Дългото чакане след трансфер - 82

• 38 758
  • 744
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
Момичета, аз си изтеглих прегледа за утре, защото пак съм със зацапване. Пуснах прогестерон - висок е, не е от него. Да видим утре какво ще ми кажат и от къде е... 🧐 Направо мистерия.. Мъжа ми каза, че явно са се захванали със зъби и за това така 🤣!Поне си поддържаме семейния дух 😁😂

# 481
Аз съм с изследвани генетични, пълен пакет хормони, ембриотоксини,  проверени тръби, нк клетки. Само май ЕРА тест нямам, но моята лекарка казва, че на жените от донорски програми се препоръчва ЕРА и пак не става. Остава имунологична биопсия. Бях в Турция при д-р Карликая и като ми видя имунологичните изследвания и ми каза:"моля ви се спрете в България да се изследвате за тези неща. Нямат значение, важно е само как ви отглеждат ембрионите. Имаш ли снимка на твоите" и аз мълчание "защо ти ги трансферират на трети ден, а не на пети? Няма как да говорим за проблем с имплантация след като няма поне три трансфера на качествени бластоцисти. При тридневен трансфер изобщо няма информация за ембриона, повечето оцеляват до трети ден" И аз пак мълчание.
За НК клетките е факт. Разпределението им в периферната кръв е съвсем различно от това локално в матката.
От форумите и аз имам впечатление, че в България е масова практика да се трансферират 3 дневни ембриони. Но истината е такава както ти е казал доктора - до 3ти ден почти всички оцеляват, но до 5ти масово спират развитие. Нямам обяснение защо ги връщат 3дневните ( всъщност имам, но ще го запазя за себе си).

Защо според вас? Пишейки това за съжаление доста момичета с 3 дневни се обезкуражават.

Pipi8 Никога съм нямала болезнен цикъл,но след трасфера ми разбрах какво ако имаш такъв.. Надявам се и при теб да е добър знак. 😊
Съжалявам, не искам никой да обезкуражавам. Това са мои наблюдения и разсъждения. Не казвам, че няма да се стигне до бременност, но според мен, трябва да се остави да се развие ембриона до 5 ден, защото на 3ти , както е казал лекаря, няма никаква информация за него. А защо го правят ....защото ако не се развият до 5ти ден няма да има трансфер...

# 482
Аз по принцип пиша повече в Зачатие, там голяма част от групата забременя и горе-долу статистиката е такава: само една бременна от тридневни. Всички момичета с инвитро заради мъжки фактор не успяха с първото инвитро. Имаха само за по един трансфер, защото явно с мъжки фактор окапват повечето ембриони. От втора стимулация забременяха всички, но с бластоцисти. И все с по едно, не се хващат две-три колкото им слагат.
Иначе аз в търсене на сили за живот изчетох толкова теми тук в бг-мама. Много ме беше отчаял факта, че една имплантация няма. И попаднах на две жени, които имат по 8-9 трансфера без имплантация и лекарите им твърдят, че просто тялото им отхвърля ембрионите. А те забременяват по естествен път. И задават въпроса тогава защо по естествен път могат да им се имплантират ембрионите, а с инвитро не. Явно  не е проблемът в "отхвърлянето". Накрая просто и двете са успяли да си износят естествено заченати деца. И тук, ако не става въпрос за кофти ембриология, не знам за какво се говори. Лошото е, че повечето от нас не успяваме да забременеем по естествен път и се надяваме на късмет с инвитрото.

