Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 902
  • 725
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, какво е Женска Консултация? Не е ли просто преглед при гинеколога? 

# 196
Момичета, какво е Женска Консултация? Не е ли просто преглед при гинеколога? 
http://shterevhospital.com/bremennost/putevoditel-na-prosledyava … stacionni-sedmici

# 197
Еми да - така е.
Цитат
"Всеки преглед при проследяващия акушер-гинеколог (т.нар. женска консултация по време на бременността)"

# 198
Здравейте момичета,
Пуснах урина и кръвни изследвания и имам еритроцити в урината и кеноти.На някой случвало ли му се е? Утре влизам в болница,АГ иска да пуснем отново изследвания.

# 199
Еми да - така е.
Цитат
"Всеки преглед при проследяващия акушер-гинеколог (т.нар. женска консултация по време на бременността)"
Да но по здравна каса, не на частно. https://www.hospitalsofiamed.bg/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D … 0%BD%D0%B5-/u1570

# 200
  • Sofia
При мен прегледа мина чудесно. По мои сметки съм в 6+4г.с и ехографа показа същото. Даже се видя на коремен. Чухме и сърчице и съм много доволна. Следващия път записвам ЖК.

Честито!! Ще може ли да кажеш в коя седмица ти е следващия преглед когато ще те запишат на ЖК?
На мен ми е другата седмица когато ще съм в 10г.с + 4. Тези дни трябва да си взема направление от личната лекарка но се чудя дали тогава ще ме запише на ЖК или на следващия преглед. Понеже четох че са 2 вида направления и не знам кое да искам на личната. До сега си ги плащах прегледите и не съм взимала направление. Не знам дали за записване на ЖК се чака до 12та или може и в 10та

# 201
При мен прегледа мина чудесно. По мои сметки съм в 6+4г.с и ехографа показа същото. Даже се видя на коремен. Чухме и сърчице и съм много доволна. Следващия път записвам ЖК.

Честито!! Ще може ли да кажеш в коя седмица ти е следващия преглед когато ще те запишат на ЖК?
На мен ми е другата седмица когато ще съм в 10г.с + 4. Тези дни трябва да си взема направление от личната лекарка но се чудя дали тогава ще ме запише на ЖК или на следващия преглед. Понеже четох че са 2 вида направления и не знам кое да искам на личната. До сега си ги плащах прегледите и не съм взимала направление. Не знам дали за записване на ЖК се чака до 12та или може и в 10та
Благодаря Simple Smile
Мисля да ида отново след 2седмици с направление, тогава ще съм в края на 8ма седмица и да е запиша на ЖК. След това ще бъде през месец.

# 202
Здравейте и от мен!

И моят първи преглед мина добре. Отговарям на 6+5 седмица, а по календар съм 6+4 седмица 😊. Пулсът се чу, но глухо, затова със същото направление (за установяване на бременност) ме викат отново на 20-ти май.

Очаквам да ми се обадят за час за биохимичен скрининг и ако всичко е наред ми казаха, че ще ме запишат за ЖК. ❤️

# 203
Аз нямам предчувствие за пола. Имам момченце и ми се иска да е момиченце, но каквото и да е, важното е да е живо и здраво.
Аз от две седмици се побъркам на тема гестационен диабет. Преди две седмици на изследването ми излезна глюкоза 5.74 (Но предната вечер си хапнах късно разни сладки). Ендокринологът ми каза да спазвам диета, опитвам се, но не особено успешно. Много обичам сладки неща Blush Днес си пуснах пак глюкоза- излезна ми 5.11, което е на ръба на нормалното. Снабдих се и с глюкомер вкъщи (направо се побъркам от проверка). Днес след ядене въобще не е до 7.

# 204
Кетоните в урината  най-често се получават при бързо отслабване и организма,  започва да разгражда белтъци,  чиито краен метаболит са кетоните. Дали си погледнала дали имаш белтък в урината? Защото еритроцити и белтък например говорят за бъбречен проблем.

# 205
Аз също имам кетони в урината защото ям малко въглехидрати. Кетоните са продукт на разграждането на мазнината и заместват глюкозата. Не са проблем, ако човека не е диабетик.

# 206
Не разбрах към мен ли е въпроса, но отгаварям: Аз нямам кетони в урината. Имам повишени еритроцити и  левкоцити.

# 207
Деси, извинявай че съм те объркала. Малко преди теб, друга съфорумка Petia е писала за кетони и лековити.

# 208
Нямам белтък, само +1 на еритроцити и хемоглобин в урина. АГ каза,че не е добре това и да влизам в болницата.Притесних се и попитах тук. Благодаря Simple Smile

[/i]quote author=skrubi link=topic=1210115.msg40691856#msg40691856 date=1588696143]
Кетоните в урината  най-често се получават при бързо отслабване и организма,  започва да разгражда белтъци,  чиито краен метаболит са кетоните. Дали си погледнала дали имаш белтък в урината? Защото еритроцити и белтък например говорят за бъбречен проблем.
[/quote]

# 209
Момичета, някоя от вас да страда от болки в кръста? Аз преди имах проблеми на няколко пъти страшни болки и днес нещо ми се обажда болката и се чудя дали мога поне да се намажа с нещо , щото ясно хапчетата не стават.
Дали това става за мазане при бременни?

Добро утро Инфинити,
това мазило става за бременни, аз се мазах почти целия 8-и месец. Не очаквай да те отпусне от 2-3 мазания, мажи обилно и се масажирай, прави студен ефект, но след няколко дена изведнъж спря да боли. Изписа ми го АГ, като ме видя как накуцвам след болки в дяснаа част на таза.

Общи условия

Активация на акаунт