Парфюмни размисли и страсти - 241

• 43 520
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
Аз го взех от Нотино Белгия 50мл за 35 евро уж ''намален''... Тествам го вече втори ден, еми никак не е траен... Освен да е менте, друго не се сещам... Свеж е, но някак се губи веднага силата му и после едвам се загатва арoмaтът му. Пръскам и на кожата си и на дрехите си, същото...  понеже не ми е фаворит даже се радвам, че не е много наситен и траен, но пък за тези пари не си заслужава такава трайност....

# 226
  • виртуално
Получих miss Dior blooming, лек, цветен, перфектен офисен и ежедневен аромат. Няма тази така дразнеща ме мисдиорска нотка.
Не бих го взела на редовна цена, но в момента въобще не съжалявам за покупката

Само дето въобще не е траен... И за намален не е въобще изгодна покупка, нищо особено не е парфюма...
Всичко е до кожа...
4 апликации и все още го усещам.
Стои близо до кожата, но аз обикновенно съм спед доста хора и не обичам да им нахалствам с парфюма си

# 227
FatalSnare, bright crystal за мен е по-хубав и по-траен... Laughing

# 228
  • София
FatalSnare, bright crystal за мен е по-хубав и по-траен... Laughing
Съгласна съм! Ама си приличат някак, нали? Абсолю ми е най-траен Wink

# 229
Аз го взех от Нотино Белгия 50мл за 35 евро уж ''намален''... Тествам го вече втори ден, еми никак не е траен... Освен да е менте, друго не се сещам... Свеж е, но някак се губи веднага силата му и после едвам се загатва арoмaтът му. Пръскам и на кожата си и на дрехите си, същото...  понеже не ми е фаворит даже се радвам, че не е много наситен и траен, но пък за тези пари не си заслужава такава трайност....
Ако ползвате по-силни аромати, този ще ви е много лек. Освен това аз имах такъв проблем с Chanel Chance Eau Tendre в началото и го подновявах постоянно, но с времето взех да усещам аромата по-дълго. Също и Dior Addict eau Fraiche много ми харесва аромата, но изчезва много бързо при мен. Но него така и не го взех, в темата ме отказаха.

# 230
Дами, някой да има впечатления за Christian Dior Joy Intense - описват го като доста далечен от оригинала, а пък мисля да го отстрелям на сляпо.... Всъщност се чудя между него и Mon Guerlain Florale - дайте съвет.

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 15:01 от sibila777

# 231
  • Варна
Момичета споделете кой според вас е по-добър Van Cleef & Arpels Feerie Rubis  или Van Cleef & Arpels Feerie?

# 232
  • София
За мен Dior Blooming Bouquet, ако е бил на 62лв за 100мл е направо подарък. Много нежен пролетно-летен аромат, не разбирам защо не се харесва. Бях го поръчала за майка ми преди време на много по-висока цена. Лично аз предпочитам Absolutely Blooming, но аз си падам по по-сладки и по-силни аромати по принцип.
Аз искам да попитам ползващите NR Fleur Musc EDP, как е трайността при вас. Много обичам този аромат, но го усещам само около един час върху себе си, после само от време навреме, като полъх и загатване. А не да не се поливам. Днес към 10 ч. нанесох 3 пъти и сега към един още 4, да видим до кога ще го усещам. Много ми харесва, но шишето е голямо и не ми се мъкне в чантата да го подновявам няколко пъти и много ме е яд, защото чета, че уж са трайни NR.
При мен Флоьр Муск-а на НР си е траен и след 2 апликации. Аз рядко слагам от парфюм повече.

Но... не мога да споделя същото за https://www.fragrantica.com/perfume/Christian-Dior/Miss-Dior-Blo … ouquet-23280.html. Много е обран, политкоректен и носим в офис среда, бих казала.
Със сигурност, ако преди 10 години бях попаднала на него, щях да го харесам много!
Но свикнала и разглезена от 1 фъс да има диря след мен от Либре, Mon Gerlen, Интенз Кафе, Ели Сааб Роял, Ели Сааб ле Парфюм, Нарцисо Родригес и пр...не мога да приема, че тия цветя в тоя букет са толкова стеснителни не щат да се покажат в целият си блясък. Много ми е обран Букета на Диор, някак си.
За мен е нещо средно между Joy пак на Dior и Place vendome- https://www.fragrantica.com/perfume/Boucheron/Place-Vendome-Eau- … ilette-20564.html

# 233
Здравейте,

Много бързо вървят темите Simple Smile
Белоцветни, алдехидни и като цяло преобладаващо цветни парфюми меко казано върху себе си не харесвам. Намирам ги за най-женствените, но им се възхищавам от безопасно разстояние. Харесвам най-много сладки, солени и тръпчиви- да ме пита човек ще се парфюмирам ли с тях или ще ги ям.

