Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 35 457
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Изчетох тук доста мнения и си взех Витамин Код, на Гардън оф лайф - за бременни и на същата марка и Омега.  Днес обаче нищо от тях не съм пила, нито обикновенната фолиева и нямах почти гадене. Незнам дали има връзка. Все пак, превантивно си купих 0гестан, взех едно преди час, два, за момента съм ок.
Болят ме яйчниците, незнам дали имам контракции на матката, не мога да определя, не съм раждала, но ме притеснява това зацапване и не сложих клексан, няма да пия и аспирин протект. Ще ходя на второ мнение в София. Преди две години когато отидох на репродуктивен лекар, доста лекари обиколих и повече ми казага съвсем различни неща, та подкрепям действията на Дели. Тогава обаче не се отрази добре, защото толкова бяха разнопоспчни мненията, че направо незнаех какво да правя: обиколих все известни, др. Иво Тодоров, той се оказа най в час, Мемориал в Турция, два пъти ходих, две цветни снимки, една от които в Ехомар, Станулов, Калчев, Шефкетова....Направо роман мога да напиша, който тогава  ми донесе много стрес, защото става въпрос за запушени/ отпушени тръби, съмнения за хидросалпинг, някой тотално отричаха да имам, някои искаха да махат тръбите, няма да казвам кои и т.н. Мога да кажа, че др. Тодоров помогна най - много, на своя глава ходих при Русев,  след неуспешно ин витро. Чаках пред кабинета му без час някъде около два часа и ме прие. Др. Божикова от Разлог също много адекватно се държа и сега съм при нея. Но тя малко се презастрахова. Октагам вливах, тогава ми беше първата успешна бременност в живота, след кви ли не диагнози по естествен начин. После вливах това другото, соев протеин.. и така. Затова за момента малко спрях да ги обикалям, че вече щях да полудея. Бях и при др. Тодор Димитров в Надежда. Уникален човек, взе ме в най- голямата пандемия, той като чу къде съм ходила и вика: спри се.... Това го пиша за инфо дори на някой, ако му помогне. При мен вливките помогнага, аз вярвам в тях, отпушването на цервикалния канал, запушен в следсвтие на горене на ранички като бях на 22г и леко продухване на тръбите от др. Иво Тодоров. Това се случи след неуспешното ин витро, което беше много силно, по дълъг протокол и едва се оправих. Успех момичета, пътят не всеки път е лесен, но е наш и си струва всяко усилие.

# 376
Омегата и тя кръворазрежда, имай го впредвид.. (при мен и с двете бременности до 12 гс бях само на фолиева к-на и по препоръка на АГ - мета)

Дано бързо овладеете ситуацията Hug Милата, сега препрочитам поста.. през мн труден път си минала..

Попитай все пак АГ дали е удачно да пътуваш? Както и ако имаш контракции, трябва да ти изпише нещо да я поуспокоиш матката (предполагам нещо в стил но-шпа)...

Моят съвет е възможно най-скоро да се чуеш с АГ

# 377
Вместо аспирин пий натаспин, но първо я питай разбира се.
Момичета, интересно, но при мен АГто (в Щерев) ми изписа терапията от клексан и аспирин. Хематоложката каза, че само за 4G-4G,плюс хетерозиготните за фолиева и витБ, не са нужни инжекции.
Все пак реших да бия клексан като презастраховане. Не знам коя е права, но виждам, че и тук биете инжекции с моите мутации. Нали клексана няма начин да навреди?
А пък гинеколога по НЗОК като видя резултатите за тромбофилия и каза "Е и?! Спокойно." Трима лекари, три мнения..
аз съм с такива мутации и 2 загуби. Със сигурност не бих слушала “специалисти” дето обясняват, че тоя мутации били безобидни. Ако в хода на терапията се види по кръвни изследвания, че няма нужда от терапия ок, но не на база общи приказки.

# 378
Здравей. Ако имаш възможност пусни една ПКК да се види тромбоцитите как са. Понякога от АП нивата падат и може зацапването да е от това. Ниския прогестерон също може да предизвика кървене.
Относно АП и на мене ми казаха при зацапване да го спра временно. Ама ти се консултирай с док.
Дори да не можеш да пътуваш до клиниката не вярвам да ти откажат съвет и по телефона.
Фолиевата може да причини киселини и от това да ти се гади. Хапвай нещо преди да я пиеш.
Но щом ти е на горна граница може за малко да я спреш докато се успокои стомаха и да си поръчаш подходяща метилирана.

