ОСМИ клас. Изолацията втори месец продължава, пак Евгени сили ще ни дава.

• 30 421
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
...
И аз съм рожденичка другата седмица. Май сме доста близнаците в темата?

Мдаааа Grin И аз Wink

petenka, офисът на Регалия ни е много далече, но може пък до 4години да направят и по-централен Confounded На децата математици малко им трябва, но моите не са такива Grin Ще видим как ще учи девойката в годините и ще решавам в кой клас с какво да започнем. Училището е слабичко. Ще я оставя в него, за да ни е удобно и ще покриваме предметите със собствени усилия. ИмаМЕ време с малките, но то пък и си лети Wink
Слънчевата, губиш се ти доста от нашата тема напоследък Hands Point Up
Сънчо, голяма част от коремните упражнения натоварват кръста, а от него боли ниско долу като яйчници. Пак от коремни упражнения може да те боли под ребрата (слънчевия сплит) - свързани са нещата...  Вариант е да си дадеш малко покой и да видиш дали болките ще затихнат.

В Сатурнова дупка не съм, пуберите ги понасям, но така броя дните до края на учебната година, ще рече човек, че аз уча. Много ми писна.

# 556
  • София
Привет. И аз съм тук. Чета от време на време, но и аз бях в Сатурнова дупка. Изпълзявам вече бавно. Въпреки че днес като си помисля, че сега щях да съм на 40 градуса  и като погледна какво е навън, пак ми идва да се шмугна в дупката, но се сдържам. Confounded
Ние вече се срещаме с приятели, даже ходихме няколко пъти на заведения и всичко си е уж, както преди. Миналия уикенд си направихме пикник с много голяма компания и официално казахаме "Корона, чао". Мислим да мръднем края на юни до Гърция за малко и да открием и сезона. Аз все още си работя от вкъщи и най-вероятно така ще си бъда до края на юни. Приключваме ДО-то с малкия и започва лятото за него от другата седмица. Наборката  се бори с пубертетски кризи, в които влиза и излиза постоянно. Много бъг има в тези пубертетски глави и не знам кога ще се подобрят нещата, защото и аз хич не съм "Омммм .... " Disappointed Relieved

# 557
Лекарство за пубертета и при нас, моля! Учудвам се на себе си, но с нищо не ме дразни. Близо година време бях настроена срещу това , че все отлага нещата, че много се разпилява, че има твърде много дейности, че забравя, че неглижира важни дейности....... А сега сме в пълна хармония, не ми се налага изобщо да се сдържам, отвътре ми е спокойно и не  се конфронтираме с девойката. Сигурно, защото ми е мъчно, че и тя някак  се затвори в нейни си мисли и терзания и осъзнах, че просто не съм била права за някои неща относно нея, трябваше да извървим този път. Приемам променящата и се личност и гледам да я подкрепям по пътя и. Та лекарството ми трябва, за да и бъде на нея по-добре.
За никовете, хмм, интересна идея. Няколко от вас мога да ви позная със сигурност.

# 558
  • Там, където мечтите се сбъдват
Аз броя дните до края на ДО за второкласничката и си давам ясна сметка, а и тя, че трябва всекидневни усилия и работа за изчистване на нещата. Вече правим програмата за лятото, тя обича всичко да й е ясно, в кой ден какви задачи има за вършене, за да може да си работи, когато отиде при баба си и дядо си. Ами не може само с ДО за децата до 4 клас, да не споменавам, че те свършиха материала и сега само преговарят като  играят образователни игри на компютъра, за които аз не съм ок....Та запрятам ръкави, поръчвам каквото е нужно за работа през лятото и почваме...излишно е да пиша, че като казвам всекидневни занимания то те реално отнемат 1 час на ден, но капка по капка и нещата се затвърждават, че и надграждат...

# 559
  • Sofia
Вече правим програмата за лятото, тя обича всичко да й е ясно, в кой ден какви задачи има за вършене, за да може да си работи, когато отиде при баба си и дядо си.

