Уреаплазма и Микоплазма - 3

• 63 402
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, записвам се и аз. От година вече се боря с паврум и хоминис. Преди 2м си взех отново резултатите от Геника и бяха положителни. Първото ми лечение протече с азитромицин, а второто с клацид и явно безуспешно. Моля дайте съвет за добър лекар във Варна в тази област. Отделно от седмица установих и бременност(6с) ,което много ни учуди с приятеля ми понеже всички доктори ми казваха ,че нямам овулация.
Имам нужда от съвет и от мами , коите са изкарали бременността си с бактериите.
Направи си една стандартна микробиология, за да видиш към кои антибиотици е чувстветилна! Задължително се лекува и приятеля ти иначе само си я препредавате.
Понеже си бременна говори с гинеколога кой антибиотик е най-подходящ!

# 691
А може ли да ми предложите доктор, който адекватно ще подходи към моя проблем във Варна

# 692
А може ли да ми предложите доктор, който адекватно ще подходи към моя проблем във Варна
Не съм от Варна и не мога да ти помогна с лекар! С тая бременност имключваме вариантите за лечение с доксициклин и хинолини, остават макролидите - азитромицин и кларитромицин, които вече си пила! Имам два въпроса:
1.А в предишните лечения, твоят приятел провеждал ли е лечение?
2. В какви дози пи предишните 2 антибиотика и щолко време?

# 693
Не съм от Варна и не мога да ти помогна с лекар! С тая бременност имключваме вариантите за лечение с доксициклин и хинолини, остават макролидите - азитромицин и кларитромицин, които вече си пила! Имам два въпроса:
Да , винаги двамата заедно сме пили антибиотиците за по 10 дена , сутрин и вечер по една таблетка и от двата

# 694
Да , винаги двамата заедно сме пили антибиотиците за по 10 дена , сутрин и вечер по една таблетка и от двата
Получавахте ли облекчение в симптомите от антибиотиците? Има вероятност бактериите да са резистентни, тогава вече се налага смяна на антибиотиците, но с тази бременност е сложно, другите два вида не се препоръчват за лечение на бременни!

# 695
Получавахте ли облекчение в симптомите от антибиотиците? Има вероятност бактериите да са резистентни, тогава вече се налага смяна на антибиотиците, но с тази бременност е сложно, другите два вида не се препоръчват за лечение на бременни!
попринцип единственото нещо от което се оплаквах беше доста кофти сърбеж и течение с адски неприятна миризма . С времето течението спря почти ,забелязвам много леко почти без мирис,но леки сърбежи от време на време си имам .Другото което е в Геника само ми излизат положителни ,в Рамус не.

# 696
Ако нямаш сериозни симптоми най-добре изчакай да родиш и тожава предприемай лечение! Уреаплазма парвум и микоплазма хоминс не се водят патогенни и саже някои лекари не ги лекуват! Патогенни са уреаплазма уреалитикум и микоплазма гениталиум!
Моят съвет за антибиотично лечение след раждането е 10 дни Авелокс по една таблетка и двамата!

# 697
Ако нямаш сериозни симптоми най-добре изчакай да родиш и тожава предприемай лечение! Уреаплазма парвум и микоплазма хоминс не се водят патогенни и саже някои лекари не ги лекуват! Патогенни са уреаплазма уреалитикум и микоплазма гениталиум!
Моят съвет за антибиотично лечение след раждането е 10 дни Авелокс по една таблетка и двамата!
Благодаря много за съвета .Другата седмица съм на док.да чуя сърчицето на бебчето и да обсъдим това . Разтърсила съм се да отида на второ мнение доктор относно този проблем и много се надявам всичко да е наред, защото наистина съм много притеснена за бебчето .

# 698
Месец преди да забременея имах положителен за уреаплазма правум и имах лечение 10 дни с доксициклин. Като разбрах че съм бременна ми казаха да се надяваме че антибиотика го е излекувал и че няма да ми назначат лечение по време на бременността дори и контролата да е пак положителна. Аз реших че няма да я пускам за да не се филмирам. Родих секцио понеже бебчето беше по дупе, но и да не беше пак щях да искам секцио, за да няма допир детето до моите инфекции.
Жив и здрав е нищо му няма.

