Парфюмни размисли и страсти - 241

• 43 545
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Много се извинявам може ли по-подробно описание на So Scandal JPG.
astravera го има, моля и тя да се включи.
Има ли разлики големи с Нощният скандал или с ЕДП? Прилики?
Воднист ли е, летен или си има плътност и става за носене и по-студено време?

Ще опитам - не е летен, бих казала целогодишен е, дори парфюмен подпис би могъл да бъде. Не е воднист в никой случай, базата е плътна, млечна, креместа, много по-слабо пачули от това в оригиналния и Париж. Медът също е редуциран за сметка на жасмина и туберозата и още нещо белоцветно. Не е толкова лепкав като нощния и оригиналния. Като цяло е много добре смесен и балансиран, тук излиза на първа линия жасмин, силен, но не така натрапчив като Извънземно или Лъст Лъш. Няма тази метална нотка.
Мисля, че ще е много шлейфов и траен. Двете ми приятелки които не са парфюмно обсебени го харесаха много, тоест нищо не е прекомерно, а в същото време е силен и упойващ.
Много по-различен е според мен от другите три, drydown ми напомня по скоро на скъп крем за лице, а не мед с пачули.
Много съм любопитна да чуя още мнения за него, моето впечатление беше доста оскъдно, не съм пръскала върху себе си.
Благодаря ти много. Страхотно описание.

Wild Python Mancera беше описан доста в предната тема. Аз попитах и ми дадоха мнения. Реших, че не е за мен на този етап.

# 241
Момичета споделете кой според вас е по-добър Van Cleef & Arpels Feerie Rubis  или Van Cleef & Arpels Feerie?
Няма по-добър – те са коренно различни. Simple Smile
Синият (Feerie) е най-ювелирната фино направена теменужка, която съм мирисала. Елегантна, изтънчена, несинтетична, както е примерно при Incolense. Като бижу е, осезаем и по-шлейфов от Rubis, който е по-нежен и наивен.

# 242
  • Sofia
Бубанка, пиши по-често ревюта, усмихваш и разсмиваш.😁

На Со Скандал и аз съм хвърлила две очи.👀

Днес бях на поход и носих Пюр Муск Нарцисо Родригез. Nature Partly Sunny

# 243
Момичета, понеже разбирате от аромати и съставки, да ви питам нещо... Повечето дамски парфюми, които коментирате и харесвате, които са хит към даден момент, от интерес съм ходила да ги пробвам и усетя.. И почти винаги се отказвам поради една причина. В първия момент ме лъхва миризма на дим, пушек, цигара или нещо такова, не мога да го обясня... То е за секунди, не се усеща нищо друго, после ако помириша втори път вече долавям  съответната миризма на цветя, плодове и т.н. Та интересно ми е кое дава тази леко мъжка, специфична миризма даже и при дамските парфюми? На повечето известни парфюми я усещам, проверявам съставките и не мога да разбера от коя точно идва? Ако някой има идея или усеща същото, да сподели...Grinning
Единствено при свежите морски (сини или зелени) парфюми май не я усещам или може би е по-слаба тази първоначална опушена нотка...

# 244
MIU MIU MIU MIU 😂 Става ли за полупка на сляпо, как е като трайност? И до кой аромат е близък поне една идея, за да си го представя 🌺

# 245
  • Sofia
lunna pateka ,   а пушачка ли си?

# 246
  • при морето
Честит празник на всички !:hibiscus:

Момичета,моля за описание на Amouage Epic woman!
Знам,че Амуаж се коментираше разгорещено преди време,но не мога да намеря темата,интересуват ме и мненията за Съншайн!Имала съм само Диа и Мемоар,но ми стояха много близо до кожата.Реших,че ще е прибързано да констатирам,че Амуаж не са мои,но ми се иска и мнения за тези двата да попрочета,преди да ги купя/нямам възможност да пробвам/

# 247
lunna pateka ,   а пушачка ли си?

Не, не съм...Rolling Eyes

# 248
Възможно ли е да са просто напечени от лампите в магазина и пластмасата да мирише?
Иначе доста парфюми имат нотки на тамян, дим, тютюн... Но няма как да го усещаш от всички. Дай пример с аромати, в които усещаш това.

# 249
Момичета, понеже разбирате от аромати и съставки, да ви питам нещо... Повечето дамски парфюми, които коментирате и харесвате, които са хит към даден момент, от интерес съм ходила да ги пробвам и усетя.. И почти винаги се отказвам поради една причина. В първия момент ме лъхва миризма на дим, пушек, цигара или нещо такова, не мога да го обясня... То е за секунди, не се усеща нищо друго, после ако помириша втори път вече долавям  съответната миризма на цветя, плодове и т.н. Та интересно ми е кое дава тази леко мъжка, специфична миризма даже и при дамските парфюми? На повечето известни парфюми я усещам, проверявам съставките и не мога да разбера от коя точно идва? Ако някой има идея или усеща същото, да сподели...Grinning
Единствено при свежите морски (сини или зелени) парфюми май не я усещам или може би е по-слаба тази първоначална опушена нотка...

Пачули?

# 250
Възможно ли е да са просто напечени от лампите в магазина и пластмасата да мирише?
Иначе доста парфюми имат нотки на тамян, дим, тютюн... Но няма как да го усещаш от всички. Дай пример с аромати, в които усещаш това.

Не е от магазина, даже тези, които ми подаряват усещам по същия начин... Мисля си да не е от мускус, повечето имат базова нота мускус... Не е съвсем мъжко, но го има и в мъжките парфюми много по-тежко и силно...
Ето моите пролетни парфюми, във всеки без Бос го усещам много ясно:

Много от парфюмите, подарени или купени на сляпо, подарявам именно заради тази специфична нотка, която ме дразни...Grinning

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 20:20 от lunna pateka

# 251
  • Чукарландия
Момичета споделете кой според вас е по-добър Van Cleef & Arpels Feerie Rubis  или Van Cleef & Arpels Feerie?
Няма по-добър – те са коренно различни. Simple Smile
Синият (Feerie) е най-ювелирната фино направена теменужка, която съм мирисала. Елегантна, изтънчена, несинтетична, както е примерно при Incolense. Като бижу е, осезаем и по-шлейфов от Rubis, който е по-нежен и наивен.

Никога не съм обръщала внимание на тези парфюми. Не знам защо, може би нещо в бутилките ми идва в повече. Но ме заинтригува виолетката в синия. А като трайност как са? 🤗

# 252
Честит празник на всички !:hibiscus:

Момичета,моля за описание на Amouage Epic woman!
Знам,че Амуаж се коментираше разгорещено преди време,но не мога да намеря темата,интересуват ме и мненията за Съншайн!Имала съм само Диа и Мемоар,но ми стояха много близо до кожата.
Epic е цветен, опушен, зелено- билкова,  подправков.. Има усещане за уд, може би от ким-а , защото няма в пирамидата , има някакъв билков полъх. Много траен и шлейфов, на студено е по-цветен , на топло билково-зелената нотка излиза повече.. Като го нося ми създава усещането за красива , елегантна жена , с малко вещерски умения , която напарфюмирана е забъркала някаква билкова отвара
Stuck Out Tongue Winking Eye
Не ми се смейте...

# 253
Момичета, препоръчайте ми траен ванилов парфюм Heart

# 254
  • Чукарландия
Момичета, препоръчайте ми траен ванилов парфюм Heart

Заповядай! 🌹

https://www.fragrantica.com/perfume/Van-Cleef-Arpels/Collection- … Vanille-6463.html

Общи условия

Активация на акаунт