Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 916
  • 729
  •   1
Отговори
# 270
Аз също ще ходя на трета фетална морфология,даже от сега съм си записала час за средата на юни.

# 271
ЖК каза, че ще имам такава, но още не ми е дала час. Ще отида.

# 272
При мен тази се пада четвърта и не смятам да я пропускам. Повече от два месеца нямах ЖК и ФМ в 20 седмица ми дойде доста успокояващо.

# 273
На мене всеки преглед ми е като ФМ и се чувствам спокойна, че доктора обръща толкова внимание на всичко. След всеки преглед имам по 10 снимки, гледам на мои приятелки, нищо общо.

# 274
Колко често е това “ всеки преглед” Simple Smile. Имам чувството че ходите всяка седмица.

# 275
С предната бременност ходих почти всяка седмица. Сега ходя веднъж в месеца.

# 276
Имаше ли причина, или просто така си беше решила.
Ако го нямаше тоя ковид, можеше и да се престраша да ходя до болницата по- често, но при тези условия не ми се ходи. Последно правих ехограф преди 2 седмици и ако не поискам допълнителен, следващия ми ехограф ще бъде в 26 седмица и от там нататък ме искат всяка седмица, но мен това повече ме стресира.
Добре че и консултациите с акушерката не се правят в болницата, иначе и при нея няма да ми се ходи.

# 277
Да. Бременност юта преди да се роди синът ми приключи в 20 г.с. Поради малформации на плода  и исках да съм спокойна , че всичко с детето е наред

# 278
Съжалявам Sad. Дори не смея да си помисля за усложнения.
За сега държа фронта и всичко е ОК, но се страхувам защото не съм първа младост, обаче гледам и да не се вманячвам.

# 279
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Ехографските прегледи не са чак толкова безвредни.Аз лично не бих ходила на прегледи по-често от един път в месеца. Това в случай, че всичко се развива нормално, не говоря за проблемни бременности и при оплаквания.

# 280
Следим кръвоотока на три седмици.  Всеки път правим ехограф и пускаме кръв. Ехографа винаги е много подробен, проверява всичко по детенцето, пуска сърчицето да чуем и си мери тоновете, проверява кости, дробчета много неща. Имах малко проблеми и няколко прегледа ми бяха на под 3 седмици. Ходя и на ЖК, която до сега не се състоеше, но от там си взимам болничния и понеже там нищо не се прави, поне при мене, не ме натоварват прегледите. Той знае (от ЖК доктора) че се следя и на друго място и още в началото ми каза, че няма да се бърка в работата на другия доктор за лекарства.

# 281
При мен жк минава толкова бързо, че нищо не помня от прегледа после. Иначе този, при когото ходя веднъж в месеца и той го оглежда много, много подробно.

# 282
Имам два вида ЖК, с акушерка или с гинеколог. На ЖК с акушерката проверяват кръвно, урина, прави нови кръвни тестове, прослушва тонове и мери килограми. Ако имам някакви въпроси питам, ако ми трябват лекарства ми ги изписват, разменяме някоя друга приказка и си заминавам. Днес беше не повече от 30 мин и ме вика пак средата на юни.
Другата седмица е ЖК с гинеколог, но това е по телефона, освен ако нямам някакви оплаквания. Гинеколожката проверява изследванията и ехографа, пита ме дали нещо ми трябва и т.н.

# 283
Мен ме гледа само гинеколог. Тя ме мери, преглежда. Акушерката основно пише и в краен случай мери кръвною

# 284
При мен акушерката и гинеколога един вид работят отделно. Грижат се за едни и същи пациенти, но всеки върши различна работа. Акушерките са високо квалифицирани, които могат да предписват лекарства, да назначават изследвания, уреждат часове за преглед и т.н и ако има проблем ще потърсят помощ от гинеколога.

Общи условия

Активация на акаунт