# 699
Здравейте, записвам се и аз. От година вече се боря с паврум и хоминис. Преди 2м си взех отново резултатите от Геника и бяха положителни. Първото ми лечение протече с азитромицин, а второто с клацид и явно безуспешно. Моля дайте съвет за добър лекар във Варна в тази област. Отделно от седмица установих и бременност(6с) ,което много ни учуди с приятеля ми понеже всички доктори ми казваха ,че нямам овулация.
Имам нужда от съвет и от мами , коите са изкарали бременността си с бактериите.
Намери си микробиолог уролог  това им е работа

# 700
Здравейте! Сигурно въпроса ми ще е тъп, но някой може ли да сподели при взимането на цервикален секрет има ли нещо различно от взимането на обикновен вагинален секрет за микробиология? Боли ли повече, нещо различно прави ли се?

Също има ли вариант да се изследва наличие на уреа по друг начин? Гениколожката ми предложи само горния, хич не ми даде подробности и съм объркана. Ще съм много благодарна ако някоя мила дама сподели повече.
Аз не разбрах какво точно искаш да изследваш и дали ще съм полезна ,но в Геника правят тест с менструална кръв.Просто трябва да съобразиш тестването с цикъла.

# 701
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Сигурно въпроса ми ще е тъп, но някой може ли да сподели при взимането на цервикален секрет има ли нещо различно от взимането на обикновен вагинален секрет за микробиология? Боли ли повече, нещо различно прави ли се?

Също има ли вариант да се изследва наличие на уреа по друг начин? Гениколожката ми предложи само горния, хич не ми даде подробности и съм объркана. Ще съм много благодарна ако някоя мила дама сподели повече.
Аз не разбрах какво точно искаш да изследваш и дали ще съм полезна ,но в Геника правят тест с менструална кръв.Просто трябва да съобразиш тестването с цикъла.

Бивш мой приятел ми сподели, че са му открили Ureaplasma urealyctisum и съответно просто трябва да проверя дали я имам и аз. Иначе нямам никакви оплаквания, също с чиста микробиология съм. Тези седмица ден преди часа ми за взимане на изследване ми дойде.. и съответно отложихме прегледа за началото на Септември. Чудя се дали това не е знак.. и в случая, не може ли да проверя чрез урина имам ли я тази бактерия или не ? Какво бихте ме посъветвали ?

# 702
Да изчакаш. Урината не е 100% надеждна, а и става въпрос за две отделни системи (макар че най-често каквото има в едната, има и в другата). Нека ти вземат цервикален и вагинален секрет и си пусни някой PCR пакет - най-добре пълния Фемифлор в Геника, че е с RT технологията, а не стандартния PCR. Макар че на теб щом ти е първичен тест, може и със стандартен.

# 703
Скрит текст:

Бивш мой приятел ми сподели, че са му открили Ureaplasma urealyctisum и съответно просто трябва да проверя дали я имам и аз. Иначе нямам никакви оплаквания, също с чиста микробиология съм. Тези седмица ден преди часа ми за взимане на изследване ми дойде.. и съответно отложихме прегледа за началото на Септември. Чудя се дали това не е знак.. и в случая, не може ли да проверя чрез урина имам ли я тази бактерия или не ? Какво бихте ме посъветвали ?
Да съберете малко кръв(или съсирек от цикъла) в чашка за урина и още тези дни да занесете за проба в геника.54 лв е пакет уреаплазми и микоплазми.Днк е изследването.Успех!

# 704
  • София
Излязоха ми резултатите, пуснах Уреаплазми + Микоплазми и още една бактерия. Всичко е отрицателно Flowers Hibiscus

Много се радвам ! Пиша отново тук за всички момичета, които като мен се страхуват от взимането на секрет и търсят информация. Взимането на секрет не е по-страшно от нормален геникологичен преглед. Аз напразно се притеснявах толкова много време.

Общи условия

Активация на акаунт