Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 897
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
Аз първото го раждах в държавна болница . Не се уговорих с доктор защото термина ми беше на нова година и тогава си и родих. Паднах се при доктора който е израждал брат ми:) доволна съм от него, но ме зашиха с конци които трябва да се махат и голяма мъка беше. Също отношението на акушерките беше ужасно, а аз си бях стресирана с първо.
Второто го родих в СВ Марина в Плевен на частно. Отидох на преглед в 8 ми месец и после 3 дни преди термина. Много съм доволна и от доктора и от акушерките. Въстанових се много бързо. Седмица след раждането не ми личеше че съм раждала.
Сега пък с третото съм в Англия. Имах само 2 скана. След 20та седмица нямам повече. Сега заради коронавируса и с акушерки не се виждам. Добре че има няколко българки които родиха наскоро та те ме ориентират какво трябва да направя като дойде момента. Но като цяло всички които съм питала са доволни от раждането в нашата болница та това ме успокоява. Друг проблем ми е че болницата е далече, а и децата няма на кого да оставим. Вече загубих надежда че майка ми ще може да дойде август.

# 301
Не мисля, че има “толкова некадърни” лекари, а просто на нас ни е по-спокойно да раждаме при АГ който ни е следил цялата бременност и когото познаваме. В Англия ми е ясно, че няма избор и те изписват след няколко часа ако всичко е наред. Потресена съм от техноте болници и “лечение”, за съжаление видяно със собствени очи.

# 302
Аз си признавам, че имам проблем с гинеколозите. Като паника имам когато ще ходя на преглед, правя го заради бебето. Искам в деня на раждането да съм максимално спокойна и ако познавам доктора и му имам доверие, това ще ме направи една идея по-спокойна. Най-малкото ако недай си боже нещо стане, няма да се чудя, а ще вярвам на 100% на преценката му. Аз също ще трябва да си избирам израждащ доктор, моя не изражда. Това от месеци вече ми е голям проблем. Знам че имам жени, на които това въобще не им е проблем, не го мислят, ноо аз не съм така. Ходя при всякакви лекари, включително на зъболекар без никакъв проблем, но гинеколог - не.

# 303
Не мисля, че има “толкова некадърни” лекари, а просто на нас ни е по-спокойно да раждаме при АГ който ни е следил цялата бременност и когото познаваме. В Англия ми е ясно, че няма избор и те изписват след няколко часа ако всичко е наред. Потресена съм от техноте болници и “лечение”, за съжаление видяно със собствени очи.
Да така е някои се чувстват по- спокойни като познават човека. Мен до сега това не ме е притеснявало, тъй като знам че на секцио винаги присъства консултант, така че който се падне.
За изписването ... ако е обикновена хистероскопия и всичко е наред, не виждам смисъл да се седи няколко дена в болницата Simple Smile. За съжаление тук няма пътеки, по които докторите да скубят системата и заради това да държат пациентите с дни за нещо елементарно. При мен е било обратното, че са ме карали да оставам, но аз искам да си ходя 😃.

# 304
  • София
Madjarova92, и моите резултати от обременяването с глюкоза, което правих вчера, излязоха не добри, в четвъртък имам консултация с ендокринолог, но съм сигурна, че най-малкото ще ме сложат на диета... от вчера доста промени в храненето направих, но се притесних доста.
Докторката ми по ЖК ме прати на изследването, защото видя голямо бебе и увеличени води. Надявам се да сме го хванали навреме...

Вече има и голяма вероятност да съм секцио, не само заради очите (които все още не съм проверила, но съм с висок диоптер), но и заради по-голямото бебче. А и аз самата не съм много голяма Joy

Иначе в болницата, в която се следя и се надявам да родя, при нормално раждане няма избор на екип, но се доверявам напълно на всички лекари там. Но е напълно разбираемо повечето хора да искат да познават доктора, който ще бъде до тях във важния момент - на мен също, признавам си Grinning Така че си мисля, че сега е супер време да се прехвърлите към специалиста, който искате да води раждането - има достатъчно време.

