Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - тема 11

• 34 795
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
И аз не съм наясно за кръвотока. Не излиза ли на екрана същото както когато се слуша сърцето? И се чува леко туптене, което всъщност е потока и минаването на кръвта.
Мен ме е срам да питам АГто всъщност на колко места се следи и кое точно е, но съм почти сигурна, че така изглежда.. Иначе се появяват червени и сини петна като гледа органите..

# 406
  • София
И при мен следят кръвотока още от 10гс. И сърцето се чува с доплер, и кръвотока се гледа с доплер - синьото и червеното са кръвоносните съдове.

Как така ще те е срам да питаш. Става въпрос за теб и твоето бебе.

# 407
Разпитвах единия път, но може и да не съм разбрала и повече не питам.. Казаха ми, че кръвотока е това като кардиограмата, при което се чува шум. Явно се оглежда по два начина - така, и с червено - сините петна.

# 408
  • София
На всеки артериален съд може да се мери кръвоток (това дето върви като планинки).
За всеки съд в различен срок на бременността е важно различно нещо.
За маточните артерии има норми в зависимост от срока на бременността. Като цяло с порастването на бебето планинките трябва да стават по-широки.

Последна редакция: сб, 11 юли 2020, 16:02 от delisardeli

# 409
  • Стара Загора
Galeona, може ли да споделеш в Стз кой АГ се занимава с мутации?

# 410

На мен ми казаха, че са Иван Иванов и Бузалов.
Аз се следях при др. Иванов.
Самият той държеше да ходя на 2 седмици, за да следим кръвотока. Като всеки път ме гледаше на ехограф и доплер и не ми е взел и 1 лев.
Само за скрининга в 12гс и феталните морфологии в 21гс и 32гс съм плащала, но то навсякъде е платено.

# 411

На мен ми казаха, че са Иван Иванов и Бузалов.
Аз се следях при др. Иванов.
Самият той държеше да ходя на 2 седмици, за да следим кръвотока. Като всеки път ме гледаше на ехограф и доплер и не ми е взел и 1 лев.
Само за скрининга в 12гс и феталните морфологии в 21гс и 32гс съм плащала, но то навсякъде е платено.

Еха, какви лекари...! Респект

# 412
Моят доктор следеше кртвотоците към различни органи. От особено значени за мен беше този към средна мозъчна артерия, понеже с първата бременност, там имаше проблем. Ходех на доплер на две седмици, а накрая и всяка седмица.

# 413

Момичета, това са моите генетични изследвания.  Генетикът ми е изписал Фраксипарин 0.4 всеки ден сутрин и Метафолиева по 3 на ден първите 3 месеца от бременността.
Предстои ми трансфер на 16.07. и моят репродуктивен доктор ще ми назначи редуване на Фраксипарин и Натаспин.
За Фраксипарина няма да го послушам и ще го слагам всеки ден, но какво да правя с Натаспина. И въобще има ли нужда от него още след трансфера.
А фраксипарина досега след всички трансфери съм го слагала винаги вечер. По-удачно ли е сутрин, че ако стане някакво чудо невиждано и забременея, ще трябва да правя доста изследвания за евентуално коригиране на дозата.
Всички тези въпроси ми изникват след следене на темите и вашите истории. Благодаря ви Flowers Hibiscus

# 414
Аз бих си избрала само един специалист да слушам и бих се придържала към това, което ми казва без да правя компилации и интерпретации. Ако сте обсъдили препоръката на генетика  и въпреки това репродуктивния предлага друга терапия може да има причина за това. При мен имаше препоръка от хематолог да почна фраксипарин от деня на трансфера, но репродуктивния ми доктор каза че няма да се съобрази. Даде ми фраксипарин едва в 7-ма седмица като чухме пулс. Според мен е по- добре да попиташ защо така е решил твоя доктор, отколкото да не се съобразиш с препоръките му. Дано да е успешен трансфера независимо какво решите за терапията.

# 415
Нашия доктор ни изписа клексан още от първия ден на стимулапцияпта за инвитро . Много ни беше съмнително. Каза че високите нива на екстродиола може да влияят на кр
Ъ
Кръвосъсирването.

# 416
И аз ходя при Карагьозова заради тромбофилията и засега съм доволна от нейното отношение към проблема ми.
Иначе не знам дали може да следи бременност по здравна каса. Аз по ЗК съм при друга АГ.
д-р. Живка Карагьозова ли имате в предвид? От Фемина?