# 379
Desii_123, аз затова реших да слагам клексана все пак, по-спокойно ми е. Иначе го почнах в 13г.с и едната лекарка каза, че щом дотогава съм го докарала, значи е добре.

# 380
Ама много са ми интересни едни лекари. „Щом до там си я докарала, значи е добре”....Ами, ако не я беше докарала до там?
И аз съм попадала на такива, даже и по-зле.
Скоро ми се наложи да ходя до спешното.  Дежурният ме попита от какво са ми синините по корема и обясних. Той само където не се изсмя. Отвратително отношение, арогантен...Много неприятен!

В тази връзка си мислех за моя АГ, който си ми каза в прав текст: „ По-опасно е, ако си без НМХ, отколкото със”.
Не исках да поемам риск и го послушах, слава Богу.

Та, момичета, понякога трябва ние сами да мислим, да ровим, да претегляме ползите и рисковете...Сами да решаваме.

# 381
Момичета, снощи направо се побърках от тревоги. След коментар тук реших да си погледна витамините (пренаталните на витамин код, препоръчани от д-р Сигридов). Установих, че съдържат Вит. К и наскоро са направили промени в дозите- увеличение от 50 на 90 мг. До преди + тест пиех по 1 таблетка, но след това почнах да пия по 3, колкото е пълната доза. А от 2 дена минах на новата вариация. Много се притеснявам дали  не ми е навредил, защото неутрализира аспирина ... и действа кръвосъсирващо. А и междувременно аспиринът ми е през ден. От днес спирам да ги пия и снощи пих 1 аспирин....
някой коментирал ли е този витамин к с лекар при мутации и терапия как се намества

# 382
Аз именно заради наличието на Вит К избягвам комбинираните витамини, на мен и Вит C ми влияе силно кръвосъсърващо, спирала съм си обилни цикли с него, затова и с него внимавам.
Известно време пиех Премама дуо.
Момичета, снощи направо се побърках от тревоги. След коментар тук реших да си погледна витамините (пренаталните на витамин код, препоръчани от д-р Сигридов). Установих, че съдържат Вит. К и наскоро са направили промени в дозите- увеличение от 50 на 90 мг. До преди + тест пиех по 1 таблетка, но след това почнах да пия по 3, колкото е пълната доза. А от 2 дена минах на новата вариация. Много се притеснявам дали  не ми е навредил, защото неутрализира аспирина ... и действа кръвосъсирващо. А и междувременно аспиринът ми е през ден. От днес спирам да ги пия и снощи пих 1 аспирин....
някой коментирал ли е този витамин к с лекар при мутации и терапия как се намества

# 383
И аз ги спирам тия комбинирани, временно. Ще пия по едни огестан. В момента има толкова много плодове и всичко може да се набавя от там. Иначе зацапване нямам. Дано така да продължи. Прогестерон не съм изследвала тоя път, предния беше добре, и аз си го помислих, но вече слагам два пъти по две утрогестан. Притеснявам се, че не съм на терапия. Вчера не сложих клексан. Ако нямам зацапванез, мисля макс още един ден без него и от написаното по-горе реших да пия през ден аспирин протект и клексан всеки ден. Това разбира се за седмица/две докато намеря къде да отида на лекар. Къде препоръчвате с тромбофилии? Имаше доста писано, ще прегледам. Сещам се за д-р. Ташков, Фемина, Марковск,. Д-р. Корсачки( от Дели го чух този лекар)

# 384
Аз ходих на хематолог, но се оказа, че гинеколожката ми в Щерев е добре запозната и ми изписа терапия. Но там са си репродуктивни специалисти. Тъй че ако попаднеш на такъв, не е нужно да търсиш имунолог /хематолог според мен.

# 385
Desii_123, консултирай се с Аг, защото ето какво намирам на пръв прочит за вит К (който в тези витамини е под формата на К1 и по-долу в списъка има К2)

Скрит текст:
https://www.puls.bg/aktsenti-c-16/vitamin-k-i-negoviiat-efekt-vr … sirvaneto-n-14764

Няколко форми на витамин К намират приложение на фармацевтичния пазар и се прилагат в комбинирани терапии. Най-често срещан е фитоменадион, който на практика е витамин К1 Той се предпочита пред другите форми, защото е по-малко токсичен, има по-кратък период на резорбция и усвояване и като цяло има много по-силен ефект.Прочети още на: Витамин К и неговият ефект върху кръвосъсирването

https://apteka.framar.bg/30061137/витамин-к1-табл-0-1-мг-20-адифарм

А в описанието на витамин код най-ппследен в списъка ти е витамин К2

https://www.puls.bg/aktsenti-c-16/vnimatelno-s-vitamin-k-n-2992

цитат: Не се препоръчва самоволен прием на добавки и медикаменти, базирани на витамин К, включително и витамин К2, тъй като той има отношение към кръвосирването и може да доведе до нежелани ефекти. По принцип висок процент от българите се предразположени към образуване на тромби, което налага допълнително повишено внимание на прием на витамин К.

