Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 771
  • 755
  •   1
Отговори
# 495
Момичета, вече седмица мина от както съм изпратила на доц. Русев резултатите от изследванията си във вайбър и не ми е отговорил. Тези, които са си консултирали терапията с него може ли да ме посъветват какво да правя?

# 496
Аз знам за 4 дни, но 3 повече няма да навреди Simple Smile Даже в началото си биех вечер инжекцията, но заради контролите при Паскалева почнах да си я слагам всяка сутрин в 7 и така до края, за да не се налага да си измествам часа.

# 497
Само да вметна, че в Токуда анти Ха излиза с около цяла единица по-високо. Сравнявала съм няколко пъти там и при Паскалева.

# 498
Сега вече съвсем ме объркахте Sad обаче в НКБ никой не вдига. Трябва да си запиша час при Паскалева ли, за да изследвам фактора? Не може ли просто в лабораторията да ида, да пусна и готово?

# 499
Дели, аз писах в някоя от темите за анти-ха в НКБ без консултация с проф. Паскалева - записах час дори само за изследване и то 10 дни предварително, а като отидох провериха дали съм в списъка. Казаха ми поне 5 дни преди това да поставям инжекцията, така че да има 4 часа до вземане на пробата.
Пратиха ме да платя на касата и след 40' да се върна за резултата.
Иначе свободен час за консултация имаше за 10 август.

# 500
Аз звънях в НКБ, но ми казаха съвсем различно нещо. Сега слагам фракси в 20ч вечер, казаха другата на обяд, после в 6ч сутринта и отивам.
Нито казаха плавно да сменя часа, нито да слагам няколко дни. Много странно. Сега не знам какво да правя.
Кажете според вас проблем ли е, ако почвайки да сменям часа малко по малко има разминаване 2,3, 4 часа? Ако ще я слагам в 6 сутринта няколко дни, после искам да почна в 8 поне защото ми е рано. От това постоянно сменяне на часа да не стане проблем?

# 501
И аз предния път бях изпаднала в ужас, че забравих да си бия инжекцията 4 дена, 4 часа преди изследването. Звънях и те ми казаха, че е важно в самия ден,  изследването да е 4 часа след инжекция. Аз си я бих 2-3 дни така. А за часовото отместване, преди си я слагах в 5 следобед и постепенно с 2-3 часа все по рано до достигане на съответния час. Не бях питала никой, а на свое усмотрение. Преди няколко дни бях на изследване и от 9 сутринта, директно 3 дни си я бих в 5. Успех!

# 502
Ох, много благодаря, успокои ме малко. Честно казано съм вече много объркана. Надявам се наистина с няколко часа отместване да не е проблем. Но няма как, трябва от вечер да изместя часа сутрин.

# 503
Момичета, имам следното чудене, моля, помогнете с идеи Simple Smile
Аз съм с тромбофилия PAI и MTFHR. Подадохме документи за инвитро към Центъра за асистирана репродукция и сме одобрени, сега чакаме заповедта. Изчетох доста по форумите и искам преди да започнем с инвитро опитите да си направим пълни генетични изследвания. Пациенти сме на д-р Персенска в "Надежда" и знам, че там има генетици. Някоя от вас може ли да препоръча дали да идем в "Надежда" или да потърсим друг генетик?
Като цяло Персенска ми е казала в прав текст, че не вярва в моята тромбофилия и изобщо не я взима предвид в моя случай (цитирам:" В България това, дето го установяват като тромбофилия, не е точно така. Не й обръщай внимание"), но аз все пак следвам указанията на доц. Русев независимо от нея.
Благодаря ви предварително!

# 504
  • София
И на мен Персенска ми каза че моята хомозиготна мутация по PAI не била проблем. Не й повярвах. Чета. Има достатъчно публикации по темата. Клинични проучвания в нета - с лопата да ги ринеш.

Ако някой ми беше назначил изследвания и терапия навреме, сега щях да имам дете на 4 и изобщо да не знам какво е инвитро.

