ЮНЧЕТО изправя се самичко и в устата слага всичко - Тема 9

• 21 087
  • 784
  •   1
Отговори
# 435
Аз белтък вече съм давала инцидентно с наша храна /баница, мусака, супа/. Мисля скоро да направя палачинки и така да дам прясно мляко с първи път. Чудя се вече и за някаква вечеря Rolling Eyes Вие какво давате? Гледам някакви каши Лека нощ, но във всичките, които гледах има захар Flushed
Моя от месец някъде спи само по веднъж за два часа. Той така и не се научи да пълзи, та не лапа толкова чак. Все го пазя с това ходене, че иска и да тича вече, а не е стабилен достатъчно. Голям страх имам да не се претрепе на някой ръб или на плочките Scream

# 436
  • София
За ввчеря обикновено давам качамак или кисело мляко с бисквити. Понякога, ако много бързаме , яде филийка с нещо.
Четири цицини има на глават от това бързане и тичане.

# 437
  • WonderLand
Elsi86, развихри се 😀
Pnks, знам за какво говориш, моя вчера презареди без да си затваря очите даже. Аз точно затова смених и вечерния ритуал, че ми писна всяка вечер да се гоним по леглото по 2 часа. Ако първата дрямка е била много рано гледам да го унеса да дремне преди 18ч и го будя най-често. Иначе вечер вечеряме всички заедно, къпем го и ако му се спи го слагам да спи, ако не му се спи го оставям да си играе докато му се приспи.

Мая, давам от нашата храна каквото е подходящо, но без сол, тоест отсипвам преди да сложа солта. Рядко я яде, напоследък яде домати, извара и банани за вечеря 🤷‍♀️ Давала съм инцидентно от кашите на Лидл за лека нощ когато не иска друго, в тях няма захар. Забелязах го, че ако хапне добре на вечеря нощем не се буди, иначе към 2ч си търси млякото.

# 438
Elsi86, много добре е на яслата, всеки ден ми обясняват, колко много се радва на нещата. Вчера даже се разрева, че ми я дават, искаше там да си стои. Но греда, снощи вдигна температура 37.9 и леки бистри сополи (отгоре имаме 4 подути и за червени зъби) и днес ще ходим при личната.
Pinks, същата работа и при нас, таткото решава да я разходи преди обяд, заспива за 10-15 мин иии после няма следобеден сън. Втори вариант - заспива на вечерна разходка с таткото в 19 часа и след това вместо нормално да си ляга в 20.30 се гоним до 23.00 часа.. нашия рд тепърва предстои (19.06), поръчала съм тортата,украса исках да си правя, ама май няма да имам време.

# 439
Аз отскоро давам вечеря, от нашата храна, каквото е подходящо без сол. В повечето случаи не иска да го яде и хапва краставичка, домат и хляб. Миналата седмица пекохме ципура за вечеря, е изяде ми половината риба Sweat Smile
Днес пак ще вечеряме риба и мъжа ми е решил да купи направо три пъстърви. Във вторник вечерта заспа самичка без кърмене, но снощи не можа, мята се в леглото и й дадох. Но вървим към отбиване.
Вчера проходи самичка за първи път Simple Smile

# 440
  • София
Честито прохождане. На мен категорично ми отказва риба...ама няма да се откаж да предлагам, че сега на морето това ще е основното ядене. За отбиване само си мечтая аз. Ял не ял търси нощем. По веднъж два пъти, но забелязвам, че вече не е за наяждане, а за успокоение (сукне малко и после джвака само), което пък съвсем не ме кефи. Чувствам се като биберон. Не го слагам никога под час, че с бткото съм висяла по часове да се приспиваме. Гледам като се умори и лягаме.

