Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 19 620
  • 729
  •   1
Отговори
# 255
Аз за кърмене даже не смея да мисля, засега съм се концентрирала върху моментите До раждането и самото раждане Smile Ако стане и ми е приятно - ще кърмя, ако не - няма. Не ми е фикс идея.
Тези дни бях на изследване Голдман, за очите. За моя изненада, въпреки огромния диоптър, почти -7 на двете очи, самите очи са здрави, без дегенеративни промени (така май беше), с което нямам медицински показания за секцио. Flushed Въпреки това, докторът каза, че препоръчва да е секцио, защото с високия диоптър се изтънява и ретината, и има "умерен риск", така е и написано. Сега съм в голяма чуденка, бях се настроила на секцио, обаче реално нямам причина. Мъжът ми и дума не дава да се отвори за естествено раждане, че има познати, които са си влошили зрението след това и само ми повтаря, че не искал после сам да го гледа бебето, като ослепея. Neutral Face

Като цяло съм доста объркана. Отклонявам мислите за раждането, отделно се следя при лекар, който не изражда и идея си нямам как ще си избера екип, например от Шейново, като съответният доктор вероятно няма да ме знае. Чудя се дали да не започна сега от 7 месец да посещавам и частен кабинет и вече да се направи уговорка? Така ли се прави въобще?

# 256
Madjarova92, разкажи как мина изследването, нещо специфично/различно има ли при него? Къде го прави?
Аз също съм с много голям диоптер и съм се настроила за секцио, диоптерът ми е много прогресивен и ме е страх да не ослепея. С всяка година по - зле става, а сега по време на бременността... няма дори да коментирам.

# 257
temma, още не съм я поръчала, майка ми ще ми я донесе от Англия.
tig1r43, не знам защо ти изглежда болезнено. Не ми трябват мнения на познати, за да знам, че определено това ми харесва и ще ми помогне. С ръчната помпа определено е доста мъчително.
Защото прави вакуум не ясно с каква сила дърпа .

# 258
Madjarova92, разкажи как мина изследването, нещо специфично/различно има ли при него? Къде го прави?
Аз също съм с много голям диоптер и съм се настроила за секцио, диоптерът ми е много прогресивен и ме е страх да не ослепея. С всяка година по - зле става, а сега по време на бременността... няма дори да коментирам.
Изследването, въпреки всички ужасии, които четох в интернет, беше много безболезно. Правих го в Св.София, първоначално ти капят капки за разширяване на зениците, след половин час примерно ме видяха пак и прецениха, че няма нужда от още капки, понеже се бяха разширили достатъчно. После с една като лупа ми я доближиха до окото (но НЕ го докосваха, както четох навсякъде) и го оглеждаха с един апарат, аз си бях подпряла брадичката пак на този апарат. Казваха да гледам нагоре-надолу-настрани, за да могат да го огледат хубаво.Като цяло очаквах голям ужас, но просто имаше една светлина, която беше леко неприятна, самото изследване - не. Може би на някои места наистина го правят с упойка в окото и с допир, но тук не беше така Thinking Самият оглед отне няколко минути.
Докторът въобще не ми е мерил диоптрите, каза че не е важно това сега, защото ако структурата на окото е добре, може и -10 да си, няма проблем. Иначе и аз имам чувството, че много ми се влоши зрението, но ще избутам до край така, пък после ще ходя да проверя колко съм качила... Забравих да кажа, че докторът каза, че е хубаво изследването да се прави към 6 месец (тоест бях уцелила). Няма нищо страшно за бебето, дори капките, които ми капаха казаха, че са най-леките и са си за бременни (но малко пареха).

# 259
Целта на изследването с голдман е да огледат очните дъна, дали има отлепяне на ретината, увреждане на очния нерв и да видят какво е налягането. Вече повече от 10 години минавам всяка година през него, а сега заради бремеността ме гледат на всеки 2 месеца и нямам спомен някога да е било болезнено... някоя пак се е правила на принцеса като ви е разказвала Simple Smile.

# 260
Вече съм в 7мия месец, но бях чела, че колкото по - близо до термин се отиде, толкова по - добре. Ще отида до края на месеца, така или иначе съм минала 6тия вече.

# 261
Момичета, аз съм с PRK операция - премахване на късогледство и атегматизъм. Направих я преди 10г и свалихме около 5.5 диоптър. Винаги съм си мислела, че след такава операция, се ражда секцио. В началото на бременността отидох в същата клиника, при същата лекарка, за да ме види. Каза, че нямам противопоказания за естествено раждане и очите са ми наред. Имам появил се диоптър отново, но каза, че е нормално. Посъветва като наближи да ида пак..
Съветвам всяка от вас да потърси мнение от поне 1-2ма лекари и да прецени за себе си.

# 262
Това което ги интересува е състоянието на очните дъна и налягането в очите. Така че можеш да имаш диоптър без тези екстри, за това и казват че нямаш причини за секцио. Аз съм с малък диптър, но с високо налягане и в такъв случай препоръчват секцио.

П/с Връщам се от консултация, кръвно и кръвни изследвания всичко е ок, но от 16-18 седмица съм 3кг отгоре и от тогава не съм качила абсолютно нищо. Това нормално ли е ? Последно преди седмица бебето беше ОК, дори доста голямо, но сега нещо ме човърка да си изпрося още един ехограф.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 14:07 от G.Savova

# 263
Здравейте, някоя от вас планира ли да ходи на трета фетална? Масово слушам как нямало смисъл от нея и били пари на вятъра Rolling Eyes

# 264
Аз ще ходя на трета фетална,в 32- ра седмица, но при мен се налага. Само да е здраве. Simple Smile

# 265
Да ще ходя,  но при мен си е част от пакета.

# 266
  • София
Задължително ще ходя Simple Smile

# 267
И аз си записах час на своя глава за 30 седмица, за да успея да се вмъкна, а с Аг ще коментирам сега като отида на преглед на 14ти.

# 268
Аз също ще ходя задължително, но на мен лекаря ми каза 28-30седмица.

# 269
Отивам след 20 Мин. Следващата седмица имам още една при лекаря, при когото ще раждам. Това с парите на вятъра е такава измислица, че чак не знам как някой въобще може да го каже.

Общи условия

Активация на акаунт