НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 486
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
Мисля, че трябва да се приближават до единица. От коя страна на 1 няма значение (т.е. знака).

Моите са Пап 0.9 и free bcg 0.63 (част от медианата и двете).
Трима АГ казаха, че са ок.

Моя Пап-а  е 3,2 МОМ, което не знам дали е същото като част от медианата. Док ми каза, че всичко е идеално с резултатите и не го мисля. Simple Smile

M-angel и аз бях като теб, но до 11г.с. Вода не близвах и предимно компот и газирано пиех. Изостреното обоняние ми се нормализира. При всеки е различно, но би трябвало и при теб да започне да отшумява. Simple Smile

# 301
Това,че трябва да сме положително настроени съм напълно съгласна ,друг е въпроса до колко ти е възможно да го реализираш.Аз например се усещам супер изнервена,всичко ме дразни това ИП,това ,че трябва да съм учителка ,готвачка,чистачка Нон Стоп +неразположението като гадене,непоносимост към миризми,умора и да ти се приспи сега и веднага😀,но знам,че ще оцелеем.😉

Надявам се,че на всички скоро ще им отмине това да им е гадно...аз вече почти съм Ок ,с малки изключения ,но по-скоро вечер ми е лошо.А аз съм в момента 11+6.

Пренатест +Джийн сейф ,ние пуснахме на 27.04. И резултата от Пренатест беше готов и публикуван на 7я ден от вземането на кръв.
Другия все още го чакаме.
      Сещам се ,че имаше момичета които щяха да ходят при д-р Стоилов от Добрич,исках да кажа ,че аз също ходя при него от 11 години насам,той е следил бременностите и с двете ми деца,и миналата година,и сега пак.

# 302
  • София
Пускам ги на английски, да не преведа някоя глупост. При двуплодните бременности референтните стойности са различни. Стойностите трябва да се интерпретират заедно с резултата от измерването на нухалната транслуценция.

In pregnancies where the fetus is carrying a chromosomal defect, such as the extra chromosome material that results in Down syndrome or Edwards syndrome, the levels of PAPP-A tend to be decreased, the levels of hCG are significantly increased, and the space at the fetus's neck is larger than normal.
https://labtestsonline.org/tests/first-trimester-screening

In trisomy 21 pregnancies the median MoM free β-hCG increases from 1.8 at 11 weeks to 2.09 at 13 weeks, and the respective values for PAPP-A are 0.38 and 0.65 MoMs.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3547446/

A Papp-A level more than or equal to 0.5 MOM is considered normal, while levels less than 0.5 MOM are marked as low.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3984652/

Free β-hCG levels of < 0.5, > 0.5 and < 2.0, and ≥ 2.0 MoM were categorised as low, normal and high, respectively. ... In conclusion, abnormally low (< 0.5MoM) or high (> 2.0 MoM) free β-hCG levels are generally associated with an increased risk of adverse pregnancy outcomes.
https://www.tandfonline.com/doi/abs/10.3109/01443615.2015.1036400

Момичета някой знае ли какви са реф. Стойности на Papp-a i free bcg?

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 15:04 от delisardeli

# 303
Здравейте, момичета! Чета, че много от вас вече са направили пренатест или ще правят. На какъв точно пренатест сте се спряли и към коя лаборатория? Също така искам да ви попитам дали знаете до коя гестационна седмица е добре да бъде направен? Благодаря предварително и успех и спокойствие на всички!

# 304
Здравейте, момичета! Чета, че много от вас вече са направили пренатест или ще правят. На какъв точно пренатест сте се спряли и към коя лаборатория? Също така искам да ви попитам дали знаете до коя гестационна седмица е добре да бъде направен? Благодаря предварително и успех и спокойствие на всички!

Аз направих Пренатест Премиум +
 Минимум 10 седмици,може и по-рано при нужда,но риска от не достатъчно фетална фракция съществува,а за най-късно не мога да кажа със сигурност,но мисля,че трябва да се съобрази с това,че /дано не се случва/резултата е притеснителен да има време да се реагира с хорионбиопсия и амниоцентеза навреме.

