Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 891
  • 729
  •   1
Отговори
# 315
yanna777, аз снощи два часа бях със силни болки постоянни и засилващи се на вълни. Пия 3×2 но шпа на ден плюс магнезии, утрогестан и още една шепа добавки и хапчета, затова и доста се шашнах. Лекарката, която ме следи каза да си изпия но шпа-то и да сложа анално профенид, ако до 50-60 мин не ме отпусне да ходя в Спешния. Слава Богу ме отпусна. Но си беше като силни менструални болки и по-различно, отколкото ти описваш как е при теб. Това твоето прилича на болка от разтягането на матката и издърпването на всички околни органи. Случвало ми се е и на мен. Но, най-важното е да си спокойна, затова можеш и АГ да питаш Simple Smile

# 316
Някъде към 16 или 18 седмица ми се случи същото,увеличихме дозата на магнезия и ми мина ... надявам се и сега да е така ( бях намалила дозата,сега отново е 3х2 магнезии).
Първа бременност ми е и всичко ме притеснява 😔

# 317
На вас случвало ли ви се е да ви прилошее?
Днес ми се случва за първи път и много се стреснах. Бях навън, чаках на една опашка с маската, не можех да дишам, изпотих се, и все едно бях в басейн с вода. Дали е от нисък хемоглобин или кръвно?
Сега ме е страх да изляза сама, а трябва да ходя до банката. Там обикновено се чака, а вътре трябва да съм с маска и не знам как да го направя. А ми е важно да си оправя документи там, които не търпят отлагане.

# 318
Аз съм така всеки път като вляза някъде с маска. Особенно ако чакам. Днес трябваше да отида до пощата,, чаках жената да си свърши нещо на гишето сигурно 10 мин, щях да се запиша направо. При мен отдавам на маската, ще си взема еднократни, защото са по лекички и проветриви.

# 319
  • София
На мен ми пада кръвното на няколко пъти. Не мисля, че е повод за уплах - случва се (ако това е което се е случило с теб). Вземи нещо сладко със себе си и ако ти прилошее го изяж. На мен ми се случи докато бях в магазина. Не можех да направя 5 крачки. От един рафт взех една суха паста и я изядох. С това закрепих положението докато се прибера.

# 320
Аз до 5месец бях така всяка сутрин. После стана по-рядко. Даже мислех, че е приключило това лошо, докато онзи ден беше 30 градуса и излязох сутринта на слънце, изведнъж ми стана тежко, топло, лошо и повърнах. А тепърва идват топлите дни... Аз много обичам да седя на слънце и не ми пречи, но явно това лято няма да е така, защото не се издържа 😁

# 321
На мен ми става лошо от горещините и особено като съм с маска .. вчера едвам се докопах до хладилникя с водата в Кауфланд,толкова лошо ми стана чак...

# 322
Миналата седмица така ми стана лошо след една разходка и след това три дни не станах от леглото - световъртеж, гадене, спрях да ям. Оказа се, че ми е паднало желязото. След два дни прием на желязо, станах на крака и след първата разходка ми се появиха силни контракции. 4 дни бях в болница на системи с магнезий. От 2 дни съм вкъщи, пия яко магнезий, но шпа и желязо, но съм почти неподвижна. Матката се стяга при всяко по-продължително движение. Пускайте си по-честичко изследвания да не изпуснете нещо Simple Smile Дано се оправя бързо аз

# 323
Явно е от горещините и в комбинация с маската и ето ти прилошаване.
Преди да забременея редовно ми ставаше зле към 11 на обяд, тъй като точно тогава пригладнявах и носех маска.
Сега се връщам от ЖК, кръвната ми захар е идеална и се наградиха с една баклава Simple Smile.
В момента съм 24 седмица а бебето е 750 г и ми казаха, че върви голямо. При вас какви са грамажите ?