И моята третокласничка така, но не планира задачите, а развлеченията Laughing Обаче, ей така като подсещаш от рано, ще взема и аз да ѝ спретна една скромна учебна програма, да не губи форма Wink

# 560
  • София
Момичета, моля ви за отговор на един въпрос от седмокласната тема: в кои училища учат предмети на съответния чужд език - НЕГ, 35-то, 73-то, Испанската, Френската, двете Английски и...? В 22-то, 31-во, 133-то дали е така?

# 561
  • София
Момичета, моля ви за отговор на един въпрос от седмокласната тема: в кои училища учат предмети на съответния чужд език - НЕГ, 35-то, 73-то, Испанската, Френската, двете Английски и...? В 22-то, 31-во, 133-то дали е така?
Мисля, че и в 32 имат предмети на езика.

# 562
В 133 учат на АЕ физика, химия, география и история в 11-ти клас.
Естелиана, объркала съм ти ника , сори, аз започнах да пиша редовно след класиранията.
Преди това изпусках и по цели теми, че много се пишеше.

# 563
  • София
Специално за 73.СУ. Изучаваните предмети са:
История, География, Физика, Химия, Философия, Музика ( в момента колежката по музика е в отпуск по майчинство)

# 564
История, География, Физика, Химия, Философия, Музика ( в момента колежката по музика е в отпуск по майчинство)
Всичките тези предмети във всеки випуск всяка година ли се изучават на немски или са "разпръснати" в годините?

# 565
  • София
Току що получих мейл от фирмата за лагера на наборката в Австрия за август. Предлагат варианти, от които трябва да избираме. Единият е ваучер за догодина, другият да заявим, че все пак иска да пътува. Знам, че имаше и други записани от темата. Май АниК. Вие какво ще решите? Не знам какво да правя. Като че ли тази година няма да е ОК да пътува и май ще изберем варианта с ваучер за догодина. Не се притеснявам толкова от вируса, колкото от съпътстващите го неудобства - най-вероятно затворени забележителности, не изцяло изпълнена програма и голяма част отказали се деца.

# 566
  • Sofia
jenap, тъкмо по този повод отворих темата, за да видя дали не си писала. Току-що го получих мейл и аз. Предлагането на толкова много опции, ме навява на мисълта, че и те самите не са сигурни, че е ОК да се пътува на датата Confounded До преди 5 минути бях сигурна, че ще го пусна да пътува, сега се чудя какво да прав. Той чака с голямо нетърпение, а и на мен ми е важно през лятото да поддържа езика - разчитах много на този лагер да бъде в немскоговоряща среда и да се поотпусне да говори.

Дописвам се: чух се с агенцията. Те нямат никакви притеснения. Предложили са толкова варианти, защото имало много разтревожени родители. Аз мисля да го пусна. Ако тази група не се реализира (чакат отговорите на родителите, защото току-що са пуснали имейлите), групите преди нея и след нея са сигурни, така че ще го преместим. Все пак се надявам да остане на тази дата, защото морската резервация съобразихме с нея.

Последна редакция: пт, 22 май 2020, 13:22 от aniK

# 567
  • В средата на времето
Да, в 32-ро учат предмети на съответния език. По-късно ще напиша кои точно, защото трябва да попитам.
Днес много се ядосах на моя син. Сутринта школото ме посрещна с 3-ка по английска граматика. От както е започнал 8-ми клас неглижира тези часовете по една или друга причина. Първия срок мина между капките, защото нещата му бяха познати, но вече очевадно има пропуски. Както бях спряла да се занимавам с него, сега ще му извадя душата с тази граматика! Rage

# 568
  • София
Всичките тези предмети във всеки випуск всяка година ли се изучават на немски или са "разпръснати" в годините?
В първи гимназиален етап ( девети и десети клас).

# 569
  • София
Галя, щях да ти пиша, че този аватар е зает. Joy

Общи условия

Активация на акаунт