Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 267 640
  • 4 333
  •   3
Отговори
# 3 585
Др Янкова здравейте.
От Понеделник имаше зелени сополи.
Във Вторник пуснах носен секрет
Излезе STAPHYLOCOCCUS  AUREUS (масово)
Сополите вече са течни.
Пуснахме изследвания ПКК,СРП,СУЕ И Носен секрет само, че във цибалаб.
Първия Носен секрет е от Рамус.
Излезе единствено Кръвните изследвания.
Моля за вашето мнение.
Какво точно показват изследванията .
Носен секрет ще е готов във Вторник.
Притеснявам се.
Малкия е на 3 г.
Много благодаря

# 3 586
Здравейте, преди месец синът ми, който е на 2 ( 12кг..)пи калциев глюконат ампули. В момента има една кашлица, която на моменти ми прилича на лаеща и за да не се стига до ларингит - мога ли да давам пак глюконат, или е много къс срокът от последният прием?? Също пие и изопринозин и се чудя да давам ли и антихистамин. Има задна хрема. Имам и ИРС-19 спрей, който мисля да прилагам..

# 3 587
Здравей, д-р Янкова. Синът ми от 2 седмици е с хрема. Според личната първоначално беше със задна хрема, тъй като имаше кашлица. Изписа Виброцил за 5 дни. След тези 5 дни отново отидохме на преглед, изписа Еуфорбиум за 7 дни. Тази седмица се събуди със запушен нос, лигавицата я виждам с просто око, че е надута. Назад се чува секрет, който като успеем да го издухаме е лепкав, прозрачен с леко жълто. Изписа ни олинт за 5 дни и колдисепт за 10 дни. От вчера не слагам олинт и носът отново е тапа. След олинт се отпушваше и успявахме да го издухаме. Сега продължавам само с колдисепт, но при това запушване не знам колко успява да подейства. Промивам с физиологичен разтвор, но след 5мин отново е запушен. Секрет не е пускан, според личната няма смисъл, защото ще излезе бактерия,затова изписа и колдисепта. Преди месец беше на макситрол, заради зелени сополи. Ако може да ни дадете съвет как да продължим. С какво да го отпушим носа? Отново виброцил..?

# 3 588
Здравейте д-р Янкова . Детето ми на 5г. и половина е с увеличена трета сливица , според няколко УНГ. От както започна да посещава детска градина вече 4ти път се разболява буквално на третия ден от посещенията си и боледуването протича по абсолютно идентичен начин: казва , че я драска гърлото, понякога че я боли леко главата, когато заспи започва страшно хъркане цяла нощ, носа е запушен , секрети навън особено първите дни няма, започва да вдига от време на време 37 , 37 и нещо температура, кашля рано сутрин предимно и на около 3ти, 4ти ден и се позагубва гласа. Имаше бактерии стафилокок в носа и гърлото у мораксела в носа.  Стафилокока уж се махна, нямаше го на повторно изследване след лечение , но моракселата остава. Според вас на какво се дължи това често боледуване и така идентично ,на третата сливица , на бактерията на нещо друго и какво мога да предприема ? Благодаря ви. Всичко добро.

# 3 589
Здравейте д-р Янкова . Детето ми на 5г. и половина е с увеличена трета сливица , според няколко УНГ. От както започна да посещава детска градина вече 4ти път се разболява буквално на третия ден от посещенията си и боледуването протича по абсолютно идентичен начин: казва , че я драска гърлото, понякога че я боли леко главата, когато заспи започва страшно хъркане цяла нощ, носа е запушен , секрети навън особено първите дни няма, започва да вдига от време на време 37 , 37 и нещо температура, кашля рано сутрин предимно и на около 3ти, 4ти ден и се позагубва гласа. Имаше бактерии стафилокок в носа и гърлото у мораксела в носа.  Стафилокока уж се махна, нямаше го на повторно изследване след лечение , но моракселата остава. Според вас на какво се дължи това често боледуване и така идентично ,на третата сливица , на бактерията на нещо друго и какво мога да предприема ? Благодаря ви. Всичко добро.
Здравейте, нормално е да боледува толкава често, като посещава детска градина. Както ми описвате заболяванията, всичко е на ГДП. Ако хърка вечер, най-вероятно е трета сливица. Щом УНГ специалистите ви препоръчват да я махнете, по-добре го направете.