# 305
  • Тук... някъде
Здравейте! Записвам се и аз при вас - бременна съм в 12г.с. след инвитро. Бременността беше двуплодна, но в 8г.с. едното ембрионче спря развитие. Слава Богу другото за сега се развива добре. Вчера беше и прегледа ФМ и БХС -акушерката ми се обади днес и каза, че резултатите са добри и не се налагат допълнителни изследвания. НТ я измериха 1,5. Много се движеше бебчето на прегледа- ту заставаше с гръб, ту с лице, подскачаше, махаше и не можа да се види пола, но за сега предположението е за момиченце. Ще разберем на следващия преглед на 26.05, когато ще ми дадат и резултатите от БХС от вчера.
Иначе съм като ловджийска хрътка- подушвам всичко отдалеч и е ужас. Винаги съм била с обострено обоняние, но сега е несравнимо, а съм много чувствителна към миризми и ... 🤢
От храните вече не мога да хапна нищо пържено и всеки ден списъка с непоносимите храни се увеличава.Два дни ми е вкусно нещо и на третия не мога да го погледна. Само с месото нямам проблем и ям всякакво, ограничавам само колбасите.

# 306
Аз пропуснах да кажа в предния пост, че вода и от преди си пия само розова изворна. Също надушвам мн неща, но не ми пречат или да ми прилошее от тях.
Моите кръвни резултати ми казаха само, че са ок не съм ги виждала дори. Акушерката ми каза, че ако има проблем тогава ще ме извикат и че понякога дори забравя да изпрати резултатите за това ако не ми каже нищо да не се притеснявам и това значи че са ок  Да си призная ми хареса това, много бих се задълбочила.
Да попитам и за тези стойности  Papp-a i free bcg само в пренатест ли се изследват, че не съм ги чувала и какво означават? 🤔 Знам че всеки има различни проблеми и преди бременността, за това няма как да сме всички еднакви, но пък обичам да съм информирана.

# 307
  • София
Изследват се в БХС.

Да попитам и за тези стойности  Papp-a i free bcg само в пренатест ли се изследват, че не съм ги чувала и какво означават? 🤔

# 308
На мен ми излязоха кръвните резултати. И тази, както и предишната бременност съм с висока захар. Пак диета, не мога да ям никакви въглехидрати. Успокоява ме единствено, че идва сезонът на плодовете, от които за съжаление също не всички са разрешени. Ще си погладувам пак, важното е бебо да е добре 😊👶❤️

# 309
  • София
Аз вчера трябваше да съм на преглед и да ми пуснат изследванията, но за съжаление се самокарантинирах (рзи не знам кога ще се сетят, дано да е скоро), та си пуснах само пкк, б12 и витд, не отидох ан преглед. Реших да не си пускам пълния пакет изследвания засега. Ще трябва и часа за ФМ да си отменя за седмица по-късно, тайно се надявам Сигридов да заработи дотогава.

Гледахте ли му интервюто? https://youtu.be/sMun3Eb3fqI

# 310
Аз го гледах и ме впечатли Simple Smile Иска ми се и аз да отида на преглед при него, но се чудя защо не ме приемат в групата му във фейсбук ? :/

# 311
  • София
Пробвай пак, отговориим на въпросите, мен много бързо ме приеха. Носят се слухове, че кабинета му отваря след края на ИП

# 312
А за някакъв контакт ? Или никой няма тая информация за момента

# 313
  • София
Само в групата следя, ще отваря своя клиника, доколкото знам.

# 314
Момичетс да де оплача и аз.
Тъй като работя все още, трябваше да кажа на шефа и някоя и друга колежка, и неочаквано точно от колежка която е майка, чух изречението " Пак ли?". Много гадно ми стана, все едно имам 20 деца и съм на издръжка на държавата или все едно съм смотанячка. Гадно ми стана. Да, имам едно дете, но това лоша ли ме прави, че избирам дете пред работа. После пък свекървата, оффф свекървата, ако ще е на етърва ми, сигурно гъза в тавана ще си удари от кеф. Но нали е мое,  реши да пита"Оли, Ники, ама грешка ли стана? ", след един час се сети да ми честити.
Та така моята бременност за едни е кофти, за други не. Та реших: няма да казвам, ако ме попита някой ще кажа, но да се хваля и да си причинявам неудобство не.

Общи условия

Активация на акаунт