Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 908
  • 729
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
И аз ще отида на Феталната до 32ра седмица.
Обаче, се обърках като прочетох за прегледите. Аз ходя само на ЖК 1 път в месеца при гинеколог. За такива с Акушерка за първи път път чувам.
Прегледът не е супер обстоен, но ми прави видеозон всеки път.
А понеже за сега няма нищо притеснително, феталната ще е ей така, да го видя по-обстойно. Освен това искам да отида този път в Надежда, да видя там как е Simple Smile

# 286
Аничката не съм в Бг, за това и при мен е малко по- различно.

# 287
  • Sofia
Аничката не съм в Бг, за това и при мен е малко по- различно.

Разбирам сега. Simple Smile

# 288
  • Denmark
Аз нямам 3та ФМ, както и по-голямата част от вашите прегледи + ще раждам само с една акушерка. Наистина като ви слушам, имам чувството, че ще раждам в джунглата.

# 289
Тази една акушерка е повече от квалифицирана за да ти води раждането Simple Smile. Не се безпокой, ако има проблем винаги има лекар на близо. Почти на всякъде в Европа е така с изключение може би само на бившите соц републики, където само лекар изражда.

# 290
  • Denmark
Аз не се притеснявам за квалификациите на акушерката, просто отбелязвам разликата. Simple Smile Както за тази с броя прегледи в тези държави си има причина, но не е приятна, за да я споделям.

# 291
Знам за какво говориш, но при мен прегледите са по- чести защото съм в рискова група и ще съм със секцио. Ако бях млада и без проблеми, щях да имам 3 ултразвука за цялата бременност и щях да раждам с акушерка.
Ако човек няма проблеми, просто няма нужда да се преглежда всяка седмица Simple Smile.

# 292
Момичета, от известно време ме гложди един въпрос. В 26 седмица съм, следя се по ЗК и моята докторка не изражда. Доволна съм от нея, млада е и обръща достатъчно внимание, но за раждане аз трябва да си търся лекар. Приятелки и колежки ме юркат за Шейново, и специално за 2-3 лекари, та там съм се насочила. Обаче реално тези лекари не ги познавам 🤔🤔 Имат частни кабинети и какво трябва да направя? Супер съм неориентирана, вероятно другата седмица ще посетя доктора, при който искам да съм, но как става въобще цялата работа? Знам, че много от вас ходят на частно и по ЗК и държите ли в течение този по ЗК, че ходите при друг? Моята по ЖК ми пуска всички изследвания, предписва ми лечение ако има нещо и т. Н.
То въпросът ми към вас не знам какъв е точно, но всички ли сте решили къде ще раждате, всички ли познавате лекаря, при който ще сте (ако ще сте с екип) и закъсняла ли съм почти в 7 месец да тръгна и при друг лекар?

# 293
Не мисля,че има проблем да се потърси сега друг лекар за израждане и да се запише един час,за да се уговорите с него.Аз ходя и частно при лекарката,която ме следи,не взима скъпо,в болницата когато ходя за болничен винаги има опашка,преглежда набързо всеки път,но не така обстойно,както на частния преглед и веднъж месечно ходя частно,някак по спокойно ми е..и се уговорих при нея да раждам,чувствам се спокойна,защото от много време ходя при нея,вярвам че всяка ще намери най-добрия вариант за самата нея и бебето! Simple Smile

# 294
  • Sofia
Момичета, от известно време ме гложди един въпрос. В 26 седмица съм, следя се по ЗК и моята докторка не изражда. Доволна съм от нея, млада е и обръща достатъчно внимание, но за раждане аз трябва да си търся лекар. Приятелки и колежки ме юркат за Шейново, и специално за 2-3 лекари, та там съм се насочила. Обаче реално тези лекари не ги познавам 🤔🤔 Имат частни кабинети и какво трябва да направя? Супер съм неориентирана, вероятно другата седмица ще посетя доктора, при който искам да съм, но как става въобще цялата работа? Знам, че много от вас ходят на частно и по ЗК и държите ли в течение този по ЗК, че ходите при друг? Моята по ЖК ми пуска всички изследвания, предписва ми лечение ако има нещо и т. Н.
То въпросът ми към вас не знам какъв е точно, но всички ли сте решили къде ще раждате, всички ли познавате лекаря, при който ще сте (ако ще сте с екип) и закъсняла ли съм почти в 7 месец да тръгна и при друг лекар?

Не мисля, че е късно и според мен не трябеа да се притесняваш, пе ще търсиш друг лекар. Повечето ми приятелки така направиха-следиха се при един, раждаха при друг.
На мен ми препоръчват д-р Велев от Шейново. Но поради различни причини, ще раждам в друга болница.
До колкото знам схемата е такава: в няккъв момент, когто решиш ти, си записваш преглед при избрания лекар и се уговаряш с него за раждането. От там нататък той те насочва какво да правиш Simple Smile

# 295
Благодаря и на двете! Поуспокоихте ме. И мен ми препоръчаха Д-р Велев и той ми е засега вариант. Колкото повече наближава, толкова повече се притеснявам 😩
Иначе за трета ФМ ще се запиша, сега с гестационния диабет за мен е важно да видя дали бебето си отговаря на седмиците, тъй като на последната ФМ беше доста напред и с голямо коремче 😑 Сега се притеснявам диетата да не му е повлияла, че на последното УЗИ при доктора ПО ЖК излезе, че си отговаря точно на седмицата, което означава, че въобще не е растяло от ФМ до прегледа след 2 седмици. Но там не е точно и гледам да не се вглъбявам. Ритниците се засилват, но аз отслабнах 2 кг за 1 месец и не мърдам като килограми. Надявам се да си взима, каквото му е необходимо.

# 296
На мен ЖК ми каза да помисля вече къде ще раждам и да го обсъдим на следващия преглед, когато влизам в 7ми месец. Явно не е късно.

# 297
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Не е никак задължително да съм избрала лекаря, при който ще раждам. Е , да , по-спокойно ще ми е, ако го познавам, но няма как. Ще раждам в държавна болница, при който се падне на смяна, защото нямам възможност да раждам в частна (където се следя по ЗК). А ако се уговарям с лекар в държавната, то пак ще трябва да си платя за "избор на екип", и излиза същото .

# 298
Толкова много некадърни лекари има, че човек трябва да си избира при кой да ражда? В Англия ако искаш да избираш отиваш на частно.
На държавно който се падне. Надявам се  гинеколожката която ме следи да ми прави секциото, но знам ли.

# 299
С първото не съм си избирала нито екип нито лекар, който се падна на смяна при него раждах. И сега смятам така да направя, а и чеснно казано ( за нормално раждане говоря) акушерката изражда, а лекаря само помогна на бебето да излезе, като ме натисна по корема лекичко. И после ме заши, това е от мен Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт