Дългото чакане след трансфер - 82

• 38 754
  • 744
  •   1
Отговори
# 495
Sunshine, а имаш ли инжекции с ЧХГ?

# 496
Sunshine, а имаш ли инжекции с ЧХГ?

Не, на ЕЦ съм единствено кринон поставям

# 497
Не знам не бързам да се радвам, защото и контролното черта е леко размазана,но до сега не съм имала такъв резултан
Много си е положителен даже 🙈❤😘🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗😘🤗🤗
Кръвния излезна ли ? 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Още няма да ти кажа честито ей така от суеверие вече съм си казала че няма да я изричам тази думичка до 2-3 месец 🤣❤❤❤❤❤❤❤❤

# 498
Момичета да ви попитам след пункция съм и ми закъсня цикъла с два дни от дата на която трябваше да ми дойде.Принципно ми е пет дни цикъла,но вече ми е 7 дни и леко ми цапа, след като ходя по малка нужда(извинявам се,че така подробно ви го описвам)Имам ли повод за притеснение?

# 499
Нормално е и по 2 седмици да ти зацапва. След стимулация всякакви аномалии - закъснения, силни болки и продължителна М са нормални. Вече ако има кръвоизлив или някакви по тежки симптоми е редно да се консултираш с док.

Уринарния тест е супер положителен, браво Hug

# 500
Това е много интересна статистика Simple Smile
И ние сме с МФ, приятеля ми е имал заушка и от там... Много малка бройка, малко живи и подвижни, морфология 4%. От 11Я , 8бр останаха до 5 ден с качество АА и АВ, което е супер. Е... Нямаме бебе още. От първия път биохимична, сега чакам, днес е 4 ден без никакви симптоми. Върнаха ми 2 бр, като според док на жени под 35 (аз съм на 32) било добре да се връща само по 1бр. Другата лекарка в клиниката ми твърди, че за миналата год при тях успеваемост та с 2 бр върнати била по-голяма. Не е доказано защо, но има теория, че се подхранва ли взаимно някак и все едното оцелява.

Аз по принцип пиша повече в Зачатие, там голяма част от групата забременя и горе-долу статистиката е такава: само една бременна от тридневни. Всички момичета с инвитро заради мъжки фактор не успяха с първото инвитро. Имаха само за по един трансфер, защото явно с мъжки фактор окапват повечето ембриони. От втора стимулация забременяха всички, но с бластоцисти. И все с по едно, не се хващат две-три колкото им слагат.
Иначе аз в търсене на сили за живот изчетох толкова теми тук в бг-мама. Много ме беше отчаял факта, че една имплантация няма. И попаднах на две жени, които имат по 8-9 трансфера без имплантация и лекарите им твърдят, че просто тялото им отхвърля ембрионите. А те забременяват по естествен път. И задават въпроса тогава защо по естествен път могат да им се имплантират ембрионите, а с инвитро не. Явно  не е проблемът в "отхвърлянето". Накрая просто и двете са успяли да си износят естествено заченати деца. И тук, ако не става въпрос за кофти ембриология, не знам за какво се говори. Лошото е, че повечето от нас не успяваме да забременеем по естествен път и се надяваме на късмет с инвитрото.

# 501
Не знам не бързам да се радвам, защото и контролното черта е леко размазана,но до сега не съм имала такъв резултан
Sunshine, честито 🤩😍🙃!! Дано повлечеш крак. Взимам си от бременния прашец. 🙏🙏🙂
Какви са ти симптомите и имаш ли въобще някакви?

# 502
Teri__90 Всичко,което сте изброили-МФ,първо инвитро,3 дневен ембрион се отнася за моя случай,но с успешна бременност. Сигурно съм някакво изключение,най-искрено пожелавам на всички ви да сте такива. Та мисълта ми е,ами ако това е вашето емрионче макар и на 3 ден?  Защо да не се даде шанс? Нищо не трябва да се отписва. 🙂

Chuhaleesi На мен ми върнаха 2 броя,под 35 г съм,имаше имплантация и на двете,но за съжаление в 9 г.с на едното му спря сърчицето. И моя доктор тогава ми обясни за това подхранване. 😊

Sunshine, прекрасен тест. Успех! 😊

# 503
Teri__90 Всичко,което сте изброили-МФ,първо инвитро,3 дневен ембрион се отнася за моя случай,но с успешна бременност. Сигурно съм някакво изключение,най-искрено пожелавам на всички ви да сте такива. Та мисълта ми е,ами ако това е вашето емрионче макар и на 3 ден?  Защо да не се даде шанс? Нищо не трябва да се отписва. 🙂

