Дългото чакане след трансфер - 82

• 38 858
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
Радост, Венета много хубави чертички! Дай Боже безпроблемно да ви е до финал и на всички нас, които сме по този път същото. Аз две черти съм виждала само на тестовете ми за овулация, но пак съм се радвала Simple Smile живот и здраве след около два месеца и аз ще се наредя при вас да чакам. Сега ще правя хистероскопия, после ЗЕТ.
 Бърборанче, дано да не е от Прегнила втората черта. Като знам как я чакаме. Аз лично от 5 години, пък съм и на 41, но все ще стане:)

# 271
  • София
Аз пък си мисля, че тази таблица не е съвсем вярна. Или зависи от вида чхг препарат - прегнил, хориомон, овитрел.,.

Аз бих овитрел писалка за пункцията и започнах с уринарни тестове от 2ри ден след трансфера. Знам, тъпо е да очак ам резултат на втори ден на 3 дневни е, но не издържах и ми беше първи трансфер. Т.е. било е 6 дни и половина от овитрела. Продължих с уринарни на различни марки до 8ми ден. Всички бяха категорично отрицателни, без всякаква бледа втора черта.

И кръвния в крайна сметка на 8ми ден кръгла нула. Нищо, че ми бяха казали да го правя на 15ти ден.

# 272
Аз пък си мисля, че тази таблица не е съвсем вярна. Или зависи от вида чхг препарат - прегнил, хориомон, овитрел.,.

Аз бих овитрел писалка за пункцията и започнах с уринарни тестове от 2ри ден след трансфера. Знам, тъпо е да очак ам резултат на втори ден на 3 дневни е, но не издържах и ми беше първи трансфер. Т.е. било е 6 дни и половина от овитрела. Продължих с уринарни на различни марки до 8ми ден. Всички бяха категорично отрицателни, без всякаква бледа втора черта.

И кръвния в крайна сметка на 8ми ден кръгла нула. Нищо, че ми бяха казали да го правя на 15ти ден.
Колко единици бихте?  Аз не посмях по-скоро да правя тест.

# 273
  • София
Цялата оригинална писалка: "Всяка предварително напълнена спринцовка съдържа 250 микрограма/0,5 ml (еквивалентни на 6 500 IU)"

# 274
Явно е до организъм. Аз бих Овитрел 250 и  7 дена след това Sure check беше положителен.

# 275
Момичета това са ми резултатите от 13.05 , пункцията ми беше на 15.03 .
Тук чета разни работи ,че пригвстерона трабва да е около 1 за успешен трансфер или аз нещо не съм разбрала 🤷🏼♀. А пък в същия момент от деня на трансфера съм на утрогестан 🙄.
Някой може ли да ми даде моментар или обяснение ,защото или аз нещо се насмитам или нз и аз какво става 🥴?

# 276
Мерните единици са различни.
До 1 е в ng/mL.
Твоят резултат е в nmol/L.

# 277
Съответно как да го разбирам ?

# 278
Според http://www.endmemo.com/medical/unitconvert/Progesterone.php 
твоят резултат е 0,65 ng/mL Simple Smile

# 279
Благодаря ти mandaria 🤗🤗🤗 тъкмо търсех калкулатор да ги обърна ❤

# 280
Момичета, нещо сте се объркали!
Прогестерона е хубаво да е до 1 ng/ ml преди пункцията или преди овулацията. След овулацията той започва да се повишава, защото се произвежда от жълтото тяло което се образува при пукане на фоликула, а до колкото съм запозната аз е хубаво в деня на трансфера да бъде над 10 (даже съм чела за 12-14 ng/ ml). Някои доктори дори отлагат трансфери при нисък прогестерон. А доколкото съм запозната при пункцията не може да се произвежда Прогестерон естествено, защото не се образува жълто тяло при извличане на яйцеклетката и затова, се почва с Прогестеронови препарати. Попринцип и при подготовка за ЗЕТ също се започва с допълнителна подготовка с Прогестеронови препарати от деня на овулацията.
Подчертавам, че знам това само от опит и това което съм чела. Нека ме поправи някои, ако греша.

Последна редакция: вт, 19 май 2020, 08:56 от Jordanka Dimitrova 590585

# 281
Jordanka е права, но изследванията на pipi са преди пункция ("овулация"). Иначе и при свеж и при ЗЕТ, които не са на спонтанен цикъл, се приема Прогестерон няколко дни преди трансфер (зависи на колко дена са бебетата). Прогестеронът имитира минала овулация и преобразува лигавицата в трислойна, правейки я рецептивна.

# 282

Да, и аз си мисля, че ако няма никаква имплантация и тялото не произвежда хормона на бременността, няма как тестовете да са положителни само заради инжекции. Аз имам през ден Прегнил 0.100, т.е. до деня на теста ще съм била около 6 такива инжекции. Те едва ли могат да се натрупат чак толкова в организма, за да покажат резултат над 25 и да е фалшиво положителен теста. Но това разбира се са само мои хипотези, може и да греша Simple Smile Пожелавам на всички чакащи скоро да видим 2те чертички!!!

# 283
Здравейте, нахлувам в темата, за да споделя при мен как е било след трансфер, при който се налагаше да си поставям прегнил през ден. Два такива трансфера имах и при двата резултатите бяха под 2. Така, че нямаше място за никакви съмнения за съжаление. Когато му дойде времето, пуснете кръвен тест и всичко ще се изясни. Успех!

# 284

Да, и аз си мисля, че ако няма никаква имплантация и тялото не произвежда хормона на бременността, няма как тестовете да са положителни само заради инжекции. Аз имам през ден Прегнил 0.100, т.е. до деня на теста ще съм била около 6 такива инжекции. Те едва ли могат да се натрупат чак толкова в организма, за да покажат резултат над 25 и да е фалшиво положителен теста. Но това разбира се са само мои хипотези, може и да греша Simple Smile Пожелавам на всички чакащи скоро да видим 2те чертички!!!
Кой ден от трансфер сте? Аз съм на прегнил през ден и направих глупостта да направя уринарен тест и сега се чудя откъде е положителен - от прегнила или...

Общи условия

Активация на акаунт