Някой спомена голяма любов към Essence НР и невъзможност да го открие. В немския ибей го виждах, съответно и геройски цени са му сложили. Аз не го познавам, и по-добре така, иначе вероятно щях да го искам както и всичко останало на марката. Чакам черното кубче и смокинята на Ферари  с трепет и това ще са ми новите попълнения за сега. Не ми се носят сладости напоследък, искат ми се по-прохладни и зелени, Флоработаника ми е на сърце много.

След 40 дни пауза бях в Дъглас (в Гермния) - много процеури, маски, кошници, дезинфекция, дистанция, не пипайте, не гледайте, стойте по-далече, ама вземете кошницата в ръка... Хем ми стана жал за продавачите, че по цял ден с такива магарета като мен се занимават, хем яд ме хвана- как се тества парфюм през маска?.. Но няма как.
С тези успях да се запонзая задочно т.е. само на блотер:
Annayake KIJI for Her - не познавам добре марката, но изглежда че концепцията е за леки, приятни, полит-коректни и чисти аромати, точно такива са масово на почит в Япония и Корея. Кижи е за дамите, които не носят бомбастични парфюми -деликатен и фин.Удачен за подарък.

So Scandal JPG  е напомпан жасмин, тубероза, мощен и сексапилен, бих казала, че най-много отговаря на замисъла за нещо скандално и провокативно.Това е жена с конкретни намерения и червено бельо.

Angel Eau Croisière 2020 Mugler - за пореден път го вземам с намерение да го купя и се разколебавам. Тръгва много добре, сладка млечна смокиня, която обаче след половин час протяга ръчички и започва да ме души непреклонно.Не ми стои никак летен, по-скоро е в един ръкав с This is Her Z&V.Прекрасна бутилка-звезда, завиждам малко на всички, които ще я носят с удоволствие.

L'Ombre Des Merveilles Hermès ме учуди най-много, защото нямах никакви очаквания, а ме заинтригува с развитието си дори на блотера - започва много сух и мъжки, но тонката го омекотява в напълно унисекс акорд. Прекрасен е, любопитна съм да го тествам на кожата си.

cvetinkka спомена за Dolce Garden и плажно олио - точно такъв искам за лятото,  да мирише на хубав лосион за слънце, море и сол. Тази градина обаче ми е прекалено сладка за целта.

И понеже не успях да се включа в предишните теми, но ми бяха много интересни:
Скрит текст:
Странни парфюми - нямам, но много харесвам миризмата на сусам печен или суров и ми се иска да беше по-често използвана нотка в mainstream ароматите.
За мен Олд Спайс е един от най-странните и направо отвратителни одеколони. От бутилката бих казала, че ми е даже приятен, но съм го усещала върху много мъже резлив, потен, отблъскващ, кисел.. не знам дали става дума за лоша химия, какво е това нещо? Аз по принцип не обичам мъжа, с когото имам близък контакт, да носи какъвто и да е парфюм, но олд спайс ми е просто тоталния анти-секс, анти-хормон, анти-феромон. Мъже, моля спрете...
Много са ми странни и всички, които съм мирисала на Серж Лутен - те просто ме депресират моментално и силно.Не че са лоши, но носят тежка меланхолия, самият Серж също има такова излъчване в интервюта които съм гледала.

Парфюмни асоциации:

Le Perfum Royal Elie Saab - фатално ранена голяма любов, от раната изтича този парфюм
Love and Tears by Kilian - идеално име: тъга, носалгия, копнеж, невъзможост
Eternity CK - погребение на нечия младост
Midnight Poison Dior - неустоима съблазън, сила, хипноза, черна нощ, черен грим, Злодеида (Малефисънт)
Idylle Guerlain - блясък, луск, разкош, радост
Narciso Rodriguez Narciso EDP - спокойствие, ред, утеха, безупречност
Green Tea Elizabeth Arden - прегръдката на мама Heart
MFK Grand Soire - много богата дама на 45+ и нейния 25 годишен любовник от близкия изток, 1001 нощ
Lancome Roses Berberanza - сладък живот, кафе с кардамом и локум на открито близо до Босфора

# 234
Много се извинявам може ли по-подробно описание на So Scandal JPG.
astravera го има, моля и тя да се включи.
Има ли разлики големи с Нощният скандал или с ЕДП? Прилики?
Воднист ли е, летен или си има плътност и става за носене и по-студено време?

