Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

• 270 187
  • 4 333
  •   2
Отговори
# 4 320
Здравейте, понеже немога да се свържа в момента с л.л.може ли да ми кажете притеснителни ли са промените в профилактичните изследвания на детето ми. Ако има значение преди 10 дни беше хремав. Кара много колело. Няма оплаквания. Необходимо ли е да се повторят. Благодаря

# 4 321
Здравейте, д-р Янкова.
Искам да ви попитам нещо, относно дъщеря ми.
Снощи бяхме на Рожден ден в един парк, на който имаше концерт, открит цирк и много други забави. Питането ми е следното: мястото беше открито но се вдигаше доста прах, защото имаше много хора и деца стояхме около 2 часа и половина. След като се прибрахме, и се приготвихме за лягане дъщеря ми се изкиха 2, 3 пъти и сополките й бяха направо кафяви. Този прах, може ли да й навреди на дробовете и трябва ли да я заведя на лекар или нещо за изчистване, нужно ли е?
Благодаря ви, предварително!

# 4 322
Здравейте д-р Янкова на дъщеря ми след ваксината за морбили и се подуха лимфните възли на тила.Оттогава минаха 3 месеца и още не са се прибрали. Не сме правели кръвни изследвания .Има ли нещо притеснително и докога трябва да спаднат .

# 4 323
Здравейте, доктор Янчева
Синът ми има остър вирусен ларингит (направиха му кръвен тест и изследване на урината). Казаха му да му давам ибупрофен и по 50 мг кортизон в дупето за 3 вечери. Той е на почти 5 години и е 16 кг. Въпросът ми е - това не е ли твърде голяма доза и мога ли да лекувам ларингита по друг начин - знам за инсталации? А дали може да се повлияе от сироп за кашлица или спрей за гърло?

# 4 324
Здравейте, д-р Янкова,

пусках на сина ми /2,8 г./ носен секрет, заради задна хрема и жълти сополи.
Излезнааха налични следните бактерии.
Нашата педиатърка ни каза, че е според нея не е достоверен резултата и пуснахме пак днес.
До момента:
промиваме носа с физ. разтвор,
пръскаме вискофлу,
Етацид - 2х2 капки в ноздра за 10 днии после още 10 дни само по 2 капки веднъж на ден.
Даваме и лимфомиозот - 3 х 10 капки дневно.
Вечери приема Ериус и Биозин Кидс.

Дали тази терапия ще даде резултат. Изписана е от УНГ специалист.

# 4 325
Здравейте, Д-р Янкова. Имам бебе на 6 месеца, на което пуснах изследвания на витамин Д. Резултатът е малко над нормата. Преди да пусна изследването спрях да давам Вигантол за 10 дни. По принцип давам по 2 капки. Какво да правя в такъв случай, да продължа ли да давам по 2 или да намаля на 1? Благодаря ви!

# 4 326
Здравейте, д-р Янкова, искам да сложа на децата ми противогрипната назална ваксина. Колко време след последно боледуване може да се сложи?
Също така, на едното дете се е случвало да му тече кръв от носа, предимно след боледуване, при което сме пръскали спрейове в носа, това противопоказание ли е за ваксината? След последното боледуване също се случи - 2 поредни дни, еднократно потече кръв. Може ли да се сложи ваксината при това положение?

# 4 327
Здравейте д-р Янкова момчето ми е на почти година миналата седмица настина тоест хремав е няма кашлица нито температура само сополи.. Заведоха го при личната му лекарка изписа му оспамокс сироп и витамин Ц каза ми да давам сиропа на 8 часа 7 дни и 1 ампула витамин Ц дневно.. Ами мина 7мия ден и сополите продължават. Въпросът ми е мога ли да му дам инфлоцид?

# 4 328
Здравейте!
Вирус по време на втори прием на Бронховаксом,дете на 2,10г.Започна Изопринозин 3×6мл.и сиропи за температурата.На 4ия ден се запуши яко нослето,като започнахме Ксилометазолин и Цилоксан.Но усещам,че хремата е задна и няма голям напредък. Какво ще препоръчате?Кога да спрем с Изопринозина-днес ще му е 6ия ден на прием.
Благодаря!

# 4 329
Здравейте, лекар УНГ изписа на дете 3 г Десибел 5 мл вечер. В листовката пише 1-5 години 2,5 мл, а 6-11 години 5 мл. Според вас безопасно ли е да се дава 5 мл на 3 годишно?
Причината е възпаление на ухото, има предписан и АБ.

# 4 330
Д-р Янкова не е отговаряла в темата от 08 юни. Може би вече няма да отговаря Sad

# 4 331
  • София
Д-р Янкова не е отговаряла в темата от 08 юни. Може би вече няма да отговаря Sad
Работа на модераторите е да заключат темата.

# 4 332
Доктор Янкова не е била активна от 08.06 2024 г.
Модераторите може ли да ни уведомят да продължаваме ли да задаваме въпроси или лекарят не отговаря вече на такива.

Сега прочетох последните мнения.
Подкрепям ги.

# 4 333
  • София
Колегите, отговарящи за контакта със специалистите очакват отговор от д-р Янкова. Когато има информация, ще ни предадат или ще пишат в темата.

Общи условия

Активация на акаунт