Последна редакция: пт, 29 май 2020, 08:10 от teri__90

# 483
Аз по принцип пиша повече в Зачатие, там голяма част от групата забременя и горе-долу статистиката е такава: само една бременна от тридневни. Всички момичета с инвитро заради мъжки фактор не успяха с първото инвитро. Имаха само за по един трансфер, защото явно с мъжки фактор окапват повечето ембриони. От втора стимулация забременяха всички, но с бластоцисти. И все с по едно, не се хващат две-три колкото им слагат.
Иначе аз в търсене на сили за живот изчетох толкова теми тук в бг-мама. Много ме беше отчаял факта, че една имплантация няма. И попаднах на две жени, които имат по 8-9 трансфера без имплантация и лекарите им твърдят, че просто тялото им отхвърля ембрионите. А те забременяват по естествен път. И задават въпроса тогава защо по естествен път могат да им се имплантират ембрионите, а с инвитро не. Явно  не е проблемът в "отхвърлянето". Накрая просто и двете са успяли да си износят естествено заченати деца. И тук, ако не става въпрос за кофти ембриология, не знам за какво се говори. Лошото е, че повечето от нас не успяваме да забременеем по естествен път и се надяваме на късмет с инвитрото.
Не става въпрос за лоша ембриология, става въпрос за несъвестни лекари, които само и само да направят трансфер, не изчакват ембрионите до 5ти ден, защото са напълно наясно, че могат да окапят. Иначе съм абсолютно съгласна с написаното от теб.

# 484
  • София
И за ембриология става въпрос според мен. В предишната ми клиника от 3 пункции - никой не стигна до 3ти ден. На стимулиран ц. В новата, от 2п до сега всичко стига. 1 стимулиран, 1 естествен. Как става това? Сега изследванията и възрастта са ми много по-зле.

Четох. Някъде, че течностите, които ползват са от голямо значение.

ПП: нямам съмнение за лекаря от старата ми клиника. Имам големи съмнения в ембриолигичната им работа обаче.

# 485
Заради всички тези съмнения много момичета се преориентираха от България. След всичко изчетено по форуми се радвам, че и аз съм една от тях.

# 486
Заради всички тези съмнения много момичета се преориентираха от България. След всичко изчетено по форуми се радвам, че и аз съм една от тях.
Здравейте Вероника. Мога ли да ви попитам къде Ви са процедурите?

# 487
Момичета, днес ми е 7ми ден след трансфера, знам, че е много рано, но много ме глождеше и направих един "пиклив" тест и има много, ама много бледа втора чертичка. И то толкова ми и трябваше... пуснах кръвен не можах да удържа...

# 488
Момичета, днес ми е 7ми ден след трансфера, знам, че е много рано, но много ме глождеше и направих един "пиклив" тест и има много, ама много бледа втора чертичка. И то толкова ми и трябваше... пуснах кръвен не можах да удържа...
Sunshine  аз съм 9 ден и аз много се изкушавам ,дали да не препишкам един в нас , но много ме е страх 😣😣. Кръвен съм си казала чак в понеделник ще правя със сигурност .
На теб на кой ден ти ги върнаха и колко върнахте всъщност ? Пиши колко е кръвния ? 🤗❤🍀🍀🍀

# 489
Върнаха ми 2-5дневни(всъщност на 6ти ден бяха замразени, но ги водят в епикризата 5дневни). Върнаха ми ги на 20тия ден от Ц. Според мъжа ми теста е отрицателен и си внушавам! Но ми казаха да се направя кръвния тест на 14тия ден, това се пада на рождения ми ден и не искам тогава да се разочаровам...

# 490
Аз пътрият път така , чертата беше толкова бледа ,че 100 пъти карах сестра ми да гледа теста , е като изсъхна се видя повече .
Чакам да пишеш как е кръвния !🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤❤❤❤❤❤

# 491
Аз пътрият път така , чертата беше толкова бледа ,че 100 пъти карах сестра ми да гледа теста , е като изсъхна се видя повече .
Чакам да пишеш как е кръвния !🤞🏻🤞🏻🤞🏻❤❤❤❤❤❤

Първи трансфер ми е и може би затова толкова се вманиачавам, не ми се смейте 😅. Ще пиша задължително!

# 492
Здравейте Вероника. Мога ли да ви попитам къде Ви са процедурите?
Здравей. В Мемориал, Истанбул.

# 493
Sunshine, направо си е положителен щом дори на уринарен ти показва. В някои клиники карат момичетата с бластоцисти на 7ми ден да правят тест, за да се хване имало ли е имплантация. Не знам защо ни мъчат с тестове след две седмици.

# 494
Не знам не бързам да се радвам, защото и контролното черта е леко размазана,но до сега не съм имала такъв резултан

Общи условия

Активация на акаунт