# 417
Здравейте! Тъй като съм доста объркана, искам да ви попитам нещо. Имам хомозиготно носителство на pai 4g/4g и Mthfr 677c>t. Имам изписан от Русев Клексан 0,4 всеки ден и аспирин през ден от + тест. Забременях и започнах терапията. В шеста седмица обаче ми зацапа и ми спряха аспирина. Имам леко отлепване на плодния сак и лежа все още, вече в 8г.с и 6 дни. Тогава АГ ми изписа но шпа 3*1, което вече не пия и утрогестан 300мг дневно(което продължавам). Три седмици след първата инжекция пуснах изследване:
-Фибриноген -3,03 при реф.2,4-5,1 за първи триместър;
-д димер -262ng/ml при реф. <198. За него , превърнато в mg feu/ml излиза 0,54( при реф. За първи триместър 0-0,55);
-тромбоцити- 283 g/l при реф. 130-440;
- Аптт - 23,3s при реф. 27-42.
Тогава успях да се свържа с Русев и ми каза в продължение на две седмици на поставям Клексан 0,6 всеки ден, както и да включа Натаспин през ден. Също така да намаля прогестерона до 200мг дневно. Тук обаче пък АГ не е съгласен и си останах на 300.
Минаха 12 дни и си пуснах отново изследване, за да може да излязат навреме и да се свържа днес с Русев.
Този път обаче Аптт е паднало още и ме притеснява.- вече е 22,60sec.
Томбоцитите са 303, фибриноген 2,91; д димер- 176, което превърнато в другата мерна ед.  е 0,34- тоест всичко това е в норма. Ще опитвам да се свързвам довечера с доцента, но при моите мутации възможно ли е да се вдигне още дозата,няма ли да е много?? Някоя от вас имала ли е такъв случай и как се повишава това Аптт? Старая се да пия много вода, но се движа малко- все пак и отлепването е притеснително. Чудех се да пусна анти Ха, но най- близо ще мога до Пловдив, и то след час път до там, и ще излезе след 2 седмици. Мислех вариант за изпращане по куриер и звънях в НКБ, но  нямат такава практика. По принцип и от куриер ще приемат кръв, но казаха че трябва от серъма да се отдели плазма и да се изпрати. Това не знам в моя град дали ще го направят и да си ми дадат пробата. Отделно казаха че трябва да се изчака резултат 1 ч, а това с куриер е невъзможно.
Тези от вас, които следят анти Ха- колко често се пуска? Всеки месец ли?
Здравейте отново! При мен се случи странен развой на събитията. Реших че е странно при вдигане на дозата на Клексана Аптт да падне още и пуснах изследвания и в Синево. Оказа се Аптт 26(което си е в норми), д- димер 0,24, фибриноген 2,72. Свързах се с Русев и каза да продължавам с терапия 0,6 , но през ден и да редувам с Натаспин....след две седмици пак контрола.
Питах обаче дали няма да е проблем, че приемам 300мг прогестерон. Отговори, че това е тавана и просто да не приемам повече( при положение, че преди две седмици каза задължително до 200мг, но АГ не се съгласи да намаля ).
Много се притеснявам от тази терапия през ден обаче. Досега бях супер спокойна, защото терапията ми беше всеки ден. В същото време как да се реша да слагам 0,6 всеки ден. Ако беше 0,4- да, нали е профилактична доза... но за 0,6 не знам дали не е опасно на своя глава да правя каквото и да било.
Като че ли се реших да ида и при Паскалева. Но тя пък не взема под внимание мутации като моите. На колко време ходите при нея за проследяване? На 3 седмици ли? Или да ми препоръчате добър хематолог в Пловдив? Не може да няма все някой.
На АГ не мога да разчитам за терапията. Според него един аспирин е достатъчен.
Наистина вече ми омръзна да се лутам между лекари- имунолози, гинеколози и всеки да ми казва различно. Омръзна ми АГ да настъхват само като спомена тромбофилия и терапия, да се сърдят като кажа че консултирам терапията с друг. А тепърва влизам в 9свдмица. На следващия преглед като помоля да видим кръвотока как е вероятно пак ще слушам, че съм паника и какво ли не....
Особено в малки градове е много трудно, а София ми е далеч с това отлепяне. Наистина не знам вече какво да правя...

# 418
Аз бих ти препоръчала едно ходене до София при репродуктивен АГ в частна клиника. Тромбофилията им е позната, все пак и при инвитро знам, че изписват от преди положителния тест дори терапия. На мен АГто ми вдъхна повече доверие с терапията от хематолога.

# 419
Yan25 не съм съгласна, че в Щерев са големи капацитети. Една и съща терапия се изписва от деня на трансфера, малко на конвейер е положение Simple Smile
Ти при кое АГ си?

Общи условия

Активация на акаунт