Дългото чакане след трансфер - 82

• 38 761
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Аз съм с изследвани генетични, пълен пакет хормони, ембриотоксини,  проверени тръби, нк клетки. Само май ЕРА тест нямам, но моята лекарка казва, че на жените от донорски програми се препоръчва ЕРА и пак не става. Остава имунологична биопсия. Бях в Турция при д-р Карликая и като ми видя имунологичните изследвания и ми каза:"моля ви се спрете в България да се изследвате за тези неща. Нямат значение, важно е само как ви отглеждат ембрионите. Имаш ли снимка на твоите" и аз мълчание "защо ти ги трансферират на трети ден, а не на пети? Няма как да говорим за проблем с имплантация след като няма поне три трансфера на качествени бластоцисти. При тридневен трансфер изобщо няма информация за ембриона, повечето оцеляват до трети ден" И аз пак мълчание.
За НК клетките е факт. Разпределението им в периферната кръв е съвсем различно от това локално в матката.
От форумите и аз имам впечатление, че в България е масова практика да се трансферират 3 дневни ембриони. Но истината е такава както ти е казал доктора - до 3ти ден почти всички оцеляват, но до 5ти масово спират развитие. Нямам обяснение защо ги връщат 3дневните ( всъщност имам, но ще го запазя за себе си).

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 14:01 от Veronika Dimitrova_533999

# 466
Може би наистина лекаря е прав, защото аз до трети ден имах 11, на 4ти останаха 8, до 5ти ден достигнаха 5, 3 ги замразихме на 5ти ден, а 2 на 6ти ден.
#pipi8 ти вече няма ли да правиш тест, не знам защо, но имам предчувствие, че при теб нещата ще са де получили

# 467
И аз съм на това мнение. До 5 ден абсолютно си е в сила закона за естествения подбор... Чела съм някакви проучвания за 3дневните, че ако максимално бързо се върнат в естествена среда, успеваемостта била добра... Не го вярвам. Още повече, моя доктор е върл поддръжник на криоконсервацията и уж ембрионите били по-борбени след преживения температурен шок.

Аз съм с изследвани генетични, пълен пакет хормони, ембриотоксини,  проверени тръби, нк клетки. Само май ЕРА тест нямам, но моята лекарка казва, че на жените от донорски програми се препоръчва ЕРА и пак не става. Остава имунологична биопсия. Бях в Турция при д-р Карликая и като ми видя имунологичните изследвания и ми каза:"моля ви се спрете в България да се изследвате за тези неща. Нямат значение, важно е само как ви отглеждат ембрионите. Имаш ли снимка на твоите" и аз мълчание "защо ти ги трансферират на трети ден, а не на пети? Няма как да говорим за проблем с имплантация след като няма поне три трансфера на качествени бластоцисти. При тридневен трансфер изобщо няма информация за ембриона, повечето оцеляват до трети ден" И аз пак мълчание.
За НК клетките е факт. Разпределението им в периферната кръв е съвсем различно от това локално в матката.
От форумите и аз имам впечатление, че в България е масова практика да се трансферират 3 дневни ембриони. Но истината е такава както ти е казал доктора - до 3ти ден почти всички оцеляват, но до 5ти масово спират развитие. Нямам обяснение защо го правят ( всъщност имам, но ще го запазя за себе си).

# 468
Sunshine ами още не аз и не си давам зор за тест 😅😅😅. Ех дано дано се окажеш права , че с тези бодежи дето ги имам като все едно ще ми дойде 🤷🏼♀ не знам какво да си мисля ❤😘😘.
За Е аз също мисля ,че до 5 ден е най добре да се изчака . При нас 3 опита от 10Я до 3 ден всички се развиват супер и до 5 ден все по 2-3 остават , което също ме навежда на мисълта ,че на 3 ден те ако всички са ОК няма как ембриолозите да знаят кое от всичките ще се развие какво трабва за да върнат точно него .
Тери според мен смени клиниката , нз има ли опция след размразяване да се чакат до 5ден и тогава да се върнат или не става така 🙄🤷🏼♀

# 469
Тери според мен смени клиниката , нз има ли опция след размразяване да се чакат до 5ден и тогава да се върнат или не става така 🙄🤷🏼♀
Да, в моята клиника процедират точно така, замразяват на 3-ти ден и след размразяването ги чакат до 5-ти и тогава трансферират.