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 11:10 от Рaдост

# 3 590
Здравейте  д-р Янкова,
Препоръчайте как да действаме при дете на 8 г, от 4 дни е с температура,  в началото беше 39, сега е около 37.5 . Силни болки в гърлото и леко понакашлане. Педиатър я прегледа преди 3 дни и каза само Нурофен при нужда.

# 3 591
Др Янкова здравейте.
Излезе резултата от носния секрет на малкия които е на 3 годинки.

Какво е вашето мнение.
Какво трябва да се направи.
Много благодаря

# 3 592
Здравейте!
При болно гърло и подути сливици при дете на 9 години,удачни ли са нагревките?

# 3 593
Дете, което посещава ясла и е било със сопол хрема 2 седмици, оправило се е и е било 1 седмица на ясла пак, съответно пак тръгва хремав сопол след една седмица ходене. Ако е ползван виброцил първия път, може ли и след това да се ползва отново след 1 седмица? През какъв интервал може да се ползва виброцил?

# 3 594
Дете, което посещава ясла и е било със сопол хрема 2 седмици, оправило се е и е било 1 седмица на ясла пак, съответно пак тръгва хремав сопол след една седмица ходене. Ако е ползван виброцил първия път, може ли и след това да се ползва отново след 1 седмица? През какъв интервал може да се ползва виброцил?
Здравейте, няма определен интервал, през който да се дават капките за нос. Но не прекалявайте с тях. Сменяйте ги. Поне 1х месечно.

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 10:07 от Рaдост

# 3 595
Здравейте!
При болно гърло и подути сливици при дете на 9 години,удачни ли са нагревките?
Не. Това може да има обратен ефект.

# 3 596
Здравейте, какво бихте предписали на дете на 2 и 1/2 с ковид без усложнения като капки за нос и сироп за кашлица? И нещо за подсилване на имунитета - Well baby например удачно ли е, ако може и други предложения? Благодаря.

# 3 597
Здравейте, какво бихте предписали на дете на 2 и 1/2 с ковид без усложнения като капки за нос и сироп за кашлица? И нещо за подсилване на имунитета - Well baby например удачно ли е, ако може и други предложения? Благодаря.
1. Nazik kids 3x 2
2.Bulzin 3x 5ml
3. Mултивитамини - well baby са ОК.

# 3 598
Здравейте, Д- р Янкова!
  Синът ми е на 13г.като цяло доста здраво дете. Преди 3 седмици имаше температура за 24ч. 38.2- 5. На следващия ден започна подобно на лаеща кашлица, която продължава и до днес. Вече 2 пъти посещаваме ЛЛ. Първо пи Синекод, Стодал и Булзин, изпи един блистер Фортекал и 2 ампули калциев глюконат. Ефект никакъв до сега. Беше с Тумор на Вилмс в 3- ти стадий( имаше разсейки в хилусен лимфен възел), но е в пълна ремисия от почти 9год. Разговарях с лекуващия му онколог, за да изключим нещо на белите дробове направих рентгенова снимка и там всичко е наред.
  Ако можете да ме посъветвате от тук какво да правя, към какъв специалист да се обърна, какво да му давам, за да спре вече тази кашлица.

# 3 599
Здравейте Доктор Янкова бебето ще навърши 11 месеца сега на 30 нощем се буди за ядене а после я избие Ана страшен рев та така по два пъти на нощ се буди веднъж на нощ яде втория път пие вода и го избива пак на страшен рев това за нощното хранене и плача нормални ли са беше си махнала нощните хранения сега пак ги има от седмица на сам

Общи условия

Активация на акаунт