# 235
днес имах възможност да душна няколко хахави парфюма:
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/So-Iris-Intense-43413.html - моркови, все едно стъргах моркови за салата - липсваха ми малко лимонови капки и листенца копър, за да си сипя и една ракия следобедно
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Intense-Cafe-18021.html - душичка чудна, но онова, което харесвам /началните нотки/ са просто начални и не се задържат достатъчно върху мен
https://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Patchouli-Leaves-3764.html - тествала съм го и друг път, харесва ми, но има по-малко пачули и повече амбър отколкото бих искала, бих го носила с удоволствие
https://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Comme-des- … rilla-2-4383.html - няма такъв парфюм, това просто не е възможно да съществува - по описание" малини, пипер, люти чушки, джинджифил" - звучи шантаво, привлекателно, екзотично, но за мен е просто странно нещо, на което никой не би желал да мирише - в началото усещам най-силно чушките - чушки, просто чушки!!! дори не люти и пикантни, а съвсем обикновени дебели и зелени, след това се загубват и в носа ме удря една безпощадна миризма на неприятно горчив чай от билки - представям си как някаква вещица иска да ме накара да изпия чаша от него и макар да не съм принцеса, със сигурност след това ще бъда голяма зелено-кафява жаба! безумно траен, от два фиса на сгъвката на лакъта под суичера уби всичко друго дори пачули лийвс, с който се напръсках много повече пъти вкл. и в косата

# 236
Много се извинявам може ли по-подробно описание на So Scandal JPG.
astravera го има, моля и тя да се включи.
Има ли разлики големи с Нощният скандал или с ЕДП? Прилики?
Воднист ли е, летен или си има плътност и става за носене и по-студено време?

Ще опитам - не е летен, бих казала целогодишен е, дори парфюмен подпис би могъл да бъде. Не е воднист в никой случай, базата е плътна, млечна, креместа, много по-слабо пачули от това в оригиналния и Париж. Медът също е редуциран за сметка на жасмина и туберозата и още нещо белоцветно. Не е толкова лепкав като нощния и оригиналния. Като цяло е много добре смесен и балансиран, тук излиза на първа линия жасмин, силен, но не така натрапчив като Извънземно или Лъст Лъш. Няма тази метална нотка.
Мисля, че ще е много шлейфов и траен. Двете ми приятелки които не са парфюмно обсебени го харесаха много, тоест нищо не е прекомерно, а в същото време е силен и упойващ.
Много по-различен е според мен от другите три, drydown ми напомня по скоро на скъп крем за лице, а не мед с пачули.
Много съм любопитна да чуя още мнения за него, моето впечатление беше доста оскъдно, не съм пръскала върху себе си.

# 237
  • España
Момичета споделете кой според вас е по-добър Van Cleef & Arpels Feerie Rubis  или Van Cleef & Arpels Feerie?
Имам червения , мога да кажа ,че е разкошен за настъпващите летни дни. Плодово-цветен -малини,горски плодове ,личи...червени....в началото, после идват цветята и муск...при мен е с умерена трайност 3-4 часа и нежен шлейф! Бутилката е направо бижу ! Нямала съм досег със синята фея , не мога да правя сравнения...

Парфюмни, може ли някой да каже две добри думи за   https://www.fragrantica.com/perfume/Mancera/Wild-Python-49151.html , докато чакам да отворят парфюмериите при нас , се замислям да го отстрелям на сляпо...Обичам тубероза..

# 238
А къде сте намерили Feerie😯😯😯? За мен е голяма любов и го издирвам неистово.

# 239
Странно, при мен и Mon Guerlain също не е траен... Слагам го, усещам го, докато отида до работа и вече няма никой... Еее само по шала ми стои ако го помириша от близо...Grinning  Но нито на китката ми се задържа, нито по дрехите... Явно съм студенокръвна... Stuck Out Tongue Closed Eyes
Единствения парфюм, който при мен е траен до вечерта без подновяване e на Essey Miyake... Няма такава трайност просто...

Общи условия

Активация на акаунт