На море в България 2020 г.! - 2

• 33 813
  • 744
  •   1
Отговори
# 435
Цитат на: Queen Mary
[/quote
Дюни ще отвори около 15.06. Първоначално ще заработи Марина Роял Палас, после Марина Бийч и след това и останалите хотели. Поне такава е информацията, която получихме от нашия тур агент. Тоест комплексът ще е отворен за вашите дати.

А други подробности казаха ли ви?
Ще работи ли аквапаркът, как ще е организирано храненето, баровете на плажа?
То просто да отвори хубаво, ама една торба пари за съвсем друга услуга, ако се окаже така?
Нищо конкретно още няма като информация за това какви ще са мерките през летния сезон. До седмица ще има по-голяма яснота.
Ето тук до накъде има отговори на част от въпросите, които ни вълнуват. https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/zadalzhitelna-karantina-14-dni- … siya-ili-turtsiya

# 436
Цитат на: Queen Mary
[/quote
Дюни ще отвори около 15.06. Първоначално ще заработи Марина Роял Палас, после Марина Бийч и след това и останалите хотели. Поне такава е информацията, която получихме от нашия тур агент. Тоест комплексът ще е отворен за вашите дати.

А други подробности казаха ли ви?
Ще работи ли аквапаркът, как ще е организирано храненето, баровете на плажа?
То просто да отвори хубаво, ама една торба пари за съвсем друга услуга, ако се окаже така?
За Аквапарка нямаха информация. Масите в ресторантите ще са по- малко, тъй като разстоянието между тях ще е по- голямо, каквито са и препоръките и указанията по отношение на заведенията. Ще има специално назначени служители на блок масите, които ще обслужват туристите, с цел да се избегне това безразборно бъркане от всеки. За баровете на плажа нямам информация. Най- общо казано, услугата All Inclusive се запазва.

# 437
  • софия
При мен , ако това , че Серенити няма да отвори за нашите дати се окаже сто процентово , отивам към това да ми върнат парите.. Не желая септември да съм там, имам други планове и ангажименти ! Предвиждам яко късане на нерви с тези Ник травел, лично аз едва ли ще резервирам вече с тях.. Нагли и никакъв професионализъм!

# 438
Бихте ча почивали с болни от Варицела?

Да. Карала съм я (както и цялото ми семейство) и имаме изграден имунитет-за разлика от корона вируса, към който все още не е ясно изгражда ли се такъв; отделно смятам, че аналогията не е удачна, едно заради начина на протичане на заболяванията, уврежданията и смъртността..
В грешка си, с Варицела зостер (VZV, херпесен вирус) може да се реинфектираш - заболяването протича като херпес зостер с вариации от кожни прояви до засягане на централна (менингит, енцефалит)  или периферна (пареза на нерв) нервна система. И това няма нищо общо с изградени антитела IgG, въпреки това може да настъпи реинфекция.

Въпросът бе за варицела, а не за ХЕРПЕС зостер - едното не значи другото Wink :
https://366.bg/blog/herpes-zoster-strashen-li-e-i-kak-da-se-pazim/
Значи, копирано от твоята статия: Причинител на херпес зостер е вирусът, от който се развива варицела. След като варицелата премине, вирусът не изчезва, а остава да дреме в клетките на нервната система.

Не ми се спори, просто за мен съм решила, че на излишни рискове няма да излагам семейството си.

# 439
storm76 - хайде да не вадем изреченийца от контекста, а да четем с разбиране,  всичко Wink
 варицела не е равно на херпес зостер!- Заразяване – как да се предпазим от херпес зостер:
Херпесът е заразен чрез течността на пъпчиците на обрива. Прекаралите варицела, не могат да се заразят.ТОЧКА Wink /по отношение на варицелата, за която както вече казах, изобщо не е адекватен пример и съпоставка за COVID19/.

# 440
Моля за препоръки за добри бунгала по нашето море. Искам да изкарам около 2-3-4 седмици на морето, като поработвам по малко, няма как толкова отпуск,  двама възрастни сме, с деца на 2 и 12. Изискванията са ми прилични условия, добър интернет, безопасни условия за игри за малкото дете и уютна веранда, близост до морето. Някой дали може да препоръча?