# 505
Пълни генетични изследвания може да значи много неща и са доста скъпи. Важно е да има някой, който да ви ориентира за вас кое е най-необходимо иначе може и хиляди левове да дадете ако ги имате. За съжаление не мисля, че ще намерите такъв консултант а по-скоро ще се наложи да питате много, да четете и да събирате сами 2+2. От тази гледна точка е добре   да разпитате за начало генетиците в Надежда - консултацията е безплатна и не задължава с нищо, а ще бъде някаква отправна точка. Вероятно кариотип ще ви препоръчат като най-масово и после ПИД па ембрионите. При нас се наложи да се тестваме и за носителство на муковисцидоза, а ако имате генетични заболявания в рода може и друго да се наложи при вас. В Надежда не правят много от тези изследвания, в Националната генетична лаборатория ги правят. Коментара там също е безплатен. С две думи - бих отишла при генетиците им с идеята че правя проучване и искам да събера мнения. Имай предвид, че в Надежда тромбофилията я отричат като рисков фактор, но поне за антифосфолипиден синдром са съгласни че е проблем, както и крос-мач тест понякога препоръчват. Все пак не пропускайте да питате Персенска кои генетични и имунологични изследвания би препоръчала за вашия случай. Понякога даже имунологията е по-важна от генетиката.

# 506
Току що освободих час за Проф. Паскалева за 6 ти август, ако на някой му трябва да звънка да си го запази. Аз си го презаписах за 12 ти август, че ще ми правят серклаж в края на месеца и ще спирам за няколко дни Клексана.

# 507
Пълни генетични изследвания може да значи много неща и са доста скъпи. Важно е да има някой, който да ви ориентира за вас кое е най-необходимо иначе може и хиляди левове да дадете ако ги имате. За съжаление не мисля, че ще намерите такъв консултант а по-скоро ще се наложи да питате много, да четете и да събирате сами 2+2. От тази гледна точка е добре   да разпитате за начало генетиците в Надежда - консултацията е безплатна и не задължава с нищо, а ще бъде някаква отправна точка. Вероятно кариотип ще ви препоръчат като най-масово и после ПИД па ембрионите. При нас се наложи да се тестваме и за носителство на муковисцидоза, а ако имате генетични заболявания в рода може и друго да се наложи при вас. В Надежда не правят много от тези изследвания, в Националната генетична лаборатория ги правят. Коментара там също е безплатен. С две думи - бих отишла при генетиците им с идеята че правя проучване и искам да събера мнения. Имай предвид, че в Надежда тромбофилията я отричат като рисков фактор, но поне за антифосфолипиден синдром са съгласни че е проблем, както и крос-мач тест понякога препоръчват. Все пак не пропускайте да питате Персенска кои генетични и имунологични изследвания би препоръчала за вашия случай. Понякога даже имунологията е по-важна от генетиката.
Много благодаря! Добре, ще си запиша час за генетиците в "Надежда", за да тръгнем отнякъде... Досега на никого от семейството ми не му се е налагало да се занимава с този въпрос и никой не е споделял да има някакво специфично заболяване. Така че ще е трудно да се ориентираме как и какво да търсим... Не му се иска да се случат N-на брой неуспешни опити и изхабени нерви и едва тогава да започнем с изследванията, както видях, че е станало с много жени тук във форума.
Някой има ли опит с Национална генетична лаборатория? Кой лекар бихте препоръчали? Благодаря!

# 508
Misholini, според мен е излишно да дълбаете повече в генетиката. Разбирам, че имаш правено изследване за тромбофилия и назначена терапия.
Около 2 седмици преди инвитро опита задължително си пусни щитовидни хормони, за да може, ако има отклонение да има време да се реагира.
Пусни си и имунологични изследвания, за да няма и там някоя изненада, повече спокойствие и многооо правене на любов Heart Eyes
Нашата борба продължи над 3 години, като имахме период около година, в който не сме били интимни Sad Това отчитам за голяма грешка. С влизането в затворения кръг от изследване на изследване, микробиологии, стимулации и на двамата не ни беше до това. С мъжки фактор сме, като мм е 1 % по Крюгер и ни бяха казали, че е невъзможно да имаме дете по обикновения начин.
В крайна сметка, след 4 инсеминации и 3 инвитро опита, всичките неуспешни, забременях естествено Simple Smile
За това моят съвет е да се подготвите, че пътя няма да е лесен, гледайте в една посока и пожелавам възможно най-бързо да се появи наследник Heart

# 509
Здравейте. Извинете, че с е включвам в темата, аз не съм бременна, но ми изписаха да пия прогестерон (Примолут нор) заради едноемтриоза.

Четох листовката и от тревога спрях цигарите уж, днес изпуших една след седмица въздържание. Но и по препоръка на лекар, и по собствена тревога искам да тествам няколко неша. Но не мога да се ориентирам в лажораториите, а търсих и четох. Например фактор V Leiden само в пакет ли върви? Има ли място, на което може да си пусна конкретни единични неща, защото иначе се налага да дам 170 лева за пакет и още толкова за отделни показатели. Благодаря за отговора! Здрави да сте.

Общи условия

Активация на акаунт