Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 773
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Гените не се променят. И на 10 места да пуснеш изследвания, резултатът ще е един и същ.

# 481
Believe, къде си пускала изследванията на гените?
Питам, защото ако е в Геника, провери дали не можеш да им платиш по банков път за допълнителните изследвания, без да ходиш.
Те пазят част от кръвта и аз така бях направила миналата година.

# 482
Изследването го пуснах в Унидиамед Благоевград.

Believe, къде си пускала изследванията на гените?
Питам, защото ако е в Геника, провери дали не можеш да им платиш по банков път за допълнителните изследвания, без да ходиш.
Те пазят част от кръвта и аз така бях направила миналата година.

# 483
Здравейте момичета и аз се записвам в тази тема.
Пред инвитро съм.
Имам поставена блок инжекция преди 2 дни.
Имам нискорискови мутации. Една от които е неусвояването на фолата.
Като коментара на биолога е да приемам мета фолиева. Доктора ми изписа 3х1.
Същевременно резултатите ми при изледването на фолат са горна граница.
Отделно приемам витамини FH pro women.
Където също има фолиева. Мога ли да предозирам и да стане токсична?
Ще ви прикача изледванията и състава на витамините, които пия. И ще бъда много благодарна, ако някой ми помогне. Следвашата среща ни е след почти 2 седмици. А съм сериозно притеснена дали трябва да пия толкова големи дози фолиева.

# 484
  • София
Във FHpro дозата фолат ти е повече от достатъчна - имаш 2 пъти дневната доза (200%). В подходяща форма е. Не е необходимо да вземаш повече.

Премери нивата на Б12, ако е необходимо да компенсираш и него.

Мутациите в MTHFR са свързани с неусвояване на синтетични витамини от група Б - това включва и Б9 и Б12. При дефицит трябва да приемаш само бионалични /метилирани форми.

# 485
От Fh pro този грамаж е даден за по 6 капсули на ден, аз пия по 4бр.  Което е грубо 133 %.
Заедно с фолата ми пуснаха и витамини и те са много добре( над средните стойности). Като февруари бях в дефицит и то голям. Не съм приемала витамините отделно. Пила съм само FH pro от тогава. Там формата е метилирана и явно усвоявам Б12 добре.
Но фолиевата ще добавя само по още едно на ден. Че ме е страх да не го кача още повече.
Охх ще се побъркам. А имам час чак за 27.07.
А не ми се и звънни да подлагам под съмнение доктора. 😤

# 486
  • София
Не бих добавяла още фолат. Ти вече си над горната граница.

Аз съм също с хетерозиготна мутация в MTHFR. Бременна съм с близнаци и взимам 2 пъти дневната доза. Достатъчно им е, защото при тази доза нивата не падат.

Имай предвид че усвояваме витамини и от храната. Фолат има във всички зеленолистни.

# 487
Трябва да пускам вече анти Ха, но бия инжекциите вечер. Как трябва да направя прехода, за да ги изместят сутрин? Някой правил ли го е? С 2,3 часа на ден ако местя часа ще е добре ли?
Впрочем, получавам замайване и световъртеж, и на листовката пише, че може да е от инжекциите.. Но пък можело и да си е от самата бременност. Някой имал ли е такъв страничен ефект?

# 488
  • София
Замайване и премаляване имах в началото, оказа се че е от глад Joy
Премери си кръвното, може да ти е ниско.

За местенето - с по 2-3ч назад е ок. Трябва да имаш поне седмица ежедневно сутрин, преди да пуснеш изследване.
Така или иначе като почне да расте корема е по-лесно да бодеш сутрин.

# 489
Здравейте на всички 🙂. Имам родено здраво дете 2014г. Преди 1г и 8м направих спонтанен аборт в 15-16 седмица. След направените ми изследвания се оказах с вродена тромбофилия! Днес отново съм бременна в 7- ма седмица. Бия си фраксипарин 0,4 всеки ден и през ден пия аспирин протест  0.75. Имам леко зацапване от вчера съм с утрогестан 2*2. Възможно ли е да се чувствам отпаднала и много да ме боли мястото на инжекциите? . Много ме е страх пак да не го загубя. Всякакви съвети ще са ми от полза! Благодаря на всички и слънчев ден 🌞

# 490
Замайване и премаляване имах в началото, оказа се че е от глад Joy
Премери си кръвното, може да ти е ниско.

За местенето - с по 2-3ч назад е ок. Трябва да имаш поне седмица ежедневно сутрин, преди да пуснеш изследване.
Така или иначе като почне да расте корема е по-лесно да бодеш сутрин.
Леле, значи изследването ще го пусна след 2 седмици.. А същия ден ли излиза, за да съобразя и часа при АГто. Чудя се между Синево и НКБ.
А ям доста, кръвното си ми е ниско, но губя чувство за ориентация като вървя, сядам, ставам...

# 491
В първите три месеца от бременността и аз бях много изморена и често получавах виене на свят, включително ако се изправех по-рязко от седнало или легнало положение се е случвало да ми причернее пред очите. Кръвното ми си е стабилно 110/65 още преди бременността.  Не мисля, че е от антикоагулантната терапия това замайване - по-скоро го отдавам на промените в организма и несъобразените резки движения. Към началото на четвърти месец отшумя при мен. А може и от глад да е било, както казва Дели...

# 492
  • София
Ивелина, тихичко честито и стискам палци.
Отпадналостта е нормално състояние при бременност. При мен понякога се случва да боли убодено, но е по-скоро изключение. Търси по-мазно място за бодене.

Ян, някой скоро беше писал в темата за Фраксипарин, че в НКБ изследването, дори без консултация, става след записване на час. Токуда също е опция за АнтиХа, и то доста по-бюджетна от Синево.

# 493
При предишната бременност, когато бях на 150 мг аспирин на ден успявах да си направя страшни синини при поставянето на фракси, ако уцелех кръвоносен съд и тогава ме е боляло на мястото на синината. Сега май правя някаква реакция и ми стават някакви бучки, които при натиск леко ме боли. Ако те боли самия корем, а не някоя конкретна синина бучка едва ли е свързано с поставянето на фракси. Дано всичко да е наред, но ако те боли силно корема е добре да те види лекар, защото не може да е от терапията, а и за да не се тревожиш

# 494
Деси, ако става въпрос за мен - боли ме само синината, те се разсейват настрани и стават все по-зле всеки ден. Вече минах на фракси и ще видя с него как е. Но определено не е нормално.

За анти Ха в Токуда наистина е без час и е 26лв,звънях им. Само че никой не ме ориентира наистина ли 7 дни се бият в един и същи час и тогава се пуска така че се доверявам на казаното тук.

Общи условия

Активация на акаунт