Chuhaleesi На мен ми върнаха 2 броя,под 35 г съм,имаше имплантация и на двете,но за съжаление в 9 г.с на едното му спря сърчицето. И моя доктор тогава ми обясни за това подхранване. 😊

Sunshine, прекрасен тест. Успех! 😊
Както вече писах една моя приятелка е в 24 седмица, с 1единствено оцеляло тридневно ембрионче. Друга моя съученичка от детсвото ми отново първи опит върнаха и 3 тридневни и вече роди близнаци,които са на 8 месеца. Всичко е до ембриона и е Божа работа. Имам позната която ще прави трети опит и винаги и връщат по две или три петдневни,но не стига до имплантация.

# 504
И аз вярвам в това подхранване, на мен ми върнаха 2 ембр. и имам едно бебче.

# 505
Реално наистина всичко е до ембрион, перфектния на вид сперматозоид или яйцеклетка не гарантират перфектен ембрион. Затова е много криво, когато след няколко неуспеха на някои жени се опитват да им минат с номера "некачествени Я". Е как го разбрахте само по вид? Защо пък да не е некачествен сперматозоид. Чела съм за жени с такива "диагнози" хвърлени на посоки и си представям в какво състояние ги вкарва. Чест им прави на моите лекари, че не са ми заговорили за некачествени Я, защото няма и как да повярвам на тази теория.
А относно темата за две ембриончета: Дори заради подхранването ги змаразяват по две в сламка. Лекарката ми обясняваше, че като са две по-лесно се размразяват и има по-голяма преживяемост на размразяване на два-три ембриона в сравнение с 1.
Една приятелка има едно ембрионче замразено в Турция на втори ден. Докторът й иска да изкарат на ЕЦ поне още едно. Там по принцип не практикуват трансфериране на повече от един ембрион, освен с цел подхранване.

# 506

Още не съм сигурна, че се е получило.. иначе си имам симптоми като ПМС, може би малко повече ме боли кръста, даже имам чувството, че всеки момент ще дойде Ц

# 507
Sunshine, стискам палци за много хубаво ЧХГ! Всички тръпнем ❤️🤞🤗

Още не съм сигурна, че се е получило.. иначе си имам симптоми като ПМС, може би малко повече ме боли кръста, даже имам чувството, че всеки момент ще дойде Ц

# 508
Недейте се ядосвайте излишно! Идеята на теорията за петдневните ембриони е, че увеличава шанса да не се правят излишни трансфери. Той ако един ембрион е хубав на 3-ти ден има шанс за имплантация както, ако оставят същия до 5-ти ден и тогава го върнат. Той все си има еднакъв потенциал, но ако е лош и на трети ден изглежда добре но му спре развитието до 5-ти ден той няма шанс за имплантация. Ако това изчакване е станало във външна среда поне няма да има трансфер на такъв ембрион и излишно тровене с лекарстава, излишни надежди и излишни пари.
Относно връщането на две ембриончета е повече от ясно, че щанса е по голям за имплантация, но в целия свят се опитват да избегнат многоплодна бременност заради рисковете за майката и бебето и найстина го избягват. В България е масова практика, аз имам 6 трансфера и 5 от тях са с 2 бр. ембриони.
Това за подхранването може и да го има не съм чела теории за това, но пък съм имала приателки на който като тръгна едното и другото отиде покрай него. Та може би има резон и в тази теория за връщането на един ембрион.
И  не забравяите, че ние просто си споделяме мнения тук. И ако върнатия ни ембрион му е писано да стане нашето бъдещо дете то ще стане, без значение, дали е 3-ри дневен, 5-т дневен, дали има контракции, кървене и т.н., ако трябва да го гушнем това ще стане, ако ли не каквото и да направим няма да стане Simple Smile
Та помолете се това да е вашето човече и се надявайте онзи отгоре да реши да ви дари с него! Пожелавам Ви  много късмет и се въоръжете с много търпение, защото след дългото чакане идва още по ДЪЛГОТО ЧАКАНЕ!

# 509
За статистиката - аз съм с два успешни трансфера в България (един свеж и един ЗЕТ) на по два 3тридневни ембриона. И двата пъти се захваща само единият. За съжаление, първият го загубих в 8-ми месец. Оказа се, че съм с тромбофилия. В момента съм бременна с вторият и съм в 19та г.с.

Общи условия

Активация на акаунт