Може би моят пост те е изплашил.. не ми беше тази целта.. но все пак идеята ми беше да се внимава в избора, да се проверява, да не се залага на едни витамини просто защото са най- изписвани или най- коментирани в нета (или както аз самата си мислех да заложа на предходно употребявани)

За момента пия Феминбион 2 (по препоръка на Аг). За витамин код мисля да си взема за есенно зимния период по време на кърмене и то ще са символични дози напр 1 на ден (така съм си го намислила)

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 09:55 от fotokod

# 386
  • София
Не знам кой ви е уплашил с тоя витамин К, но той е абсолютно необходим за регулиране на процеса на кръвосъсирването.
При дефицит на вит К може да се получи неконтролируемо кървене.
В чревната ни флора също има огромни количества витамин К.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vitamin_K

Марковс и Фемина са клиники за фетална морфология, не мисля че е подходящо за регулиране на терапия, освен ако някой не ти препоръча конкретен специалист. Със сигурност могат адекватно да проследят бебето и кръвотока с напредването на бременността.
От Корсачки имах добро впечатление, но той не приемаше по време на иП и спрях да ходя при него. Пратих скоро при него една приятелка за консултация за тромбофилия, тя не беше впечатлена.
От настоящия доктор, водещ ми ЖК, Вецев, съм много доволна и като проследяване, и като отношение към витамини, добавки, терапия и тн. Приема в МЦ Феникс 87 и работи в отделението за рискова бременност в Шейново.

# 387
Аз все си мисля че няма нужда от една камара витамини ако няма проблем с усвояването. На времето жените как са раждали по 5-7  здрави деца без витамини.
Ако има мутация и неусвояване или често повръщане, да. Ама ей така да се пие цялата менделеева таблица...
Предозирането с вит. К е опасно. Свекърът ми лежа 2 пъти в болница заради него.
Обърнете внимание на приема на достатъчно вода и течности.

# 388
  • София
Навремето жените са ядяли качествена храна, за разлика от нас.

Прост пример: витамини в яйцата има само ако кокошките пасат. Ако ги гледат в клетки на изкуствено осветление, и ги хранят с боклуци, няма как да стане.

Последна редакция: пт, 10 юли 2020, 12:36 от delisardeli

# 389
Не знам кой ви е уплашил с тоя витамин К, но той е абсолютно необходим за регулиране на процеса на кръвосъсирването.
При дефицит на вит К може да се получи неконтролируемо кървене.
В чревната ни флора също има огромни количества витамин К.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vitamin_K

Марковс и Фемина са клиники за фетална морфология, не мисля че е подходящо за регулиране на терапия, освен ако някой не ти препоръча конкретен специалист. Със сигурност могат адекватно да проследят бебето и кръвотока с напредването на бременността.
От Корсачки имах добро впечатление, но той не приемаше по време на иП и спрях да ходя при него. Пратих скоро при него една приятелка за консултация за тромбофилия, тя не беше впечатлена.
От настоящия доктор, водещ ми ЖК, Вецев, съм много доволна и като проследяване, и като отношение към витамини, добавки, терапия и тн. Приема в МЦ Феникс 87 и работи в отделението за рискова бременност в Шейново.

Благодаря, Дели!
Дали ще се съгласи на он лайн консултация? Аз днес пак имах много леко зацапване. Моят бивш репродуктивен май отрича тромбофилията и ми казва да спирам клексан и аспирин и да не се занимавам с кръвотоци, проследяващата ме АГ също ми предлага да спирам клексан, а да пия само аспирин. Тези моите мутации са и по двата гена, без да разбирам особено, не ми се иска да съм без терапия, особено като съм на 40г, а на на 20. ( 4G/4G i АСЕ.) Русев ми обясни, че това АСЕ ги усилвало.
Започнах да си мисля и най - лошото, естествен подбор...
Имах болки в яйчниците, такива имах в 5/6 седмица преди да се оправи кръвотока, дали може да се запуши за два дни без терапия....

Общи условия

Активация на акаунт