Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 754
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Радвай се, че си стигнала до тук и не се страхувай. Има страшно много жени с тромбофилия, родили секцио и всичко е наред с тях. Аз познавам няколко. Във фейсбук също има група за тромбофилията, за ин витро, попитай и там, включват се много момичета. За да се убедиш, че всички са живи.

# 541
  • Стара Загора
Аз родих секцио и съм жива Simple Smile повярвай ми това с износването и раждането ми се струва детска игра в сравнение с отглеждането и възпитанието на детето.
Преди това имах два аборта заради тъпата тромбофилия и третия път бях на тръни постоянно, с най- различни страхове живеех тези 7 месеца, ходих палих свещи в църквата .... чудооо !
След секциото продължих с клексана една седмица, щото толкова инжекции ми бяха останали. Даже не съм имала време да мисля за себе си, гърдите толкова ме боляха, че ми идеше да умра.
Милена, твоите страхове изглеждат толкова неоснователни от моята камбанария. Толкова си минала до тук и на това ли точно ще се поддадеш?!
Четеното на подобни неща те кара да се вълнуваш, да отделяш адреналин, това свива кр.съдове и е равносилно на пушенето. Еднакво вредиш на себе си и на плода.

# 542
MilenaBA, бъди по- смела момиче, стигнала си дотук трудно, прочетох, че сте  чакали дълго за детенцето, значи го искаш явно.  Сега да се панираш заради страхове, че нещо евентуално може да се случи, особено без да си го обсъдила сериозно с лекар няма смисъл. Аз ако ти разкажа за всички страхове дето ми минават през главата постоянно, ще трябва да ме затворят в лудница за лечение ... Сигурна съм, че всичко ще е наред и с теб и с бебето, не позволявай на хормоните и страховете да те объркат

# 543
Аз родих секцио и съм жива Simple Smile повярвай ми това с износването и раждането ми се струва детска игра в сравнение с отглеждането и възпитанието на детето.
Преди това имах два аборта заради тъпата тромбофилия и третия път бях на тръни постоянно, с най- различни страхове живеех тези 7 месеца, ходих палих свещи в църквата .... чудооо !
След секциото продължих с клексана една седмица, щото толкова инжекции ми бяха останали. Даже не съм имала време да мисля за себе си, гърдите толкова ме боляха, че ми идеше да умра.
Милена, твоите страхове изглеждат толкова неоснователни от моята камбанария. Толкова си минала до тук и на това ли точно ще се поддадеш?!
Четеното на подобни неща те кара да се вълнуваш, да отделяш адреналин, това свива кр.съдове и е равносилно на пушенето. Еднакво вредиш на себе си и на плода.

Здравей 😊 Би ли споделила с какви мутации си за тромбофилия и на каква терапия си била преди раждането. Благодаря ти за укоражителния кометар. 😊

# 544
  • Стара Загора
Аз съм с 4G/4G PAI и АСЕ I/D.
Терапият е от доц.Конова- АП два пъти седмично до 16 гс., всеки ден фраксипарин и по някое време включихме натаспин. Без да имам мутация в усвояването на Б групата, пиех мета фолиева киселина и още куп прогестерони, витамини, омеги и тн.
Най- важното тука да спомена е конската доза имуновенин, която ми вляха 7гс, според мен беше ключов момент, един вид да забрави тялото за предишните два аборта.
Всъщност леля ми няма деца и чак сега разбра защо винаги й “ падало”. Тогава е нямало кой да й помогне. Да сме благодарни, че сме се родили в това време и ни се дава шанс да сме майки.

# 545
Milena, е че какви са тези супер страшни мутации, които имаш, че да си настроена по този начин? Страшните тромбофилии с риск за тромбози са само 2-3 комбинации и едва ли ги имаш точно ти. Има няколко такива момичета във форума, които сме от тези късметлийки и само аз пиша от тях все още. С риск да те "успокоя", но тромбофилията е само 1 част от причените за тромбоза. Има още мн рискови фактори като наднормено тегло, високо кръвно налягане, хормонална терапия, диабет, антифосфолипидни и антикардиолипинови ат, системни заболявания, обездвижване и т.н. и т.н. Така, че като четеш за "тромбофилия" , прочети дали е наистина това, което си мислиш, че е.

# 546
Като стана дума за опасните тромбофилии, кои се водят високо рискови и кои ниско рискови?

Иначе да споделя, че с фраксито се разбираме чудесно, няма рев и синини като клексана. Явно съм правела реакция към него, 2 седмици ходих с ужасни синини по корема докато не го смених.
Другата седмица ще изследвам анти Ха и ще видим как е и дозата.

# 547
Milena, е че какви са тези супер страшни мутации, които имаш, че да си настроена по този начин? Страшните тромбофилии с риск за тромбози са само 2-3 комбинации и едва ли ги имаш точно ти. Има няколко такива момичета във форума, които сме от тези късметлийки и само аз пиша от тях все още. С риск да те "успокоя", но тромбофилията е само 1 част от причените за тромбоза. Има още мн рискови фактори като наднормено тегло, високо кръвно налягане, хормонална терапия, диабет, антифосфолипидни и антикардиолипинови ат, системни заболявания, обездвижване и т.н. и т.н. Така, че като четеш за "тромбофилия" , прочети дали е наистина това, което си мислиш, че е.

