НОЕМВРИйчета 2❤️2❤️ - Тема 2

• 43 073
  • 727
  •   1
Отговори
# 600
Аз усещам бебето много ниско долу. Аз съм много слаба и съм със задна плацента, та вече е доста осезаемо всичко(17+5г.с), то и е доста активно,постоянно нещо подскача. Като легна и се взирам дълго в корема си виждам как лекичко се мърда Grinning толкова е странно, дори си мислех че ми се привижда но предвид че имам човече почти 15 см и 200 гр в корема си и нямам тлъстинки ,. повярвах че е истина Joy

# 601
Както е казала Рози винаги има два термина, които евентуално може да съвпадат ако бебето си отговаря точно на датата по ехограф, но според мен е страшно относително и не е повод за притестение ако разликата е до 7-10 дни това вече в по-напреднала бременност.

С каката цяла бременност двама АГ ми обясняваха на два различни ехографа как все върви към седмица назад. Аз раждах планово секцио при трети АГ (тъй като тези, които ме следиха не израждаха). Ден преди секциото следящата ме ми казва "Може да изчакаш още то ехографа го мери, че още няма 3 кг." На другия ден раждам аз дъщеря ми 3,500 кг 51 см., както уж е 10 дни преди термин, даже 15 по ехограф.
Та мисълта ми беше, че ехографа не е кантар и няма нищо притеснително дори да дава до седмица разлика с официалния термин, това нали ако всичко останало е ок няма проблем с кръвотока и т.н.

# 602
Моят термин е 30 окт., 18+2 съм и засега по размер си върви както трябва.

Да ви питам някоя от вас мина ли лека настинка и какви мерки предприехте? От три дни не спирам да кихам, малко кашлям и леко болка в гърлото , нямам температура. В момента изобщо нямам мерак да ходя на доктор-последният път личната ми подаде направлението през вратата , не влязох в кабинета и тя и сестрата бяха облечени в скафандри и стояха на разстояние. Та не мисля, че много ще ми се трогнат. Засега с хомеопатия удържам ситуацията и се чудя що за мекотело съм, да настивам от нищото, предвид че толкова много се пазя.
И да, определено, истерията с коронавируса точно в началото на бременността ми на мен лично ми се отрази доста зле психически, на косъм съм да се превърна в хипохондрик.

# 603
  • Sofia
Терминът, по който в началото се водят докторите е по последната редовна менструация, бебето винаги ще има някакви разминаване. Най-голяма точност има при инвитро процедурите. Другия вариант е при контролираното оплождане. Няма голямо значение, когато става дума за до 10дни. При нас, бебо е с 1 седмица напред, но тук вариантите са 2- или по ранна Ову или просто по-голямата бебе (не е гестационен диабет, защото все е ок при мен). В по-късен стадий е важно зреенето на плацентата. Не изпадайте в паника, моля ви Simple Smile всичко е напълно нормално.
Само за пример да ви дам, жените, които не са наясно кога им е бил ПРМ , тогава само по ултразвук се определя термина.

# 604
  • София
MrsAlwayssRight аз съвсем в началото на бременността бях много зле. Но си пръсках гранофурин, яко витамин Ц, единия ден вдигнах температура и пих и парацетамол. Два дни се жертвах и имуностимулиращо да пия. Но не препоръчвам,спрях го.

Аз не съм фен на хомеопатията като цяло и я избягвам, досега специално за гърло не ми е помогнала. Има обаче едно нещо,което от години взимаме вкъщи ако някой тръгне да се разболее - Flavon. Пресичам много настинки с него, та винаги като усетя нещо взимам. Дано бързо ти размине.

# 605
Здравейте мамчета! Чудя се, вие вече ясно ли усещате бебчетата? Аз съм 16+1 и на няколко пъти мисля, че го усетих, но не съм сигурна. Как да кажа, странно е чувството, все едно рибка плува в корема ми, но със същия успех би могло са са газове, киселини и т.н. Вече не знам нормално ли е това.
Иначе май съм голяма филмарка... Понеже прегледите ми тук са през 1 месец и сега последните седмици все се чудя добре ли е бебчето, а трябва да чакам до 23 юни 😰
Та си купих една машинка - Доплър, тук се продават за по 50 франка иииии вече успявам да чуя сърчицето му, като много изпадна в паника дали е окей.
За корем.. за околните е по-скоро сякаш съм си хапнала добре на вечеря, но аз си го виждам вече, че малко по-малко расте 😍

# 606
Искрено не разбирам хора, които си самопредписват хапчета или въпреки, че са изписани от лекар - отказват да ги пият, но търсят съвети и мнения из форуми.

Относно гаденето, аз бях добре седмица, но утре влизам в 15 г.с. и снощи повърнах, а днес ми е толкова зле, че ММ дойде да ме вземе от работа и сега си легнах.