# 441
  • SF
Министърът посочи, че след отпадане на извънредното положение в сила ще остане временната забрана за влизане на чужди граждани на територията на страната; временна забрана за придвижване на територията на страната, ако има епидемични огнища; временно ограничаване на експлоатацията на обекти с обществено предназначение като театри и опери; 14-дневна карантина за влизащите в страната; отчетът на заболелите от Covid-19.

Това беше в обедните новини. За вечерните вече отвориха кината, театрите и разрешиха концертите.
Щом отварят кината, ще отворят моловете и ще пуснат климатиците.

На плажа 20 квадратни метра за чадър и 2 шезлонга. Някой ще ги мери!
 И за какво ти е море без плажни запознанства и да се натряскаш хубаво в дискотеката. А като пийнат 2 и стари, и млади, започват за изолация да мислят...

Замислени като безплатни, сега шезлонгите ще се разхвърлят из цялата свободна зона заради 20-те квадратни метра, които никой няма да спазва. Не мисля, че на плажа ще се разхождат униформени полицаи, които да глобяват.

# 442
Моля за препоръки за добри бунгала по нашето море. Искам да изкарам около 2-3-4 седмици на морето, като поработвам по малко, няма как толкова отпуск,  двама възрастни сме, с деца на 2 и 12. Изискванията са ми прилични условия, добър интернет, безопасни условия за игри за малкото дете и уютна веранда, близост до морето. Някой дали може да препоръча?
Виж бунгала Рино на Арапя. Не мога да дам отзив понеже ще сме за сефте. Мисля че отговаря на описанието.
Но според мен трудно ще намерите нещо свободно за такъв дълъг период.

# 443
  • Варна
Моля за препоръки за добри бунгала по нашето море.

Коя част - Шабла , Шкорпиловци или Синеморец си е доста различно! И поради многото отказани резервации на практика места има навсякъде.

# 444
Моля за препоръки за добри бунгала по нашето море. Искам да изкарам около 2-3-4 седмици на морето, като поработвам по малко, няма как толкова отпуск,  двама възрастни сме, с деца на 2 и 12. Изискванията са ми прилични условия, добър интернет, безопасни условия за игри за малкото дете и уютна веранда, близост до морето. Някой дали може да препоръча?
Може да напишеш в търсачката "бунгала" и ще ти излезнат над 10 теми, в които се обсъждат само бунгала. Аз не бих стояла на бунгала толкова време. По-скоро бих наела хубав апартамент близо до плажа със всички удобства, в по-уредено място, с наличие на медицински център, магазини, особено след като сте с такова малко дете.

# 445
  • ВАРНА
diliyand -  вие хубаво ще откажете с много нерви и може дори до съдене да се стигне....
  -  но тъкмо по СНН говори  вирусолог от Бостън....вируса ще вилнее дори лято 2022г!  
    "леко"  изтръпнах!     Само се замислих че това е едва първото вирусно лято което е с куп ограничения.

Представи си само ще има освен тазгодишното още две лета като тази година!  

Ваучерите за отлагане на почивка мисле че трябва да ги удължат от сегашното 31.12.2021 на 31.12.2022г....
...просто не виждам смисъл  да се отложи резервирана за 2020 г почивка за юни да се 2021 юни....
никаква разлика няма да има и догодина юни.

Карантината при завръщане в родното място не само няма да я върнат - но мисля и за България да важи....според председателя на хотелиерите в сутрешния блок по БНТ1 тази сутрин...Зл. Пясъци - Албена - Сл.бряг - Приморско са зелени ковид зони без заразен и би трябвало и всеки почиващ там при завръщане да остане под карантина.
 При пристигане в хотела още пред вратата ще мерят темп. и ще пускат до рецепция всеки с под 37 гр. - където пък ще подпишат декларация че не са заразени и няма да имат претенции към хотела при бъдеща вирусна зараза.

И ще има задължение във всички вътрешни помещения на хотелската част освен с маска и с ръкавици!

Направо не ми се мисли как же живеем така още не два - три  месеца - а две години...ужас!