# 324
При мен в в 24 седмица беше 830гр. Докторът ме прати за изследване за гестационен, но за щастие нямам.
Аз също изпитвам болки ниско долу. Днес са доста интензивни, но и доста ходих. При мен явно матката притиска таза и не мога дълго да ходя, защото междукрачието започва яко да боли.😕 Явно се притискат нерви.
Момичета, аз имам друг проблем. Нямам място за храна Simple Smile имам чувството, че матката толкова се е разтегнала, че притиска стомаха ми и дори и малко да хапна се чувствам супер преяла, чувствам и леки киселини. Някоя от вас има ли подобни усещания? Става така, че след закуска към 10:00 с 3 малки  принцеси съм подута и не мога да хапна нищо повече. Пия яко вода и явно това усложнява повече положението. Сега е 19:00, а съм яла дамо една праскова и 3 ягоди и нямам място. Супер странно е.

# 325
При мен преди седмица тоест 25 беше 800гр,каза че е напълно нормално,често ми прилошава,последният път беше също от слънце и явно и аз ще се пазя това лято,гледам да хапвам често,защото много ми пада кръвното,може би е комбинация,преди да излизаш хапвай и си носи вода с теб.. успех Simple Smile)

# 326
Аз утре съм на преглед и ще я видим колко е порастнала. Последно в 22 седмица беше 480 грама, сега съм в 26.
При мен при повече движение и натоварване, а тези дни ми насъбра, че все имаше нещо да се свърши и с часове бях на крак, ме заболява гърба и кръста. Коремът също се стяга.
Утре при нас го дават 34 градуса, а на мен ми се появиха ангажименти, които трябва да свърша по обяд, след което преглед и ще видим как ще мине, надявам се да не се получи като онзи ден с прилошаване и повръщане 😒.
Пия желязо от 1 месец, че хемоглобинът ми беше на граница, отделно Актив мама, Магнерот 2 по 2 за твърд корем. Не съм пускала изследвания от месец и половина. Ще видим утре как са нещата и кога трябва да пусна нови, а и бебка колко е порастнала. Така като чета при вас в тази седмица вървят по 700-800 грама.

# 327
При мен в в 24 седмица беше 830гр. Докторът ме прати за изследване за гестационен, но за щастие нямам.
Аз също изпитвам болки ниско долу. Днес са доста интензивни, но и доста ходих. При мен явно матката притиска таза и не мога дълго да ходя, защото междукрачието започва яко да боли.😕 Явно се притискат нерви.
Момичета, аз имам друг проблем. Нямам място за храна Simple Smile имам чувството, че матката толкова се е разтегнала, че притиска стомаха ми и дори и малко да хапна се чувствам супер преяла, чувствам и леки киселини. Някоя от вас има ли подобни усещания? Става така, че след закуска към 10:00 с 3 малки  принцеси съм подута и не мога да хапна нищо повече. Пия яко вода и явно това усложнява повече положението. Сега е 19:00, а съм яла дамо една праскова и 3 ягоди и нямам място. Супер странно е.
Болки нямам и гледам да вървя минимум 7-8 км на ден. Спомням си, че преди имах, но сега сякаш нещата почнаха да се наместват. За стомаха и яденето е същата работа - съвсем малки порции и се подувам ужасно. Гледам да ям съвсем малки порции и не по- късно от 6 вечерта. Киселини имам от самото начало, а от скоро имам чувството че ме боли и жлъчката. Закуската съм я забравила тотално. Вечерно време не спя добре, за това и сутрин спя до късно и най- много да изям един банан или ябълка.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 19:48 от G.Savova

# 328
И при мен е същото положение със стомаха.
Да живеят краставиците и доматите ... друго не ми понася 😁 а и диня също 🍉

# 329
В 24 седмица бебето беше 850г. На ФМ ми казаха, че е гигантче, но пък лекарката от ЖК въобще не се впечатли от размерите. Каза, че бебетата така правели понякога. Бързат да пораснат после се застопоряват. 🙂

Явно е от горещините и в комбинация с маската и ето ти прилошаване.
Преди да забременея редовно ми ставаше зле към 11 на обяд, тъй като точно тогава пригладнявах и носех маска.
Сега се връщам от ЖК, кръвната ми захар е идеална и се наградиха с една баклава Simple Smile.
В момента съм 24 седмица а бебето е 750 г и ми казаха, че върви голямо. При вас какви са грамажите ?

Общи условия

Активация на акаунт