На море в България 2020 г.! - 2

• 33 882
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Пише, че малките хотели ще отворят. Кой хотел е малък? Как да знаем дали един хотел спада към малките?

# 286
  • Варна
Малки, големи, няма значение. Казват малки, за да е по-спокоен народа, реално всички отварят и сезона почва с летящ старт. Браво на Ангелкова, така се действа, да почва сезона и да идват тълпите с туристи. Да пускат и чартърите и чужденците и да почва новия сезон. Миналата година имахме около 9 млн. чужди туристи, дано тази да са още повече. Да заповядат, браво на Ангелкова.

# 287
  • София
Аз не мисля, че такова отпускане на мерките е за браво, но както и да е...

# 288
Малки, големи, няма значение. Казват малки, за да е по-спокоен народа, реално всички отварят и сезона почва с летящ старт. Браво на Ангелкова, така се действа, да почва сезона и да идват тълпите с туристи. Да пускат и чартърите и чужденците и да почва новия сезон. Миналата година имахме около 9 млн. чужди туристи, дано тази да са още повече. Да заповядат, браво на Ангелкова.
Варненски хотелиер сънува британски и германски туристи, но те имат забрана по заповед на здравния министър, която е безсрочна. Тълпи няма да има, чартъри - също.

# 289
  • Варна
Сезонът стартира от юли. Цинично ще бъде държавата да плаща за  глезотии и почивки. Парите трябва да се насочат към здравеопазване. Варненец, повечето хотели са на костовисти и софийски мутри. Нека да фалират. Има доста фалирали хотели и преди вируса. Да резервираш по време на пандемия е крайно лекомислено. Ако ви е жизнено необходима почивката, изберете близка до вас дестинация. Още при първите заразени в Европа си изтеглих вложеното капаро за почивка в Италия. Обожавам я, но няма да я посещавам. Странна е загрижеността на властта към концесионерите, които не искат да правят отстъпки.

# 290
  • Варна
Не съм в хотелския бизнес, но нали знаете че всичко във Варна и района зависи основно от туризма и сезона лятно време? Затова и споделих новината с такава радост.

# 291
Абе те ако запалят Варна прииждащите, по-добре хич да не ви идват, ама като сте рекли.....

# 292
  • Варна
Не всичко. Сезонът трае само 4 месеца. Немците са стриктни. Но румънци, украинци и скандинавци ще донесат зараза. Аз и на приятели обясних, че риска е огромен. Всяко лято ми гостуват, от цяла Б-я. Но тази ще е различна.
Сигурна съм, че масово ще се нарушат правила и разпоредби. По- добре месеци пазене, вместо години епидемия.

Последна редакция: чт, 07 май 2020, 22:20 от Viviana91

# 293
  • София
Варненски хотелиер сънува британски и германски туристи, но те имат забрана по заповед на здравния министър, която е безсрочна. Тълпи няма да има, чартъри - също.
Дано!
И на мен ми прави впечатление, че някои профили са на хотелиери или ТА/ТО. На всеки му се иска да имаме нормален сезон с тъпли от хора, а не да се вардим с маски и дезинфектанти. Но твърде рано е за отпускане на мерките, не се знае нищо, не е ясно дали няма да има втора вълна.

# 294
Голяма част от нашите разсъждения и планове са напразни, защото всяко решение е предпоследо, а след последното се споменя ситуацията и пак на ново. Ситуацията ще е ласт минит дисижън с всичко. Все пак българите би следвало да сме доста по-желани туристи, не само защото ще ни пуснат по-рано по почивки, а и по-лесно ще ни пратят вкъщи ако има проблем. Англичани и германци по-трудно ще ги заметат под килима и ако се окаже, че има 1,2 или 5ма болни гости, на хотела ще му се прииска да не е отварял вообще.

# 295
Честито на морските и най-вече на варненци! Да идват тълпите с чужденци, да ги посрещнете с хляб и сол на червени пътеки! Пък ако хубавичко ви заразят ще видите успешен сезон ала Банско, под пълна карантина. Тогава и бИлежките няма да ви помогнат да си покажете носа извън града и района.
Тази тема преди не беше пълна с представители на т. бранш.  Тук основно сме българи, които искат да почиват с българи, а не с всякакви пришълци.

# 296
Честито на морските и най-вече на варненци! Да идват тълпите с чужденци, да ги посрещнете с хляб и сол на червени пътеки! Пък ако хубавичко ви заразят ще видите успешен сезон ала Банско, под пълна карантина. Тогава и бИлежките няма да ви помогнат да си покажете носа извън града и района.
Това е напълно възможен сценарий и една от причините да се премахнат КПП-тата, за да се освободи полицейски ресурс за евентуално тотално блокиране на определени райони, при необходимост. 
Който прочете европейската карта за разхлабване на мерките, ще види, че целта е да се възстанови икономиката и обществения живот, но при спазване на социална дистанция, т.е. ще се започне с тези направления, където това е най-лесно. Туризма не е от тях, поради груповия превоз и пребиваване. За него ще се решава по-късно и вероятно ще има много нови регулации. Не изключвам възможността първите туристи за догодина в слънчака да са ... сапьорите. Wink

# 297
  • Варна
Цяла Варна трудно ще бъде под карантина. Опасността е за цялото черноморие. А Борисов трябва да си припомни, кой му даде червен картон, преди време...

# 298
Не мисля, че при случай на коронавирус в някой хотел ще ви пуснат да си отидете в къщи. Имаше такъв случай на българи в чужбина.  Седяха си затворени там, докато мине карантинния период.

# 299
Забраната за туризъм отпада след 13-ти май.
Не очаквах толкова рано.

Общи условия

Активация на акаунт