да има такива разговори! Да се изслушат различни мнения. Най-тежко е да взимаме решения вместо децата, но понякога се налага. Мислете, че каквото и решение да вземем, в бъдеще ще е най-добре за тях. И ще е така! Сигурна съм! Blush

Общи условия

Активация на акаунт