НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 507
  • 727
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,
Най-накрая излезна Прена теста , слава богу всичко е наред , но дойде и с изненада 😁 , бебето се оказа , че не е момиче , а е момче . Бях в шок първите 10 мин., бях се настроила за госпожица , а то младеж 🤣
Да е живо и здраво разбира се . Днес бях и на ЖК , бебчо е 120 гр., в 13 +6 седмица, сега предстои да направим серклаж заради конизирана шийка и се надявам всичко да е наред.

BubblyFogg , прегръщам те и се надявам всичко при теб да се нареди както трябва

# 346
Привет, не съм писала отдавна, но ви чета всеки ден.
Да се отчета: карам заветната 12.седмица в момента и като много от вас, и на мен ми попреминаха оплакванията. От около 10 дни насам не ми е ставало лошо, не ме болят гърдите, не съм и тооолкова уморена като преди. И пак като много от вас- този факт вместо да ме успокоява, ме кара да се съмнявам дали всичко е наред. Rolling EyesSweat Smile
Сигурно и защото не съм била на лекар от 3 седмици и просто няма от къде да знам какво се случва и дали всичко е наред. Гледам да мисля позитивно, все пак реално нямам никакъв повод за притеснение...но на моменти се вкарвам сама във филми, може би ме разбирате...

След седмица точно съм на лекар и ще ми вземат кръв и за Пренатест. Та и това ще го мисля после...ама от сега нататък така ще е явно:relieved:

# 347
За първи път от както съм бременна днес се уплаших, че нещо може да стане с бебето. Няма реална причина, просто ме боли ниско долу като при цикъл. Мъжът ми ме взе от работа, дойдох си у дома, пих две ношпа но не ме пуска болката. Нощес докато ставах да пишкам пак ме болеше и ме срязваше като пишках. Ако утре не ми мине ще звъня на лекарката.

# 348
  • София
Момичета, как сте с пишкането? При мен е пълен ужас... На всеки час, дори и нощем. А е едва 13та седмица...Една приятелка каза, че по-късните месеци ставало на 20мин 😆

# 349
На мен ми се пишка през час, а нощно време едно 3-4 ставания не ми мърдат, като се будя на предела Grinning

# 350
Здравейте!
В 13-ста гс съм. И коремчето ми се покри с косъмчета (Не искам сякаш да ги махам,че после ще станат още повече ). Вие махате ли ги ? От кой крем против стрии сте доволни? Аз си взех ето този
А въпроса с пишкането забелязах,че ако пия студени напитки по-често ходя да пишкам.

# 351
За първи път от както съм бременна днес се уплаших, че нещо може да стане с бебето. Няма реална причина, просто ме боли ниско долу като при цикъл. Мъжът ми ме взе от работа, дойдох си у дома, пих две ношпа но не ме пуска болката. Нощес докато ставах да пишкам пак ме болеше и ме срязваше като пишках. Ако утре не ми мине ще звъня на лекарката.

И аз като теб Дух,но беше през нощта събудих от силна болка ниско долу и изпотена,не усещах да ми се пишка ,но реших да отида и установих,че не мога да вървя нормално от болка,но пих 2бр.нош па и отмина.
Дано не ни се случва повече.
Пишкането при мен сега вече не е толкова зле.
Но аз от снощи от друго съм притеснена на някой дали му се е случвало ....усещам се като пренапрегната ,усещам си пулса в цялото тяло все едно съм изкачила 2-3 етажа стълби,като че ли не ми достига въздух и не можах да заспя почти цяла нощ,а няма причина нещо да съм притеснена или каквото и да е....хм...чудя се да ходя ли на док. или ще отмине...

# 352
Може и да прозвучи странно, но на мен ми се случва така когато съм преяла.

# 353
Аз обаче дори не можах да хапна ,изядох няколко парченца домат,нооо сега като казваш се замислям дали може да има нещо общо запека,ето повдигна се и тази тема.
Вие момичета исках да ви питам имате ли проблем с това и ако да как го решавате?