# 470
  • София
Chocolate при теб наистина какви са стойностите?
[/quote]

При мен стойностите са следните:
6-ти ден - ЧХГ 12,27
8-ми ден -ЧХГ 33,29
10-ти ден -ЧХГ 58,28
Мерна единица mlU/ml
Знам, че за правилно развиваща се бременност ЧХГ трябва да е трицифрена стойност, явно заради това не е показателно все още. Стискайте ми палци, това е петият ми трансфер 😊

# 471
То и в Турция така процедират. Имам само два ембриона, замразени на трети ден, но ще искам да ги чакат до 5ти ден. Дори и с големия риск да не оцелеят. По-добре без трансфер, отколкото още един безмислен.
Днес точно с една другарка по съдба си писахме за ембриологията в българия. Не говоря за лекарите, а за техниката, която имат. Тя има три опита инвитро. С неизяснен стерилитет. Едва й изкарваха по някоя яйцеклетка и от нея да станат ембриони до трети ден. Първи опит без имплантация, втори извънматочна, трети не оцеляха до трети ден.
Отишла при др карликая с нейния трагичен случай на 28 години. Той се разсмял и казал, че не е проблема в нея, а в отглеждането на ембрионите и стимулацията. Еми факт. Имат май 14 замразени ембриона в момента и 1 бебе от първия трансфер на 1 бластоцист. Тук не агитирам за Турция или нещо подобно. Просто понякога трябва и скъпа техника. Много се радвам, че в България има толкова клиники и вярвам на лекарите ни, че се отдават на нашите случаи, но просто понякога не е достатъчно.
Иначе аз мислих да ровя още в себе си за проблем, но мъжът ми цитира следния разказ:
"Един пияница си изгубил ключовете и започнал да ги търси. Минал покрай него човек и го попитал:
- Какво правиш?
- Търся си ключовете. Изпуснах ги от другата страна на пътя, но там е много тъмно, затова ги търся тук под лампата"
Така олицетвори моето постоянно търсене на проблеми в мен при наличие на мъжки фактор. Говоря за съжаление за морфология от рода на 1-2%. Но пък при наличие на голяма обща бройка, което си е доста успокоително.

# 472
Когато видях 13 ЧХГ и се обадих супер тъжна на док, той каза, че в клиниката има жена с ЧХГ 5, която си е родила живо и здраво бебче, така че ти стискам палци да нарасне стремглаво Simple Smile
Chocolate при теб наистина какви са стойностите?

При мен стойностите са следните:
6-ти ден - ЧХГ 12,27
8-ми ден -ЧХГ 33,29
10-ти ден -ЧХГ 55,28
Знам, че за правилно развиваща се бременност ЧХГ трябва да е трицифрена стойност, явно заради това не е показателно все още. Стискайте ми палци, това е петият ми трансфер 😊
[/quote]

# 473
Аз също съм против трансфер на 3-ти ден, доколкото съм чела статии на различни клиники в чужбина практиката с връщане на 3 дневни е изключена от техните протоколи. Аз даже на първия свеж трансфер отказах на докторката ми трансфер на 3-ти ден. То си беше обречен с провал още когато ми каза, че трябва да върнем на 3-ти ден защото щяла да ми презрее лигавицата. Аз тогава я попитах: не се ли закрепват ембрионите след 5-ти ден следкато се излюпят от обвивката  си  и тя ако е презряла лигавицата все ще е едно и също, защото тя имплантацията си е в определен ден. Тя много се ядоса и нищо не каза, просто заяви , че нейното мнение е 3-ти ден. Но аз имах 14 я., от който имаше 11 ембриона и не исках да се тормозя излишно.
А що се отнася за имунологичните  за периферната кръв и аз съм обедена, че е пълна щуротия, но пак си правя вливки с Имуноглоболин, защото ме е страх ( катоцяло си е еднин добър бизнес) искам да съм направила всичковъзможно, което зависи от мен, пък останалото е Божа Работа Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 12:39 от Jordanka Dimitrova 590585

# 474
Много хубаво си го написала teri...
И ние сме с 4% Крюгер на по 32 години сме с МФ и още нямаме деца. Колко е шанса да стане извънматочна да му се не види, това е нещо, което мн ме терзае. Задължително ли ти отстраняват тръбата ако стане така...

