Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 760
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
момичета, как ви се струват изследванията ми. В 8 гс съм и като гледам референтните май са ок ... Всеки ден съм на фракси(от 3-4 смених на клексан, заради силен сърбеж) и през ден на аспирин протект.

# 526
Здравейте момичета.Simple Smile
Аз се боря с проблемно забременяване и съм пациентка на д-р Калчев.
Имам пуснати изследвания от него за придобита тромбофилия в Бодимед.
Сега искам на своя глава да си пусна и за вродена.
Спряла съм се на Геника и пълния им пакет за 320 лв.
Моля тези от вас които са се изследвали в Геника да ме ориентират.
Има ли нещо допълнително което трябва да знам или отивам в сряда до лаборатория им в НДК, защото ми е най-близка и без предварителна подготовка казвам кой пакет искам и ги пускам.
Резултатите после само онлайн ли си ги гледам и ги разпечатвам?

# 527
Здравейте на всички в темата. 😊
Бременна съм в 6 месец и също като повечето жени тук имам тромбофилия. Изчетох почти всички теми, но не всеки пише как ражда, т.е. секцио или нормално. Мисля, че при нас и начинът на родоразрешение е много важен. Аз съм решила да родя секцио, живот и здраве, но това още повече ме тревожи, защото на всички е ясно, че операцията покачва риска от образуване на тромби. Мисля, че няма да е лошо всички, които вече успешно са станали майки въпреки тромбофилията, да се връщат в темите и да казват как са родили дечицата си. 😊😊 Чета за родилки, които умират след секцио в следствие на белодробна емболия и направо ми настръхва косата. Не знам всички вие как се справяте психически. Че някои даже и забременявят по няколко пъти! Адмирации за смелостта им! 😊

# 528
Определено по-добрият вариант е естественото раждане, точно защото секциото повишава рискът.
Масово насрочват секцио за улеснение, и за да се спре НМХ определени часове, преди секциото.
Аз лично ще се боря за естествено, освен ако не е седалищно (или някаква друга сериозна причина).

И аз съм в 6ти месец и за момента изобщо не сме коментирали раждането.

# 529
Аз съм от момичетата, които са родили и все още са във форума (които са доста между другото Stuck Out Tongue Winking Eye)
Освен тромбофилия имам и разширени вени и при мен секциото беше по-добрият вариант. Според мен трябва да се коментира начина на раждане с АГ, който ще отчете всички специфики и ако трябва ще насочи за мнение към друг специалист - в моят случай съдов хирург Simple Smile

# 530
Определено по-добрият вариант е естественото раждане, точно защото секциото повишава рискът.
Масово насрочват секцио за улеснение, и за да се спре НМХ определени часове, преди секциото.
Аз лично ще се боря за естествено, освен ако не е седалищно (или някаква друга сериозна причина).

Аз съм с много тесен таз, ама наистина много тесен, не се лигавя или нещо подобно, затова няма да имам възможност да родя естествено и психически вече едвам издържам на напрежението. Любопитно ми е дали има майки, които са родили секцио с тромбофилия и не са имали проблеми и са живи.

# 531

Аз съм с много тесен таз, ама наистина много тесен, не се лигавя или нещо подобно, затова няма да имам възможност да родя естествено и психически вече едвам издържам на напрежението. Любопитно ми е дали има майки, които са родили секцио с тромбофилия и не са имали проблеми и са живи.
това е нещо, което го преценява и решава лекарят, който ще води раждането към момента, когато вече наближи раждането. Тазът се променя в хода на бременността

# 532
Милена , нали си давате сметка колко много бременни момичета четат и следят темата ? Разбирам страховете ви , но изказвания от рода “колко майки са живи” , мисля , че изобщо не са на място ...

# 533
  • София
Милена, прочети темите назад, има още 10 преди тази. Много жени раждат и секцио и нямат проблеми. Не виждам необходимост да внасяш паника.

Просто повечето вече родили мами имат  ангажименти към децата си, а не към проблемите по време на бременността. И това е съвсем нормално.

# 534
Милена , нали си давате сметка колко много бременни момичета четат и следят темата ? Разбирам страховете ви , но изказвания от рода “колко майки са живи” , мисля , че изобщо не са на място ...

Разбирам всичко, но това са реални рискове с, които всеки трябва да е наясно, за да взема информиран избор. Ако аз знаех по-рано за тези нещо, изобщо нямаше да забременея никога.

# 535
Е жалко, с удоволствие бих забременяла вместо вас. Уви. И бих била по-позитивна за изхода на нещата.

# 536
  • София
Ами имаш време да се информираш, да потърсиш мнения от подходящи специалисти и да направиш разумен избор. Това ще ти бъде доста по-полезно от изпадането в паника.
Успех!

# 537

Разбирам всичко, но това са реални рискове с, които всеки трябва да е наясно, за да взема информиран избор. Ако аз знаех по-рано за тези нещо, изобщо нямаше да забременея никога.
[/quote]

Аз по-голяма простотия не бях чела скоро.

# 538
Едно, че изглежда сама сте си решили, че трябва да раждате секцио, а на всичко отгоре и тези коментари в тази тема, в която много жени са с по няколко загуби или са успели да забременеят след сериозни премеждия и треперят всяка секунда да не загубят скъпоценния живот, който носят. При адекватна антикоагулатна терапия в днешно време рискът от емболия е минимален. Обикновено това става при родилки, при които не се е знаело за наличието на тромбофилия и др. под. То всеки може и кола да го блъсне (доста по-честа причина за смърт), ама едва ли сте спрели да излизате.

# 539

Аз по-голяма простотия не бях чела скоро.
[/quote]

Не ме съдете твърде много. Борих се да забременея 5 години. Детето ми е от ин-витро процедура и не ме интересуваха никакви рискове докато се борех. Знаех само, че искам дете. Сега обаче след като вече съм бременна, не знам защо, се зачетох по-обстойно и изведнъж ме обзе голяма паника. Хвана ме страх, че тъкмо ще сбъдна мечтата си и, ако нещо се случи с мен, няма да съм с детето си.

Общи условия

Активация на акаунт