Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 780
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
Roseblossom при обременяване има референтни стойности и сама може да прецениш дали е било в норма.
Специално за Яначкова мога да кажа, че и при най-малкото съмнение за проблеми със захарта или щитовидната жлеза не би пропуснала или неглижирала.

# 451
Rose Blossom, имам си инсулинова резистентност, знам си я. То от нея се докарах до СПКЯ. Лекувам я, наскоро ми увеличиха и метформина. Едно по едно ще се наредят нещата Simple Smile

# 452
  • София
tellmeastory,
АПТТ не е показателен за дозата НМХ. Дозата НМХ се мери с антиХа, защото НМХ влияе на фактор 10. Докато аптт се влияе от всички 20 фактора на кръвосъсирването.

И не разбирам логиката как се предполага, че с намаляване на дозата НМХ през ден аптт ще се се увеличи.

Референтните стойности за бременност са различни, можеш да ги следиш тук:
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/aPTT.htm

# 453
Lali, за инсулин няма референтни стойности на 60 и на 120 мин мисля. При мен там беше проблема. Иначе хома индекса ми беше в норма, на какво от това. Ако можехме сами да преценим по изследванията и референтните, нямаше да ходим по лекари. Не бих казала нещо, ако не е така. Ходих небременна преди 2 год. при Яначкова и тя при мен каза-слаба си и хома индекса ти е в норма, нямаш нужда от метформин. После доц. Тодорова се учуди доста, а др Атанасова си мислеше и за-висока доза дори.

# 454
  • Стара Загора
Хоп - троп в темата за обременяване. Реф. стойности на инсулина са еднакви за 0’, 60’ и 120’. Точно на 60’ и баш на 120’ се вижда ИР.

# 455
Пък и ако хома индекса е бил в норма, на какво оснонание да се изпише лекарство.
На два пъти съм била с граничен резултат на хома индекса, изкарах и бременност с гестационен диабет и в двата случая с диета, без лекарства.

# 456
Да не спамим темата, но сега погледнах онова въпросно изследване, което го показвах на тези лекари. Инсулина ми на 0 мин - 11, на 60мин е 87, а на 120мин е  124. Хома индекс-2.04. В цибалаб има реф.ст-ти само на 0 мин. Точно, че хома индекса не е само достатчен за да се установи ИР. Имах ПКЯ и след започване на метформин изчезнаха кистите, цикъла ми се скъси, тестостерон и ЛХ спадна, и имах всеки месец О. Преди това беше ад. Спомних си също, че го бях публикувала в групата за резултати тук и Денис ми беше казала, че нямам ИР. Както и да е. Да не спамим темата наистина. Но винаги търсете второ, че и 3то мнение за важни неща.

# 457
Днес от няколко места ми казаха, че фраксито скоро много трудно ще се намира..

# 458
Имаше такива индикации още преди месец-два. Интересно, че дозата 0.4 е най-дефицитна, може би тя е най-търсена...Дано и Клексана не го спрат че ще стане съвсем гадно.

# 459
Аз си купих няколко кутии фракси, тъй като от клексана получавам синини и огромни петна, които не минават нещо все още... Та надеждата ми е от фраксипарина да не става така, защото няма място да ми остане от синки Sad

# 460
  • София
И фракси и клексан изчезват периодично, защото правят реекспорт. Добре е да имаш запас.

# 461
Обаче много се плаша от синките и тъй като имате повече опит, бихте ли предположил защо се получават? Нещо страшно е.. А от 10тина инжекции, нито един път да не е ок поставянето не вярвам. Скоро няма да има къде да ги бия...

Скрит текст:

# 462
Сменяй ъгъла под който ги поставяш- на някои места пише под 90 гр., ако е по-дебела кожната гънка, а ако е по-тънка гънката под 45 градуса. Опитай с друг метод- да слагаш 2/3 от иглата, ако е по-тънка гънката. Пробвай и промяна в скоростта на инжектиране- по-бързо или по-бавно. Това го казвам, защото с бременноста кожата на корема много се опъва.Опитай се да не местиш иглата по никакъв начин също след като си я забила.  Никакво мърдане Simple Smile
Лично на мен ми стават синки много рядко, но установих, че винаги ми се получават  и то огромни, ако по погрешка не съм забила иглата докрай- тоест инжектирам  не дълбоко в мастната тъкан, а някъде на границата.

# 463
Здравейте, момичета,
Нахлувам в темата с молба за насока. Пуснах си изследванията за тромбофилия, но не съм правила консултация със специалист. Док при когото правя инвитро процедурите ги видя и каза, че всичко е ок и трябва да пия фолиева, но мета форма и Вит от групата Б, но се чудя дали да не направя консултация все пак.
Прилагам ви снимка от резултатите

# 464
Момичета, изследвах си витамините и от нисък Б6-9 за 20 дни се е покачил на 39 с 10 капки Витасорб дневно. Според вас да не би да съм се предозирала? Горна граница пише 30. А останалите витамини са: Б12-322, Б9-31, Д3-29, хомоцистеин- 5. Сега съм в 23г.с. и се чудя дали да спирам б6 и б12. Знаете ли колко опасна е тази стойност  на Б6 за бременността?

Общи условия

Активация на акаунт