# 441
При Мирослав режимът напоследък е всеки ден различен. Веднъж спи два пъти,друг път веднъж. Вечеря съм давала няколко пъти,ако има голяма пауза между СЗ и вечерното мляко. Давам супичка. На него каквото и да му предложа си хапва (без парчета по -големи от разполовено оризче😳). Вода обаче все още не иска. Другото което не иска е да спи в количката навън. Вчера стана от сън в 12:30 и към два излязохме. Еми до седем бяхме навън и не заспа. Чак вечерта в 20:30.
Все още се успиваме на ръце. Не ми пречи,но трябва да се отказваме някак. Зъби също няма,само едно. Изби на 6-ти май и до момента няма друго. Не ходи сам и май не бърза. (Евче, честито прохождане😊). Затова пък преди седмица се сдобихме с огромна цицина. Реши да се изправи на фотьойла,но нещо се оплете в краката и се размаза на паркета. Емииии,ходихме до спешното за всеки случай,че каката два дни ходи със счупена ръка на училище преди да разберем,че е счупена (беше съвсем малко подуто,нито синьо )и реших,че ако и Малчо не го отведа ще ми викнат Социални. 😆 Каката има много висок праг на болка,Мирослав още не съм го разбрала напълно. Има време.
За ваксините ми се ще да сложим навреме. Но както дойде. Хубав ден,момичета!🌞

# 442
Маменца, моля за помощ!!! Прочетох сега от вас подобни коментари, но имам чувството, че при мен всичко е излязло извън контрол, не разбрах кога и къде сгреших 😭

"Периодът" на неядене вече тече от месец, такова подбиране прави, че се съсипвам. Лъжица към устата му не може да се насочи, нямаме проблеми с парчета, но както бях споделяла, количествата са просто символични. Нонстоп виси на гърдите ми! На разходка с раницата през цяяялото време смуче, цока и т.н. Как да разредя тези кърмения? Удачно ли е да се мъча сега, при положение, че твърдата храна е в оскъдни количества?! Не се препирам да отбивам, просто искам поне да намаля кърменията. Тук е някакъв хаос - само цооа, пак само така заспива, напоследък и часовете за дневните дремки променя, ад!

Дайте ми някакви съвети, как да постъпя?! Чувствам се психически изцедена вече, също и виновна, че направо си е "изтървана работа". 😐😔

# 443
  • София
Еми аз писах как процедирам. Като няма проблем с прчетат и яде всичко, просто ако не иска да яде не го мъча, но не му давам и да цока. Като оглднее го пробвам пак с храната и н втория третия път яде. Това разбир се не е решение за всеки проблем. Може да отказва храна заради зъби или куп други работи и да цока за успокоение. Трябва да намериш причината като пробваш варианти. Рзлични храни, различн консистенция, различно място на хранене, различна лъжиц и тн.Simple Smile

# 444
Еми аз писах как процедирам. Като няма проблем с прчетат и яде всичко, просто ако не иска да яде не го мъча, но не му давам и да цока. Като оглднее го пробвам пак с храната и н втория третия път яде. Това разбир се не е решение за всеки проблем. Може да отказва храна заради зъби или куп други работи и да цока за успокоение. Трябва да намериш причината като пробваш варианти. Рзлични храни, различн консистенция, различно място на хранене, различна лъжиц и тн.Simple Smile

Благодаря за отговора! Пробвах всичко - сума ти лъжици, вилици, на стол, на маса, на диван, в кошарата, на пъзела, навън... Виждам къде му допада повече, но пак хапне, хапне и край. Иска да цока и това е. Ако не му дам/мъча се да позабавя, се сърди, тръшка и т.н. Ходихме и на преглед, здрав е. Може би го мъчат зъбки, но от известно време няма нов зъб, стои си със седемте. Зъби, зъби, ама нонстоп ли?! Почвам да се чудя вече, затова се разписах тук. Има ли светлина в тунела, просто не знам вече...