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 23:50 от Буболеса

# 305
Здравейте и от мен, доколкото зная 45 дни преди термин водещият бременността акушер - гинеколог дава някакъв талон за раждане. С нас трябва да е и личната ни карта и багажа, та когато настъпи моментът да сме подготвени, но може да идем да раждаме където пожелаем ( в някоя държавна болница). А за тези, които са си харесали лекар, може ли да ми кажете каква е гаранцията, че когато раждате ще е точно той? Защото ако има някакъв вариант да е същият доктор и аз ще ида и на частно.

# 306
mdggdm, как така каква е гаранцията? Нали се заплаща за избор на екип, попълват се документи, в които се посочва избраният лекар. Вече не знам като е август и лекарите масово излизат отпуска какво ще е положението, но именно затова се говори предварително с въпросния АГ.

# 307
Буболеса, моите резултати бяха потресаващо зле, никой не беше виждал такова нещо, но за щастие не ме сложиха на инсулин, макар че казаха, че съм си за инсулин. Диетата е много гадно нещо, особено ако обичаш сладко, но ти препоръчвам да си вземеш домашен глюкомер и да се мериш от време на време. Можеш да прецениш коя храна как ти влияе. Аз с диета съм си добре, не е перфектно, но се овладява някак, двуцифрените стойности са зад гърба ми. Вече от 1 месец съм на диета и съм свалила около 2 килограма и не съм качвала. Наистина с добра диета се овладяват нещата, поне при мен. Дишам по-лесно, ходя по-рядко до тоалетна през нощта. Не ми тежи нищо, чувствам се добре. Мен ме пратиха на обременяване само заради голям плод, за водите нищо не споменаха.
Вероятно ще го овладееш, няма страшно. Плюс това самото изследване е много особено, по отношение и на притеснение, и на храненето ти предишните 3 дни и тн. Но че има проблем, има.
На мен всички изследвания и хормони са ми в норма, слаба съм и нямам признаци на диабет, освен обременяването... Това и ме спаси от инсулина засега.

# 308
Да, с този талон може да идеш да раждаш където си поискаш.
Щом доктора е поел ангажимент, че ще те изражда ще е там. Ако си за нормално раждане ще му се обадиш когато започнат контракциите,и той ще те изпрати в болницата първо и след това ще дойде и той.
Но, все пак всички сме хора и може да се случи нещо. Ако си строши ръката примерно, няма как да те изроди. Така че гаранцията е 99%.

# 309
Момичета, не ме разбирайте погрешно - мисълта ми е, ако този избран от нас лекар в бил дежурен и дежурството му свърши, съответно е преуморен. Тъкмо човека се прибира в тях и аз му звъня, че раждам. Той със сигурност няма да е на 100% от себе си.
Иначе от една страна наистина е чудесно, да се запознаем с лекаря( екипа), отколкото да е някой съвсем непознат.

# 310
Зависи си от лекаря.. Тази, при която се следя, приема по около 20 момичета  (Преди ИП) и много се натоварва, но отива в родилно и работи на пълни обороти.

# 311
Зависи си от лекаря.. Тази, при която се следя, приема по около 20 момичета  (Преди ИП) и много се натоварва, но отива в родилно и работи на пълни обороти.

Ако знам че лекаря ми цяла нощ е оперирал, предпочитам някой друг да ми прави секциото.

# 312
И пак няма да знаеш какво е правил предната нощ. За гинеколозите специално си е доста динамично. Особено ако си в малък град и избора не е особено голям

# 313
За съжаление съм запозната с това как протичат нощните дежурства на гинеколозите, там където ще раждам. Цяла вечер само спешни случаи!

# 314
Момичета,на някоя от вас да и се е случвало да усеща ниско долу нещо като дискомфорта преди да ти дойде ... не е болка в никакъв случай,но ми е малко притеснено.
Пия магнезии и но шпа при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт