Пролетно слънчице пече, а моето ДЕКЕМВРИйче вече има сърчице ! {тема 2/2020}

• 25 535
  • 725
  •   1
Отговори
# 525
  • София
*Мери*, гуш ! Надявам се все пак да се подобрят нещата в скоро време.
Толкова го чака това бебче, дано успееш да бъдеш по-спокойна - заради себе си и заради него ! Flowers Sunflower

Момичета, който има желание, да ми праща термин, пол на бебчето и коя бременност е. Искам да ги добавя в новата тема. Мислите ли, че е подходящо да включим и години и/или град ?
Нека, обаче да е на ЛС, че тук трудно се следи. Flowers Hibiscus
Имате 15 страници време. Grinning

Последна редакция: чт, 21 май 2020, 13:24 от rave

# 526
Благодаря , Рейвче 🙏

Момичета , препоръки за док за РБХС в Пловдив ? Че се колебая .

# 527
И аз да се отчета - днес бях на вторичен преглед, за да чуем по-добре сърчицето. Всичко е наред, 160 удара в минута, 1,7 см, отговаря на 8 с. 1 ден, макар по календар да съм 8 с. 5 дни.

На 8-ми юни съм на БХС. 😊

Как се чувствате вие? ❤️
На втория предглед бях в 8г.с +3дни и пулса тогава беше 185, лекарката не каза нищо притеснително. Днес съм на преглед пак и ще видим как е положението (10г.с + 3дни)

# 528
Как сте, момичета? Аз съм вече около средата на 8 г.с. и от седмица насам се започнаха гаденията и повръщанията. Яде ми се сладко,но винаги след сладкото започва зверско повръщане. Мъча се сега да избягвам сладкото. От 7 г.с. насам, т.е малко след последния ми пост започнах да повръщам. Не ми се яде никакво месо, намразих и краставици (гади ми си и от тях). В общи линии ям макарони, нещо като запеканки , но постни, със сирена, кашкавали, картофи и т.н. До тук съм качила 1,5, кг. Мъча се да пия около 3 л вода, че с това повръщане може да се обезводним. ЗА сега пия само фолиева киселина и нищо друго.

# 529
Един тъп въпрос.Не може ли например със слушалки лекарски,с които слушат дишането,да се сложат на корема и да се чува бебето? Побърквам се ,мине ли седмица след преглед и имам чувството ,че не е наред нещо. Имам преглед другия четвъртък чак. Особено сутрин нямам никакви симптоми.Даже тази вечер не съм ставала до тоалетна.
Не мога пък и всяка седмица да ходя на ехограф,иначе бих ходила...луда работа.
Днес трябва да съм в 11+4
И нашия пулс беше към 168....

# 530
  • София
лара, аз досега не съм повърнала нито веднъж. Но пък гаденето е стабилно. Бях писала скоро при мен какво помага, ако искаш прочети. Flowers Cherry Blossom
изгубен, аз имам стетоскоп.
Опитах. Не се чува нищичко.
Предполагам, че като порасне бебето, ще стане, но засега не.
Отпусни се малко. Kissing Smiling Eyes

# 531
  • Sofia
Един тъп въпрос.Не може ли например със слушалки лекарски,с които слушат дишането,да се сложат на корема и да се чува бебето? Побърквам се ,мине ли седмица след преглед и имам чувството ,че не е наред нещо. Имам преглед другия четвъртък чак. Особено сутрин нямам никакви симптоми.Даже тази вечер не съм ставала до тоалетна.

Гледай да не го мислиш толкова. Аз от самото начало нямам симптоми. Единствено много ми се подуваше корема около 7-8ма седмица и имах газове. От тогава авсолютно нищо.. нищо не ме боли, не ставам през нощта. В момента съм 11г.с + 5 и след като на всеки преглед ми казват че всичко е наред просто се радвам че за сега имам безпроблемма бременност и се надявам и за напред да е така Simple Smile

# 532

Гледай да не го мислиш толкова. Аз от самото начало нямам симптоми. Единствено много ми се подуваше корема около 7-8ма седмица и имах газове. От тогава авсолютно нищо.. нищо не ме боли, не ставам през нощта. В момента съм 11г.с + 5 и след като на всеки преглед ми казват че всичко е наред просто се радвам че за сега имам безпроблемма бременност и се надявам и за напред да е така Simple Smile
Да, явно това е най - добрият вариант. Да е лека и безпроблемна.ащАко имаше кървене и тнт.въобше нямаше да ни е по- спокойно.
Дано всичко е наред.

# 533
Имам един глупав въпрос , не мога да разбера.
На 05.06 съм на преглед и след това ще ходя на БХС в Майчин дом. Там взимат кръв за изследването. Това ясно . Обаче дали се изисква записване на час( в сайта пише не , но не съм сигурна) ? И другия въпрос ми е кога се правят феталните морфологии ( 3 на брой ли са?) и имат ли общо с БХС? Четох, четох и не мога да го разбера ..

П.п Момичета стискайте зъби , на мен гаденето и повръщането ми отминаха , крампите в стомаха също . Сега се чувствам добре ( като изключим запека 😆)

# 534
  • Варна
Това, което знам аз е: Когато отидеш на преглед ти правят всъщност всичките тези замервания, които са за БХС. С тези замервания се ходи и дава кръв. Определено не ти трябва час. След около седмица излизат резултатите. Това е първото подробно изследване. Ако всички стойности са ок, не се прави друго
После има фатална морфология на 20 седмица. Там се гледат подробно органите на бебчето. Ако не се налага друга не се прави до края на бременността.
Аз през първата бременност 2005 г.нямах нито един такъв преглед.
През втората 2012 г. ходих единствено на ФМ през 20 седмица, защото щях да пътувам доста на далеч и исках да знам, че всичко е ок с беба. Никой не ме беше пращал. Четях от форума.
Знам от наблюдаващия лекар, че тези изследвания са по желание.
Сега вече съм на 38 г. и за мен е пожелателно да ги направя.

# 535
  • Sofia
Даване на кръв за БХС има смисъл само ако преди това е направено ехографско изследване . Иначе няма как да се даде комбиниран риск. С ехографа се виждат аномалии, наличие на носна костица, измерва се нухалната гънка. С кръвното изследване се отчитат хормони. На базата на двете изследвания се дава риск за раждане на дете с синдром

# 536
  • Варна
Точно това имах в предвид за първия преглед, но не го написах така подробно и ясно като теб 🤪.

# 537
Ехографско изследване от следящия АГ или при отиване в Майчин дом?

# 538
  • Sofia
Ехографско изследване от следящия АГ или при отиване в Майчин дом?
Мисля, че и двата варианта са ок. Стига да е направено максимално скоро до взимането на кръв

# 539
Pink и моя термин е на 16.12., макар че с първото ми дете термина бе на 22.01, пък ми изтекоха водите на 12.12. Така че ще видим и това колко ще е декемврииче. Днес влизам в 11 седмица,  а коремът ми е като за пети месец. В понеделник като дойдох на работа така ме стискаше ластика на работния панталон, че хванах ножицата и го срязах.

Общи условия

Активация на акаунт