# 607
Моят термин е 30 окт., 18+2 съм и засега по размер си върви както трябва.

Да ви питам някоя от вас мина ли лека настинка и какви мерки предприехте? От три дни не спирам да кихам, малко кашлям и леко болка в гърлото , нямам температура. В момента изобщо нямам мерак да ходя на доктор-последният път личната ми подаде направлението през вратата , не влязох в кабинета и тя и сестрата бяха облечени в скафандри и стояха на разстояние. Та не мисля, че много ще ми се трогнат. Засега с хомеопатия удържам ситуацията и се чудя що за мекотело съм, да настивам от нищото, предвид че толкова много се пазя.
И да, определено, истерията с коронавируса точно в началото на бременността ми на мен лично ми се отрази доста зле психически, на косъм съм да се превърна в хипохондрик.

Аз минах някаква настинка или по скоро ужасна кашлица още минавам. Кашлям от гърлото. Първо АГ-то ми изписа сироп Мария мед, което по състав е лечебна ружа 3*1 суп лъжица. Изпих го но ефект при мен нямаше. Ходих при личния предлуша ми гърдите, че съм карала и пневмония преди години. Каза, че е от гърлото. Изписа неоангин джуниър сироп на 8 часа 2*5мл. Голдисепт спрей за гърло на 6часа да впръсквам(обаче от него май започнах да се задавам и да повръщам и го спрях) и две хомеопатични едното на 8часа другото на 6часа. Ферум нещо си и Фитолака пак нещо си. Тези ги свърших и не съм взимала други. Оставам само на сироп, като кашлям значително по-рядко и не така зверски. Пих и чай с лайка, мед и джинджифил. Това е при мен, но все пак недей да рискуваш без лекарско мнение. Успех с настинката и лека бременност

# 608
Аз съм в 16+3 и като легна и то реши да се движи се вижда как едната страна на корема ми хлътва и се образува топка от другата страна. Иначе като легна и си сложа ръката поне 1 път на ден усещам нещо да ме побутва,но аз съм много слаба.
Здравейте мамчета! Чудя се, вие вече ясно ли усещате бебчетата? Аз съм 16+1 и на няколко пъти мисля, че го усетих, но не съм сигурна. Как да кажа, странно е чувството, все едно рибка плува в корема ми, но със същия успех би могло са са газове, киселини и т.н. Вече не знам нормално ли е това.
Иначе май съм голяма филмарка... Понеже прегледите ми тук са през 1 месец и сега последните седмици все се чудя добре ли е бебчето, а трябва да чакам до 23 юни 😰
Та си купих една машинка - Доплър, тук се продават за по 50 франка иииии вече успявам да чуя сърчицето му, като много изпадна в паника дали е окей.
За корем.. за околните е по-скоро сякаш съм си хапнала добре на вечеря, но аз си го виждам вече, че малко по-малко расте 😍

# 609
Моника, аз също съм доста слаба, от 43, вече ги докарах до 45 кг., просто все не съм сигурна дали наистина го усещам или си въобразявам. Май май наистина си е бебчо това ❤

# 610
Моника, аз също съм доста слаба, от 43, вече ги докарах до 45 кг., просто все не съм сигурна дали наистина го усещам или си въобразявам. Май май наистина си е бебчо това ❤

Е аз съм в 16+4, не съм слаба 57кг с предна плацента, но усещам нещо като трепкане на различни места в различно време. Не са газове, много е странно 😁. Казват, че при първа бременност било рано да усещам, но за мен това си е бебето 😉

# 611
Здравейте момичета ! Бихте ли споделили при кой лекар и в коя болница се следите ? Там ли мислите да раждате? Ще съм ви много благодарна, ако споделите, интересувам се само за София. Доктора, който ми прави ин витро и сега ме следи  не извършва раждане и не знам какво да правя.Благодаря Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 май 2020, 17:16 от FBID1274492099245845

# 612
Много се обърках с тези термини, ще си се водя по последния си цикъл, въпреки че съм с късна овулация.
Е аз съм в 16+4, не съм слаба 57кг с предна плацента, но усещам нещо като трепкане на различни места в различно време. Не са газове, много е странно 😁. Казват, че при първа бременност било рано да усещам, но за мен това си е бебето 😉
Точно това е и при мен, все едно се завърта. Дето казват като пеперуди в корема. Не знам дали е то, като гъдел е. Когато съм седнала или полегнала след ходене. Някъде в средата на корема сякаш.
Аз почти нямам корем, все едно съм се наяла, качила съм 4,5кг от януари до сега. Все още влизам в старите си дрехи, само якетата в гърдите ми стягат или не се закопчават. Започнах да ходя често да пишкам 😁

# 613
Аз май качвам доста - от 52 февруари до 56 сега / в 16 г.с/ Храня се нормално.

# 614
  • Sofia
Здравейте момичета! Прегледа за БХС го правят с коремен ехограф в повечето случаи нали?

Общи условия

Активация на акаунт