НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 374
  • 727
  •   1
Отговори
# 120
Вече трети ден ме мъчи световъртеж и силно главоболие, това дали е от бременността? Някой друг със сходни оплаквания?

# 121
И аз съм с кратки моменти на световъртеж от скоро, четох че е нормално и е от високия прогестерон и разширяването на кръвоносната система/по-големия кръвен обем.

# 122
Вече трети ден ме мъчи световъртеж и силно главоболие, това дали е от бременността? Някой друг със сходни оплаквания?
Аз бях с адски главоболия от които чак повръщах, влязох в 12 седмица и мина, надявам се да не се връщат.

# 123
И аз имах главоболие няколко пъти, четох че може да е защото ти трябва повече вода от обичайно, и гледам към 2л вече да пия. Дано ти мине скоро!

# 124
И мен ме болеше преди няколко дни доста главата, започнах да пия повече вода и мисля,че помага:hibiscus:

# 125
На мен ми се случи 2 пъти виене на свят, полегнах пих вода и премина. За прегледа, знам че може да се понатисне ако не се вижда добре. Преди моя бях чела за това някъде, пишеше да не се притесняваме от натиск, но пък ако е много болезнено може би лекаря се е престарал. Мен не са ме карали да съм с пълен мехур, дори преди на прегледи са ми се карали, че не съм ходила. Явно зависи кой как е свикнал.

# 126
  • Sofia
На 29ти бях на БХС , всичко изглежда добре. Носната кост има, но  не се вижда толкова добре (гледаха ме на 2 апарата) ,явно е с по-чипо носле. В 20г.с. ще я проследим отново. Предполагаем пол(на 90%) : мъжки Blue Heart
Обаче кръвното ми никак не е добре , 140/90. Та вече съм на постоянна терапия и се моля да не трябва да включваме друго лекарство.

Натискането е нормално, особено в толкова ранна бременност. Плода е малък, а ако и коремната стена са по-дебели няма как да се види хубаво всичко. И мен Чавеева ми антискаше за да види хубаво някои органи. Пълният пикочен мехур само пречи, притиска матката и не се визуализира добре всичко. Трябва да сте с празен.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 12:04 от AnMary

# 127
Здравейте, дали има мами от Бургас.
Здравей! Аз съм от област бургас, гр. Свети Влас. По принцип съм с термин 28окт, но ви чета и тук.

# 128
Момичета, има ли някоя от вас с гъбична инфекция и лекува ли се преди края на първи триместър? На мен на микробиологията ми откриха и ми изписаха глобули, но навсякъде чета, че по-добре да се изчака да мине 12 г.с. и сега се чудя да изчакам ли, да ги започвам ли.

# 129
Здравейте!
Да се представя и аз !
Казвам се Диана,на 22 години,от град Русе.
Бременна сьм в 14седмица с термин за 04.11.20г.👣👶
Имам една неуспешна бременност през 2018г.
Пожелавам на всички ,лека бременност и пухкав финал!👶👶👶

# 130
Скрит текст:
Нони, права си, 18 е Едуард, объркала съм се.
Но първоначалния риск не го гледай, това е статистиката. Гледай изчисления - той е когато върху статистиката наложат данните от измерването на бебето + данните от кръвните показатели. Прочети си внимателно коментара под тези резултати, те са го описали много добре.

Аз правих единия БХС при Стратиева в света Петка /Оскар клиник, той е в същия формат като твоя от Янкова. Като звънях за резултатите, ми казаха че няма проблем, ако имало проблем щели да ми звъннат. Самата Стратиева след прегледа ми каза същото, че няма проблем.

При мен резултата от двата БХС се припокриват. Аз правих 2, за да съм сигурна че ще огледат добре и двете бебета. Вторият преглед беше с обикновен БХС в Майчин дом. Там има Търнър и триплоидия, но тя е само статистика.

Нони,
Синдромите на Търнър и Патау са описани като тризомия 13 и 18.
Според мен всичко е наред. Ако не беше, щяха да ти се обадят да обсъдите проблемите.
Flowers Hibiscus

Момичета и моя БХС излезе, но не виждам вероятностите за болест на Търнър и триплоидия немоларна. На пръв поглед ме притесняват тези резултати. Вие как мислите?

Дели, тризомия 18 не е ли болест на Едуардс или аз се бъркам Rolling Eyes? Дано да си права и всичко да е наред, но рискове от сорта 1:500, 1:300 си ме плашат. А дори и 1:1000
Дели, определено се поуспокоих. Kissing Smiling Eyes А при двете ФМ измериха ли ти лицев ъгъл? При мен са го пропуснали май. Иначе и аз се чудих дали при Стратиева да отида.
Момичета, има ли някоя от вас с гъбична инфекция и лекува ли се преди края на първи триместър? На мен на микробиологията ми откриха и ми изписаха глобули, но навсякъде чета, че по-добре да се изчака да мине 12 г.с. и сега се чудя да изчакам ли, да ги започвам ли.
Аз имах нещо подобно, но все още не е изяснено дали е инфекция. Едва утре ще ми взимат микробиология в 13г.с. Поставях си гинофилус глобули, но те не вредят, а поддържат нормална микрофлора. Тогава бях в 6г.с.  От тях закрепихме положението- сърбежът, болката и зачервяването изчезнаха, но от време пак се проявява един дискомфорт. Но съм чувала, че инфекцията е опасна и доктора ти е преценил, че е по-добре да се лекува. Ако много се притесняваш го попитай за риска.

Последна редакция: пн, 04 май 2020, 12:06 от AnMary

# 131
  • София
Нони, не виждам снимка с лицев ъгъл нито от единия, нито от другия преглед. И в документите не виждам подобно измирване.

Но намерих това: The use of FMF angle measurement increases the effectiveness of the screening for trisomy 18. Introduction of the FMF angle as an independent marker for fetal trisomy 18 risk requires further prospective research in large populations.

Така че не ме притеснява липсата на това измерване. Важното е че останалите са ок.

# 132
  • София

Аз съм в 9 г.с., преди седмица лекувах гъбички с Гиназол шприц.
Щом лекар ви е изписал, не се притеснявайте. Hands V
При мен изписаха препарат и за ММ.

# 133
  • София
И аз бях гъбясала, но засега овладях положението с крем Клотримазол. Изписа ми и гиназол, ако зазлее.

# 134
Здравейте, мамита 🤗

Аз съм Теодора с първа бременност в 11г.с., на 23 години, живея в София. 😁
Умора, гадене+повръщане, болки, главоболие... Всичко е на лице 🤷‍♀️😁 Термина ми е на 18.11.2020 💕 Пола все още не е ясен, другата седмица съм на БХС. За съжаление, лекарката ми каза, че ФМ трябва да направя около 20 г.с., но прочетох, че трябва и тя да се направи в началото заедно с БХС. Таа.. за сега съм решила да я направя и нея. В случай, че бихте могли да ми дадете съвет, ще съм ви много благодарна! ❤️❤️❤️

Общи условия

Активация на акаунт