На море в България 2020 г.! - 2

• 33 818
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
Малките хотелчета  вече даже отвориха половината/за зареждане/ - Но големите интересно кога....
някои големи обявяват дати за стартиране чак от  1 юли.....  чак пък толкова ли са зависими изцяло от чужденците...?

Изключително зависими са, има много хотели в България, които не се предлагат изобщо на българите, като затворена общност са си. Да не говорим, че в сезона в големите хотели обикновено българите са изключително малко като бройка, някои седмици даже изобщо ги няма.

# 421
  • София
"Днес официално е подписано двустранното споразумение между България и Гърция относно пътуването на граждани без карантина . Приета е дата 01.07.2020..От тази дата ще може да се пътува свободно между двете държави,без 14 дневна карантина.
Ако има промени ,своевременно ще ви информираме."
Предполагам така ще стане и с ръмунци и секви други гяволи
Източник: https://www.facebook.com/Bulgarian-Hellenic-Chamber-of-Commerce- … -107336397523228/

Ronald, това е фейк новина, бре!
Защо смятате така?

# 422
# 423
Fatalina , точно това е и моята теория. Че хотелите, чиито основни клиенти са чужденци няма да отворят. Те не са никак малко, даже си мисля , че са по-голямата част.

# 424
"Днес официално е подписано двустранното споразумение между България и Гърция относно пътуването на граждани без карантина . Приета е дата 01.07.2020..От тази дата ще може да се пътува свободно между двете държави,без 14 дневна карантина.
Ако има промени ,своевременно ще ви информираме."
Предполагам така ще стане и с ръмунци и секви други гяволи
Източник: https://www.facebook.com/Bulgarian-Hellenic-Chamber-of-Commerce- … -107336397523228/

Ronald, това е фейк новина, бре!
Защо смятате така?
Няма как Българо-Гръцката търговска камара да отмени заповед на Българския министър на здравеопазването.
Постнах линк къде да четете - публикациите на сайта на еврокомисията. От там ще задуха вятъра на промяната.

# 425
Ангелкова и в парламента е призовала да се почива в България и че при почивка в Гърция и Турция ще си има 14-дневна карантина, поне при сегашната ситуация. Никакви споразумения няма.

# 426
  • София
Мерси! Разбрах грешката, явно им се е искало, но....

# 427
По принцип не е невъзможно двустранно споразумение. Но на най-високо ниво и съгласувано с ЕК.

# 428
Как предвиждат да се взимат и ползват тези ваучери ?
Аз съм си запазил за 7 дни и един ваучер ще ми е около 60% от цялата сума. Ама предполагам че ще бъде такава бумащина че на хотелиерите няма хич да им се занимава.

ПП: Сега говорих с хотела и казаха че края на май са им първите туристи, а на 1-ви юни отваряли плажовете.

За кой хотел става въпрос? Познати имат резервация за 30.05 за Албена и мислят да ходят, но дали ще има отворен хотел?
Става въпрос за малък семеен хотел на Арапя, даже се водят бунгала, Рино.
Но там няма ресторант и предполагам това опростява малко нещата.

# 429
  • София
Аз продължавам да съм в пълно неведение за Дюни.
От Съни Турс до преди 15 дена твърдяха, че ще отвори юни. Министри казват юли.
От комплекса ни вест, ни кост.
Нашата резервация е от 21 юни.
Писах на Съни, че други клиенти на комплекса са вече с върнато капаро заради такава политика, но те казват, че няма причина за анулация. И сега какво?

# 430
Бихте ча почивали с болни от Варицела?

Да. Карала съм я (както и цялото ми семейство) и имаме изграден имунитет-за разлика от корона вируса, към който все още не е ясно изгражда ли се такъв; отделно смятам, че аналогията не е удачна, едно заради начина на протичане на заболяванията, уврежданията и смъртността..
В грешка си, с Варицела зостер (VZV, херпесен вирус) може да се реинфектираш - заболяването протича като херпес зостер с вариации от кожни прояви до засягане на централна (менингит, енцефалит)  или периферна (пареза на нерв) нервна система. И това няма нищо общо с изградени антитела IgG, въпреки това може да настъпи реинфекция.

Аз колкото повече мисля, толкова повече съм склонна за малко хотелче в планината с минерален басейн. Някак си не си го представям, че ще отидем в Белведере-то и ще обяснявам по цял ден на един 12 годишен , че не може на пързалките, че трябва да е с маска, че не трябва да лежи на шезлонг. То това не е почивка нито за мен, нито за него.

# 431
Аз продължавам да съм в пълно неведение за Дюни.
От Съни Турс до преди 15 дена твърдяха, че ще отвори юни. Министри казват юли.
От комплекса ни вест, ни кост.
Нашата резервация е от 21 юни.
Писах на Съни, че други клиенти на комплекса са вече с върнато капаро заради такава политика, но те казват, че няма причина за анулация. И сега какво?
Дюни ще отвори около 15.06. Първоначално ще заработи Марина Роял Палас, после Марина Бийч и след това и останалите хотели. Поне такава е информацията, която получихме от нашия тур агент. Тоест комплексът ще е отворен за вашите дати.

# 432
Бихте ча почивали с болни от Варицела?

Да. Карала съм я (както и цялото ми семейство) и имаме изграден имунитет-за разлика от корона вируса, към който все още не е ясно изгражда ли се такъв; отделно смятам, че аналогията не е удачна, едно заради начина на протичане на заболяванията, уврежданията и смъртността..
В грешка си, с Варицела зостер (VZV, херпесен вирус) може да се реинфектираш - заболяването протича като херпес зостер с вариации от кожни прояви до засягане на централна (менингит, енцефалит)  или периферна (пареза на нерв) нервна система. И това няма нищо общо с изградени антитела IgG, въпреки това може да настъпи реинфекция.

Въпросът бе за варицела, а не за ХЕРПЕС зостер - едното не значи другото Wink :
https://366.bg/blog/herpes-zoster-strashen-li-e-i-kak-da-se-pazim/

# 433
  • София
Цитат на: Queen Mary
[/quote
Дюни ще отвори около 15.06. Първоначално ще заработи Марина Роял Палас, после Марина Бийч и след това и останалите хотели. Поне такава е информацията, която получихме от нашия тур агент. Тоест комплексът ще е отворен за вашите дати.

А други подробности казаха ли ви?
Ще работи ли аквапаркът, как ще е организирано храненето, баровете на плажа?
То просто да отвори хубаво, ама една торба пари за съвсем друга услуга, ако се окаже така?

# 434
Сега тръгнах и аз да разуча за нашия хотел Престиж Сити 2 през Съни турс. До края на май месец има -30%.
Няма Ол Инклузив - само нощувка, със закуска и със закуска и вечеря.
Ако отидеш до 15 юни човек ще плати 35 лева в студио за нощувка, закуска И вечеря.
Две семейства сме, другите казват, че няма да ходят и се надяват на ваучер, ние сме в изчакване до началото на юли.
Колкото да се пише и умува тук в темата мисля, че никой не е наясно, времето ще покаже или поне след 1 юни да се види какво, що.

Общи условия

Активация на акаунт