Здравей, моите мутации са хетерозигот на PAI 4G/5G, MTFRH 1298 и ACE, а това със залежаването при мен важи с пълна сила, защото съм с ниска плацента и докторът ми ми каза да внимавам с разходните. В рода си обаче имам доста хора и от двете страни със съдови инциденти с тромби, двама от които починаха след поредния инцидент. 😔 Затова четейки, изведнъж се замислих.
Извинявам се на всички за крайните си изказвания, не съм искала да внасям паника. Аз съм на терапия с фраксипарин от 0,3 и ацетизал кардио 75мг., но буквално я изпросих от АГ-то ми.
Надявам се и пожелавам на всички, които се борят за дете, някой ден да успеят безаварийно да стигнат до края на този труден път.

# 548
Мутациите са нискорискови и с правилната терапия рискът е минимален според мен.
За образуването на тромби има и други фактори, които влияят.
При наследствени фактори и инциденти е от значение родителите дали са имали проблеми. При мен дядо ми имаше доста проблеми, но не ги взимат предвид, защото са възрастово обусловени.

# 549
Мутациите са нискорискови и с правилната терапия рискът е минимален според мен.
За образуването на тромби има и други фактори, които влияят.
При наследствени фактори и инциденти е от значение родителите дали са имали проблеми. При мен дядо ми имаше доста проблеми, но не ги взимат предвид, защото са възрастово обусловени.

Майка ми и баща ми конкретно нямат такива проблеми за сега, но и двамата ми дядовци починаха лт това, чичо ми, който е брат ма баща ми също има ДВТ, затова се притесних. Както и да е, тук не е темата за психични разстройства, като моето. 😊 Има още един куп неща от, които се притеснявам при раждането, но...Божа работа е всичко.

# 550
Милена ВА, със същите мутации като твойте съм. Много от АГ дори няма да препоръчат терапия. От както установихме пулс бях само на АП, след 12 г.с. включихме Фраксипарин 0,4, а на по-късен етап смених с Клексан 0,4, защото направих реакция. През цялото време съм нямала проблем с кръвотока. Фраксипарин включих по-късно, защото пуснах допълнителни мутации и АГ се застрахова, защото имам починал родител на 43 г от инсулт. Спрях АП в 34 г.с., а Клексан 0,4 2 дни преди секциото. След секциото на 6 ч ми поставиха Клексан и след това 1 седмица продължих с него. Няма страшно с твойте мутации да се притесняваш. Напомняш на АГ всеки път да ти пуска доплета, за да види как са нещата. Аз на моя не съм казвала, защото той си пускаше от самото начало.

# 551
Аз също съм с тези мутации.
Имам две годишно дете. През бременността пиех само по 1 таблетка АП и често ме следеха на доплер.

# 552
Благодаря за отговорите, момичета. Надявам се и при нас всичко да мине нормално без ексцесии. Пожелавам го и на всички в темата, които чакат своите деца. 😊

# 553

Разбирам всичко, но това са реални рискове с, които всеки трябва да е наясно, за да взема информиран избор. Ако аз знаех по-рано за тези нещо, изобщо нямаше да забременея никога.

Аз по-голяма простотия не бях чела скоро.

Не ме съдете твърде много. Борих се да забременея 5 години. Детето ми е от ин-витро процедура и не ме интересуваха никакви рискове докато се борех. Знаех само, че искам дете. Сега обаче след като вече съм бременна, не знам защо, се зачетох по-обстойно и изведнъж ме обзе голяма паника. Хвана ме страх, че тъкмо ще сбъдна мечтата си и, ако нещо се случи с мен, няма да съм с детето си.
[/quote]
Мисля, че това се случва на много жени - самите хормони ни карат да изпадаме в по-емоционални състояния. Аз понякога имам усещането за паника дори без нищичко да правя или да чета или да мисля в момента.
Най-важното е да спрете да четете какво може да се обърка, защото хиляди неща могат да се объркат и да се опитате да запазите спокойствие. Също така наистина е добре да си потърсите лекар, който да прецени дали наистина ви е нужно секцио (6 мес. е доста рано и до края на бременността много неща могат да се променят). Следвайте си терапията, проследявайте си кръвните показатели, мисля някои момичета ходят и на ангиолог, ако има необходимост. Терапията при секцио се спира буквално само за 24 ч., за да се направи операцията и малко след секциото се започва поставяне на антикоагуланти. Всъщност всяка от нас в тази тема е привилигирована, заради това, че знае, че има мутации или придобита тромбофилия и съответно има назначена терапия и ни следят по-внимателно. Хиляди жени забременяват и раждат всеки ден без да знаят, че са изложени на такива рискове и за тях опасността е много по-голяма.

# 554
Само спокойствие и позитивни мисли! Разбира се следене на терапия, прегледи при лекари.. в Сф има големи възможности в това отношение. Успехи и здраве на всички бъдещи и настоящи мами!

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 21:46 от DiaSla

Общи условия

Активация на акаунт