Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 653
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
Аз днес бях при Проф. Паскалева. И аз слагам 0,3 Клексан, защото виждах чисто субективно в началото, че  0,4 ми идваше много- започваше вагинално кървене и кървене от носа, а от Фракси ме сърбеше много и не беше опция. Моята стратегия е просто да не слагам цялата доза Клексан 0,4 и го правя от 6 та седмица по този начин. Днес пуснахме с професорката антиХа и няколко други показателя и се оказа, че 0,3 си ми е супер и не трявбва да го вдигам сега. Каза, че като цяло за нея изобщо спрямо кръвните ми показатели не ми трябва нмх, но щом аг казва да слагам- да слагам. Вика ме пак около 24 та седмица. АнтиХа ми е 0,43.
Иначе съм с 4G/5G и D/D за ACE и с мутация в гена за витамините от Б група хетерозигот.

# 721
Момичета, попаднах на тази доста подробна статия https://obuch.info/kakvo-predstavlyava-hemostazata.html , в която пише, че високорисковите са дефицит на антитромбин III, дефицит на протеин C, следвани от Фактор 5. Споменава се и дефицит на протеин S. Та искам да ви питам тези дефицити как се изследват и на вас изследвали ли са ви ги?
Аз имам само това изследване:
Скрит текст:

Иначе и аз вчера бях при Паскалева и съм на Клексан 0.6, който си остава така. Каза ми, ако раждането е секцио, да го бия 24 часа преди операцията и да го продължа 5-6 часа след за период най-малко 3 седмици, но може и повече. Ако е естествено, 6 часа след поставяне на инжекцията вече няма да има проблем. И пак така се бие..
Скрит текст:

# 722
Това са показатели, свързани с придобита тромбофилия. Те са динамични, за разлика от генетичните изследвания, които не търпят промяна. Самата Паскалева вчера ми изследва единия протеин по нейна преценка. Терапията е същата, така че ако Паскалева не е счела за нужно.... явно има достатъчно информация, за да определи дозите и без тези изследвания.

# 723
Благодаря за разяснението, Деси. Simple Smile

Но пък "КОИ ТРОМБОФИЛНИ СЪСТОЯНИЯ СА С НАЙ-ВИСОК РИСК ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ТРОМБОЗИ? От вродените тромбофилни състояния с най-висок тромбозен риск е дефицитът на антитромбин ІІІ следвани от дефицит на протеин С и фактор V Лайден. При придобитите тромбофилни състояния бременността повишава риска от тромбози 6 пъти, още по-висок е рискът в ранния следродов период."
т.е. записано е така, че дефицитите също са вродени тромбофилии, а не придобити

Последна редакция: ср, 12 авг 2020, 15:08 от Jаsmin

# 724
  • Sofia
А някой знае ли как се разчитат резултати на Антитробин III, Протеин C и Протеин S ?
В смисъл кога се води дефицит ?

# 725
  • София
+1 за обяснението на Деси.

Протеин С, протеин S и Антитромбин III съм пускала веднъж преди забременяване, бяха ок. Дефицит се води, когато си под референтните стойности, ако си над тях, не е проблем.

Паскалева ми пусна само свободен Protein S като бях при нея в 17гс.

DiaSla,
Според това което намирам в Интернет, референтните стойности за профилактични дози НМХ за АнтиХа са от 0.2 до 0.5. Паскалева иска да е до 0.2 до 0.4. Аз не бих се тревожила за такова малко отклонение, каквото е при теб, защото с напредването на бременността нуждата от НМХ се увеличава, тоест след няколко седмици тази доза ще ти е ок. Предполагам че именно затова Паскалева просто те е извикала след няколко седмици, за да проверите стойностите отново.

# 726
Александра, и аз си го мислех. Да. Мерси, Дели. И аз по пътя на логиката си мисля, че с напредване на бремеността, дозата може да се наложи да се увеличи. Паскалева имаше в предвид май, да видим как е дозата до 20та седмица и тя явно ще в показател дали трябва да остане, да се увеличи като изрази съмнение, че може и да я спрем. Нещо, което мен ме изненада и я питах как с напредване на бременост да се спира и тя каза, че имало такъв елемент и именно затова иска да видим как ще е до 20та седмица. Аз едва ли бих я спряла. Хич не ми се бият, ама един ден да не бия и само го мисля...

# 727
Здравейте момичета.
Днес бях шри проф. Паскалева. На изследванията ми Анти xа е .022 и свободен протеин s също е доста под долна граница. Вдигна ми дозата на фракси лт 0,3 на 0,4 съмнявам се да е достатъчно, но...
Резултатът от Аспи тестът е на горна граница, но него не го промени не знам защо...Има ли жени тук с ниски нива на протеин S и са успели да износят бременността и да не получат тромбоза?

# 728
  • София
Милена, точно преди 2 страници имаше такъв случай
https://bg-mam.ma/p/1210195/41207873

DiaSla, за модерността веднага ще ти контрирам - точно обратното е, повечето специалисти я неглижират, по официален протокол изследване за тромбофилия си назначава след 3 последователен спонтанен аборт. За мен това е нечовешко, нямам намерение да губя още 2 бебета за да се сетят да ми пуснат изследвания, които така или иначе си плащам от джоба.

# 729
Дели, съгласна съм. Предавам думите на лекари и то добри, че е модерна. Но ти си права, всичко е на наш гръб, така че си бия инжекциите и това е. Simple Smile Поне да знам, че съм направила каквото зависи от мен. Аз така влях и октагам и интралипид. Всички го отричат, но аз имам усещането, че при мен проработи.

# 730
Деси, Дели, още веднъж благодаря за отговорите. Просто се зачетох и се зачудих и притесних защо на мен никой не ми е пускал изследване на тези неща, при положение че съм с рисков фактор

# 731
Протеин S и на мен ми е под долна граница, но коментирахме, че риск от тромбози при тези показатели няма. Предполагм общата картинка обаче е важна.

# 732
Протеин S и на мен ми е под долна граница, но коментирахме, че риск от тромбози при тези показатели няма. Предполагм общата картинка обаче е важна.

Алессандра, а на теб тя каза ли ти дали с напредване на бременността ще продължи да спада този протеин. Защото моят резултат е доста по-нисък лт твоя, но аз съм 25 седмица?

# 733
  • София
Жасминче, то като си на терапия с НМХ, тя покрива всякакви проблеми с коагулацията. На мен също никой не ми ги е пускал, самоназначих си ги и доста четох докато се успокоя че всичко е ок.

Между другото, Свободният протеин S също е с различни референтни стойности при бременност
http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/Protein%20S,%20free.htm

# 734
Нищо не сме коментирали за протеин S. Стойността изобщо не я притесни, защото тя подчерта няклко пъти, че за нея спрямо кръвните показатели изобщо не ми трябва нмх. Гледа ми и тромбоцитите също.
Предполагам, че щом ме вика чак около 24 та седмица не е притеснителен този показател, даже каза че не е нужно точно в 24 та, а може и малко по- рано или малко по- късно, като цяло да си живея спокойно. Повече се впечатли и притесни от това, че съм със серклаж честно казано..

Общи условия

Активация на акаунт