# 445
Аз бих го оставила да се потръшка, като види, че няма да стане на неговото,лека полека би трябвало да свикне.. и със заспиването е така, в началото като го оставиш само в кошарата се тръшка и мрънка, и постепенно свиква. А ако е гладно детето, ще хапне храна, изчакай малко време да поогладнее и пробвай пак.. ох, хич не е лесно.. И ние се храним на паузи, само че не се кърмим отдавна и нямам избор, изчаквам, пак мъча с лъжицата и така.. забравих да спомена, че песничките помагат понякога при нас.. Успех!!

# 446
  • София
При нас да си призня яденето е кошмара ми.  Нашия единствен начин е да го слож в стола, да му натъпча първата лъжица (за да се увери, че не е гадно) иначе уста не отваря. След като разбере, че е вкусно,  изяжда две три лъжици и отказва...и се започва: давам някакъв предмет, който не му е познат ( я някоя пластмасова бутилка, я някой черпак или дървена лъжица и тн.) Докато го разглежда се залисва и яде. Ако обаче наистина не е гладен или не му харесва, независимо от това какво му давам да разглежда, не си отваря устата. Тогава прилагам номера с изчакването.

# 447
  • WonderLand
А кисело мляко хапва ли? Моя обожава всякакви млечни и ако друго не иска успявам поне кисело мляко да пробутам къде с лъжица, къде със сламка. Така като чета обаче, май повече за успокоение суче твоето бебче. Ползва ли биба? Аз не бих насилвала нещата, по-скоро може би да пробваш да заместиш цокането с кисело мляко/ айрянче, пюрирана храна разредена и от шише. Иначе и аз процедирам като ditmade с изчакването. Като цяло се водя по детето, но то не е отказвало категорично храна (обаче как ми призлява като почне да хвърля и маже всичко, което не харесва и не искааааааа....🤕 )

# 448
Маменца, моля за помощ!!! Прочетох сега от вас подобни коментари, но имам чувството, че при мен всичко е излязло извън контрол, не разбрах кога и къде сгреших 😭

"Периодът" на неядене вече тече от месец, такова подбиране прави, че се съсипвам. Лъжица към устата му не може да се насочи, нямаме проблеми с парчета, но както бях споделяла, количествата са просто символични. Нонстоп виси на гърдите ми! На разходка с раницата през цяяялото време смуче, цока и т.н. Как да разредя тези кърмения? Удачно ли е да се мъча сега, при положение, че твърдата храна е в оскъдни количества?! Не се препирам да отбивам, просто искам поне да намаля кърменията. Тук е някакъв хаос - само цооа, пак само така заспива, напоследък и часовете за дневните дремки променя, ад!

Дайте ми някакви съвети, как да постъпя?! Чувствам се психически изцедена вече, също и виновна, че направо си е "изтървана работа". 😐😔

И ние сме в период на неядене от около 3 седмици, но реших на половина проблема като с всяка хапка давам срединка от хляб. Иначе няма шанс да отвори уста. И така всичко ядем с хляб. Незнам дали заради това,но два дни бяхме със запек. И да отбележа, преди ядеше по около 220 гр пюре, а сега яде половин доза и хляба. Затаво казвам, че проблема съм го решила на половина😉

# 449
При мен, да си призная, решението на проблема с неяденето се оказа телевизора или по-точно рекламите. Пускам и въртя по каналите на реклами, докато се наяде. Бях върл противник на гледането на телевизия, особено докато се храни. Но пробвах какво ли не - да поогладнее, да пропускам кърмения, да се правя на шут, да давам играчки, различни консистенции, прибори, вариации.....и само това с ТВ проработи. Таааа, вече се храни, докато гледа телевизия Scream а най-странното е, че през другото време не се заглежда ако е пуснат ТВ. Но пък поне си свикна и яде, даже се кара ако се забавя с приготвянето Stuck Out Tongue Winking Eye Е, кърменията за приспиване са другия въпрос, който скоро ще трябва да решавам.
ПП. С насмешка си спомням моментите преди бебето, в които казвах "оооо това не се прави така, аз няма да съм такава майка".... Ноооо ето детето ми яде на ТВ Flushed

Общи условия

Активация на акаунт