Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 777
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Yan, това не изглежда много добре, малко тъп въпрос, но махаш ли въздуха от спринцовката...защо не попиташ доктора за някакво мазилце - цикатридина или нещо такова дали няма да помогне - само не знам за бременни какво е подходящо

# 466
  • София
Nonny, горната граница за Б6 е 50, не си предозирала, освен това си пуснала изследване на фона на прием, нормално е да ти покаже по-висока стойност.

Bels, пусни изследвания на Б9, Б12, Б6 и хомоцистеин. При ниски нива на витамините трябва да приемаш само метилирани форми - фолат/метилфолат вместо синтетична фолиева киселина за Б9, и метилкобаламин вместо синтетичния цианкобаламин за Б12.
При ниски нива на витамините може да се повиши нивото на хомоцистеин, което е предпоставка за сърдечно-съдови проблеми.
И двете ти мутации са хетерозиготни, така че половината ген би трябвало да работи коректно. При внимателно следене на витамините би трябвало всичко да е наред.

Yan, при мен в началото се получаваха големи синини когато стисках силно гънката, в която забивам, също ако притисна с нещо на мястото на убоденото. С времето се научих да опипвам къде е мекичко и да бода там. Получават ми се синки, но са мънички.
По-големи синки ми се получаваха, и когато съм била на терапия с АП успоредно с НМХ.
Можеш да мажеш с арника.

Последна редакция: вт, 14 юли 2020, 18:53 от delisardeli

# 467
Аз също пия аспирин протект, но никой не ми е казвал, че може да е от него. Честно казано бие ми ги приятелят ми, защото не понасям игли. И не знам избутва ли въздуха. Трябва ли? Няколко пъти имаше капка излезнала, но от толко боцкания как веднъж не стана добре Sad той стиска доста гънката, иначе боли много.

# 468
Yan опитай самичка да си ги слагаш. Мен много повече ме болеше, когато мъжът ми ми ги биеше. А сега на бързам и сама си търся и намирам място, което да е възможно най-безболезнено. Тампони с риванол ще помогнат да се разнесат евентуални бучки и синини.
В началото съм махала въздуха от фраксипарина, но после бях питала Паскалива и тя каза, че така се губи от съдържанието, а и въздуха помагал за навлизането на лекарството.

# 469
Благодаря, Дели! Flowers Hibiscus И аз бях видяла, че в чужди лаб. горната граница е 50, а тук въпреки, че се измерва в Германия е 30.

Без да знам дали правя добре, аз също не махам въздуха, но като ми остане на края не го вкарвам.
Утре съм при Паскалева и ще я попитам за витамините и за инжекциите. Ще споделя след това.

# 470
За отоците и бабуните от фраксипарина ми бяха казали хепароид крем да ги мажа,но при мен приключи лошо бремеността и не можах да стигна до там,бях го купила иначе...

# 471
  • София
Хепароид не съм сигурна че е ок по време на бременност. То е доста агресивно лекарство.

И на мен в началото ми ги биеше ММ, но като ги слагам сама ми стават по-малки синки.

Въздухът не се вади, ето извадка от листовката на Фракси:

# 472
Според вас възможно ли е да е объркан резултат от изследване за тромбофилия? Някоя от вас повтаряла ли е изследването примерно в друга лаборатория? Много се чудя дали да не повторя изследването поне за PAI където съм 4g/4g. Уж не се води високорискова, а моя АГ ми каза да започвам терапия с фраксипарин още 2 месеца преди нови опити... Така като чета вас вие сте започнали след положителен тест...

# 473
Според вас възможно ли е да е объркан резултат от изследване за тромбофилия? Някоя от вас повтаряла ли е изследването примерно в друга лаборатория? Много се чудя дали да не повторя изследването поне за PAI където съм 4g/4g. Уж не се води високорискова, а моя АГ ми каза да започвам терапия с фраксипарин още 2 месеца преди нови опити... Така като чета вас вие сте започнали след положителен тест...
Консултирай се с друг лекар, това е странно предписание. Мутацията не е безобидна, но преди бременност няма нужда от такава терапия. Може да има назначен прием на аспирин или натаспин преди забременяване (при опити), но фракси се почва обикновено от +тест. При инвитро май от трансфер (други момичета ще кажат, че не съм много запозната). Нмх без бременност се предписва при реални проблеми в кръвните показатели, мутацията не е такова нещо, а и тогава не е АГ, който би го предписал.

# 474
  • София
dimi, според мен ти е объркана назначената терапия, а не резултата от изследването. Консултирай се с друг специалист и виж какво ще ти препоръча.

Чувала съм за назначаване на терапия преди забременяване при придобита тромбофилия, за да може показателите да влезнат в норма. Правила ли си други изследвания освен генетичните?

# 475
Dimi, задължително направи консултация с друг лекар - хематолог, АГ или имунолог. На мен ми се струва абсурдно терапия с НМХ без бременност, а за 2 месеца преди опитите за пръв път чувам.
Виж за прием на Аспирин Протект в определени дни от цикъла, при опити за забремвняване, там вече има терапия.

Yan, и аз ще те посъветвам да събереш максимално сили и да почнеш да си биеш инжекциите сама. И аз бях много уплашена, но след 10тата инжекция свикнах. Никой друг, освен теб, не може да усети как и къде е най-добре да се сложат. Simple Smile

# 476
Днес ми мина прегледа при Паскалева. За витамините няма мнение. От изследването д-димера ми е завишен, а анти Ха е 0,25 на границата за увеличаване на дозата клексан. От предния път е спаднало на половина. Все пак ми препоръча да продължа с 0,4мл до към 30г.с. и след това да започна с 0,6мл за няколко дни и пак да ходя за контрола.
Инжекциите нямало проблем да се вкарват с въздуха и това, че понякога има кръв да не ме притеснява. Simple Smile

# 477
Здравейте момичета, днес си пуснах изследвания, дали може малко помощ? Другата седмица съм при АГето.
В момента пия натаспин, но ми каза след овулация да го заменя с аспирин протект. За това пуснах изследванията понеже не знам през ден или всеки ден да го пия. Хетерозигот съм ПАИ 4G/5G и хомозигот MTHFR. Живи и здрави следващият месец ще отида до София да пусна фактор 13 и АСЕ.
Въпроса ми е как ви се струва Аптт, Д-димер и фибриноген?
П.С. Правим опити за бебе.
Освен натаспин приемам и омега 3 по 1 на ден (EPA=600mg / DHA=300mg)

Последна редакция: ср, 15 юли 2020, 15:03 от Believe*

# 478
Здравейте!
Днес ми излезнаха резултатите от изследване за тромбофилии и АГ поиска да направя консултация с доц.Русев от клиника Малинов, но явно е невъзможно в близките дни затова бихте ли препоръчали друг специалист в София с по-свободен график.
Благодаря!

# 479
И аз си го мислех. Пускала съм в Геника бих пуснала в мед. Академия, но сега не живея в Сф.

Общи условия

Активация на акаунт