# 354
Аз имах,но го реших с Лактулоза -мип, първоначално го пиех по-често,но сега,ако го изпия една сутрин поне 5-6 дни ходя нормално и без него, тоест натрупва се, аз така си го обяснявам и действа. Сърцебиенето е възможно да е свързано със запека според мен.

# 355
Здравейте!
В 13-ста гс съм. И коремчето ми се покри с косъмчета (Не искам сякаш да ги махам,че после ще станат още повече ). Вие махате ли ги ? От кой крем против стрии сте доволни? Аз си взех ето този
А въпроса с пишкането забелязах,че ако пия студени напитки по-често ходя да пишкам.

Здравей! И при мен положението с косъмчетата е същото... Не знам от какво е 🤷🏼‍♀️ Поръчах си същия крем против стрии. Дано да има ефект.

# 356
  • София
По принцип е нормално да се задъхваме и тн. За повечето бременности по-натам, но някои са така от самото начало, особено двуплодните. Това е, защото на тялото му е нужен повече кислород. Сега, вече не знам какъв е точно случая.....

Аз изживях огромен шок, момичета, тепърва ще се уча как да се справя с него, но за жалост загубата на близък никога не е нещо, което преминава леко, дори въобще не преминава.
Но мисля за бебчетата, че са знак, чакам да ми мине карантината да ги видя живот и здраве и така. Аз съм 11гс вече, сякаш ми поотмина гаденето, почнах да си хапвам. С килограмите обаче съм там, където си започнах, защото първите месеци почти не ядях та да съм най много +500гр. Ще видим по-натам. С първата бременност качих 11кг, но тогава спортувах, движих се много. Сега като съм се разпъшкала от самото начало, правя си йогата сутрин и после едвам дишам, може и да ми е по-трудно.

# 357
Po3u, BubblyFogg дръжте се заради бебоците, пращам прегръдки!

За косъмчетата по корема ми каза една приятелка преди седмица, нейната снаха имала много и сами изчезнали след раждането. Било като защитен механизъм. Още не съм забелязала аз, ще видим по натам, но по-добре не ги махайте.
С пишкането не съм забелязала промяна аз, само през нощта ставам 1 път, като преди не съм. През деня зависи колко течности съм пила. Напоследък ми се пие само газирана вода.
Да ви питам вие пиете ли алкохол? (аз опитах 1-2 глъдки от бирата на ММ)

С кръвното не съм забелязала проблем (моето е мн ниско) само 1 път ми причерня по Великден. Започвам да усещам понякога сващания на десния крак докато ходя или като лежа, изтръпва сякаш. Миналата седмица забелязах нещо като придърпване на корема като ставам (работя постоянно седнала и това ме притеснява), опитвам и бавно да се изправя и пак е така. Определено имам какво да споделя на доки другата седмица.

# 358
Момичета, днес гледах този семинар за стволовите клетки и пренаталното развитие:
https://event.webinarjam.com/t/click/6vo90u0xcpkbgzbpvguvgxskmcm
линкът ще е активен 65 часа
Интересно беше Wink

# 359
  • София
Момичета, не съм се включвала от първата тема, но чета и се вълнувам за всяка добра новина.  Стеф, много съжалявам, надявам се да не се случва повече и скоро да се похвалиш отново с положителен тест.
Виждам, че каквото и да се случва, притесненията не спират. Аз съм от тези без никакви симптоми - не съм повръщала изобщо, не ми се гади, нямам проблем с миризми, имам апетит, всичко е нормално, до момента за 11г.с.+4д. да съм имала само няколко дни, в които ме е наболвал леко коремът. Но, докато за някой е "за завиждане", аз май си казвам - нормално ли е чак толкова да са спокойни нещата. Имам час за 20ти за регистрация и БХС, който час ще е цели 40 дни след първия преглед и изобщо не знам какво става и дали всичко е наред, а колкото повече наближава - толкова повече се притеснявам. Head Band
Към момента съм +2кг, но май ги чувствам повече, а същевременно все си повтарям, че трябва да ги следя, защото и преди това не ми бяха малко.
Пожелавам обаче, накрая всички да имаме пухкави и здрави бебчета! Hug

Общи условия

Активация на акаунт