# 446
  • софия
diliyand -  вие хубаво ще откажете с много нерви и може дори до съдене да се стигне....
  -  но тъкмо по СНН говори  вирусолог от Бостън....вируса ще вилнее дори лято 2022г!  
    "леко"  изтръпнах!     Само се замислих че това е едва първото вирусно лято което е с куп ограничения.

Представи си само ще има освен тазгодишното още две лета като тази година!  

Ваучерите за отлагане на почивка мисле че трябва да ги удължат от сегашното 31.12.2021 на 31.12.2022г....
...просто не виждам смисъл  да се отложи резервирана за 2020 г почивка за юни да се 2021 юни....
никаква разлика няма да има и догодина юни.

Карантината при завръщане в родното място не само няма да я върнат - но мисля и за България да важи....според председателя на хотелиерите в сутрешния блок по БНТ1 тази сутрин...Зл. Пясъци - Албена - Сл.бряг - Приморско са зелени ковид зони без заразен и би трябвало и всеки почиващ там при завръщане да остане под карантина.
 При пристигане в хотела още пред вратата ще мерят темп. и ще пускат до рецепция всеки с под 37 гр. - където пък ще подпишат декларация че не са заразени и няма да имат претенции към хотела при бъдеща вирусна зараза.

И ще има задължение във всички вътрешни помещения на хотелската част освен с маска и с ръкавици!

Направо не ми се мисли как же живеем така още не два - три  месеца - а две години...ужас!

Изисках връщане на пари аз ! Тези Ник травел повече никога няма да ги ползвам!

# 447
Варненец, дай някакъв линк - на сайта на БНТ не намирам подобни изявления на някой си председател на хотелиерите.

# 448
Варненец, тя dilyanad не се отказва по собствено желание и дори държи да си ползва почивката, но хотелът няма да отвори за нейните дати. Това не е нейн проблем!
Лошото е, че Ангелкова отново застана на страната на туристическият бизнес и не зачете правата на туристите предплатили резервация или цяла почивка.
Г-жата е направила законови предложения. Парите от неосъществени почивки да се връщат от ТО/ТА на туристие до 12 месеца, след изтичане на ИП, а не както беше записано и указано от ЕК до 1 месец след изтичане на ИП. Бих написала какво ми е мнението за тази конска глава, но както вече няколоко пъти се случва ще ме изтрият.
Дано тези ТО/ТА да се задавят с тези нечестно спечелени пари! Ще дойде Видов ден и тогава ще ги питам, от кого ще цицат пари, като хора като нас, изобщо се откажат от непрофесионалните им услуги. Не става днес да се нагушиш и да не мислиш за утре. Така ако се прави бизнес?!
Ресторантьорите и хотелиерите и те. Не били могли да си внесат данъците за януари и фервури, та сега да им ги отложат за не знам си докога, защото пък последните два месеца не работили и сега нямат средства. А къде са им средствата от Нова Година, от януарските, феруарскити и мартенските празници? Защото тогава всички знаем какви им бяха офертите. Пакет 4 човека за НГ в Банско,  Боровец или Велинград беше на стойност все едно ще купуваш стаята, а няма само да нощуваш в нея. Нали са спечелили, да са си внесли парите, ама така е най-лесно само да искат без нищо да дават и да плащат.
Не им била полезна мярката 60/40. Ами няма да е полезна, защото масово не са внасяли осигуровки или пък са внасяли на база минимална заплата и сега какво, някой вместо тях да даде пари на служителите им. Лошото е, че правителството пак ще клекне и ще им удоволетвори всичките прищевки.
http://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/ministur-an … -na-po-niski-ceni
https://business.dir.bg/ikonomika/borisov-poemame-politicheski-r … game-naredba-n-18

# 449
Не е съвсем по темата, ама вчера пуснах запитване до ТА и директно до хотела за пет нощувки за планински хотел със басейн. Все още нямам отговор нито от хотела, нито от ТА. Започвам да се колебая въобще дали да давам някакви пари предварително, като чета даденото потъва в черна дупка и услугата не се осъществява....Условието за резервацията ми беше задължително да работи басейнът, явно това е проблем обаче.

Общи условия

Активация на акаунт