То и в Турция така процедират. Имам само два ембриона, замразени на трети ден, но ще искам да ги чакат до 5ти ден. Дори и с големия риск да не оцелеят. По-добре без трансфер, отколкото още един безмислен.
Днес точно с една другарка по съдба си писахме за ембриологията в българия. Не говоря за лекарите, а за техниката, която имат. Тя има три опита инвитро. С неизяснен стерилитет. Едва й изкарваха по някоя яйцеклетка и от нея да станат ембриони до трети ден. Първи опит без имплантация, втори извънматочна, трети не оцеляха до трети ден.
Отишла при др карликая с нейния трагичен случай на 28 години. Той се разсмял и казал, че не е проблема в нея, а в отглеждането на ембрионите и стимулацията. Еми факт. Имат май 14 замразени ембриона в момента и 1 бебе от първия трансфер на 1 бластоцист. Тук не агитирам за Турция или нещо подобно. Просто понякога трябва и скъпа техника. Много се радвам, че в България има толкова клиники и вярвам на лекарите ни, че се отдават на нашите случаи, но просто понякога не е достатъчно.
Иначе аз мислих да ровя още в себе си за проблем, но мъжът ми цитира следния разказ:
"Един пияница си изгубил ключовете и започнал да ги търси. Минал покрай него човек и го попитал:
- Какво правиш?
- Търся си ключовете. Изпуснах ги от другата страна на пътя, но там е много тъмно, затова ги търся тук под лампата"
Така олицетвори моето постоянно търсене на проблеми в мен при наличие на мъжки фактор. Говоря за съжаление за морфология от рода на 1-2%. Но пък при наличие на голяма обща бройка, което си е доста успокоително.

# 475
И моят доктор е привърженик на 5-дневните. А моите Е винаги ги замразяват на 3-ти ден и след размразяване ги чакат до 5-ти и тогава трансфер.

# 476
Преди 1г по това време бе имплант.на моето Чудо,така чаканото ни бебче♥️💌👨‍👩‍👧Днес съм майка на едно сладко момиченце, почти на 4месеца💌🥰🌷Пожелавам от сърце на всяка копнееща жена и душа да сбъдне своето Чудо! Имайте вяра и търпение,  обичайте себе си, тялото си, вярвайте в силата му🧚‍♀️⚘🌻

# 477
Здравейте, днес ми се обадиха, замразили са 4-ри броя 5-дневни Simple Smile Ще има за резерва Simple Smile Вкъщи си чакам, дано по-бързо минат тези дни и всичко да е наред при всички ни Simple Smile

# 478
Аз съм с изследвани генетични, пълен пакет хормони, ембриотоксини,  проверени тръби, нк клетки. Само май ЕРА тест нямам, но моята лекарка казва, че на жените от донорски програми се препоръчва ЕРА и пак не става. Остава имунологична биопсия. Бях в Турция при д-р Карликая и като ми видя имунологичните изследвания и ми каза:"моля ви се спрете в България да се изследвате за тези неща. Нямат значение, важно е само как ви отглеждат ембрионите. Имаш ли снимка на твоите" и аз мълчание "защо ти ги трансферират на трети ден, а не на пети? Няма как да говорим за проблем с имплантация след като няма поне три трансфера на качествени бластоцисти. При тридневен трансфер изобщо няма информация за ембриона, повечето оцеляват до трети ден" И аз пак мълчание.
От форумите и аз имам впечатление, че в България е масова практика да се трансферират 3 дневни ембриони. Но истината е такава както ти е казал доктора - до 3ти ден почти всички оцеляват, но до 5ти масово спират развитие. Нямам обяснение защо ги връщат 3дневните ( всъщност имам, но ще го запазя за себе си).

Защо според вас? Пишейки това за съжаление доста момичета с 3 дневни се обезкуражават.

Pipi8 Никога съм нямала болезнен цикъл,но след трасфера ми разбрах какво ако имаш такъв.. Надявам се и при теб да е добър знак. 😊

# 479
Avlito , аз съм с много болезнен Ц . Стигала съм до припадане 4-5 пъти Sad като единия от пътите ми стана така след първият опит когато прокървих и ми дойде , страхорни контракции имах и изравних кръвното много ,чв се наложи бърза помощ да викаме 🥴.
При взимането на клетлите за конкултоворна след манипулацията ми стана пак така , добре ,чв бях в болницата и ме сложиха на система . Не знам на какво се дължи , предполагам е наследствено защото майка ми цял живот е била така .
Моля се и аз сега да е добър знам , тази вечер пак ми е много подут корема през деня имах само леки придърпвания .
❤🍀🤗

Общи условия

Активация на акаунт