Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 640
  • 729
  •   1
Отговори
# 60
cecinka, моето така спи, когато му е пълен памперса с голяма нужда Simple Smile

# 61
  • Sofia
Добро утро, момичета Simple Smile едвам успях да изчета.. Grinning
За ТСХ според мен е добре и няма нужда от притеснение:)
Аз мисля също в Надежда в София да родя и то точно, защото няма избор на екип. Моце да звучи странно, но се следя при лекар, който не изражда и не ми се занимава да ходя да проучвам други доктори. А имам няколко приятелки, които родиха там и са супер доволни. Simple Smile
За гнездо за спане... По скоро нв, надявам се да сме навън повече през деня, а вечер да си спи в неговото легло, или в нашето.
Обаче, супер сериозно обмислям да си купя слинг. Вие какво мислите? 😁

# 62
temma това си говорих оня ден с моя мъж. Абсолютно съм съгласна с тебе.
За покупките аз мисля, че е въпрос на гледна точка какво е излишно и какво не. Споря и с приятели, в крайна сметка гнездото е за да се ползва няколко месеца, ясно е че след това не ти трябва, но в тия няколко месеца дава едно спокойствие на нова мама да си върши нещо из кухнята докато бебето спи в него в същата стая. Количката ще ни седи извън къщата и нямам намерение да мъкна коша от килчката по етажите из нас.
Иначе да споделя. Вчера бях на ЖК. Предния път ходих да се запиша, преди два месеца и тогава ми пусна изследвания, взе микробиология и договорихме. Вчера за 4 секунди сложи ехографа и ми каза, че бебето изглежда добре и до там. Няма кръв да пускаме няма нищо. После реших да прочета какво включва ЖК и то така било. Аз си ходя на частно и моя доктор гледа бебето обстойно, доплеров, сърчице, гръбначен стълб и още много други неща, на две три седмици ходя. Ако Не беше болничния от него, смисъл от тоя преглед не виждам. Може би заради трудностите покрай бремеността ми и свикнах всичко да се гледа. Сега като ми каза „ изглежда добре за СЕГА” и половин час съм се смяла като излязох. Е как изглежда добре за СЕГА. Малко като на врачка все едно съм била Joy Това малко да ви развеселя сутринта Hug

# 63
Слингът е голямо удобство и препоръчвам! И за бебето е добре, и за майката...само като поотрасне бебче започва да тежи ако е по-продължително време, но това зависи и от структурата на майката.

# 64
Александрия, някак не се и учудвам Joy не навсякъде е така, понеже други момичета са споделяли, че ги гледат обстойно на ЖК. Но сякаш като се плаща от държавата, им е все тая... А ние понякога така ги чакаме тези прегледи.

За купуването на неща...който както се чувства добре. Пък и живот и здраве може да остане за 2ро-3то детенце.

И аз искам слинг. Предвид че обичам доста да се движа пеша, мисля че ще ми е полезно. Е, не знам как ще се справя с тежестта, но съм виждала и слаби майки с бебета в слинг.
Количката пък дава удобство на кошница, по-самостоятелно бебе...

Разкази като на Blabada някак ме успокояват Simple Smile че и с малък корем всичко се е ОК. И аз съм +6 и се чудя къде са... ММ се смее, че ги качва вместо мен Simple Smile

Вчера бебока се завъртя пак, пак я усещам мноооого ниско долу. Чак се чудя как може да е толкова ниско! Confused

Честит май месец, момичета! Да е много хубав и изпълнен с много положителни емоции! Да можем да се порадваме и на пролетта Flowers Cherry Blossom

# 65
Привет момичета 😊
Честита нова темичка🤗 (Аз както обикновено със закъснение).
Аз съм се насочила да раждам в Надежда, до колкото знам свиждания все още не се допускат татковците, но четох в страницата им, че ако искат да присъстват на раждането трябва да предоставят отрицателен pcr тест за корона ( не по-стар от 5 дни). Това ме навежда на мисълта, че може би има някакъв вариант да има свиждания, при изпълненото условие.

ТСХ не са ми пускали до сега май или поне аз не съм го видяла. Иначе след последния преглед ми казаха да пия желязо, та и него добавих към купчинката с неща за пиене 😁

Иначе имам чувството, че съм станала като балон. Ужасно бързо качвам ( вече са около 9 кг, а тепърва съм 26 г.с).

Някой случайно да усеща болка в ребрата, точно при линията на сутиена и да открил начин да се облекчи, че си е мъчително ?

# 66
  • Denmark
Слингът ми изглежда много по-удобен от количката ако трябва да съм честна. Като видя в магазина някоя мама с тези големи колички и й съчувствам, но пък ако бебето спи, би му било по-удобно да си спинка в количката. Ще се комбинират нещата предполагам.

Аз като ви слушам, че не ви личат по 6-7 кг и се успокоявам, че сигурно и на мен не ми личат тъй като съм височка, но няма да лъжа, че си ги усещам. 😅

Нашата "маса" за повикване ще бъде по-широката част на дивана, която така или иначе не ползваме. Ще си я обособя с необходимите неща. В тези времена, където аз вече от 2 месеца не работя и май не се очертава да ми бъде разрешено до лятото, не смятам да харча излишни средства за неща, които може и без тях.

Помпа за кърма ще взема ръчна вероятно, за да мога да помогна за стимулиране на кърма, но само ако се наложи. Ще изчакам след раждането и след като видя как ще тръгнат нещата при нас.
Мамите с опит може ли да ми кажат дали се ориентирам в правилна посока? 😅

# 67
Слингът ми изглежда много по-удобен от количката ако трябва да съм честна. Като видя в магазина някоя мама с тези големи колички и й съчувствам, но пък ако бебето спи, би му било по-удобно да си спинка в количката. Ще се комбинират нещата предполагам.

Аз като ви слушам, че не ви личат по 6-7 кг и се успокоявам, че сигурно и на мен не ми личат тъй като съм височка, но няма да лъжа, че си ги усещам. 😅

Нашата "маса" за повикване ще бъде по-широката част на дивана, която така или иначе не ползваме. Ще си я обособя с необходимите неща. В тези времена, където аз вече от 2 месеца не работя и май не се очертава да ми бъде разрешено до лятото, не смятам да харча излишни средства за неща, които може и без тях.

Помпа за кърма ще взема ръчна вероятно, за да мога да помогна за стимулиране на кърма, но само ако се наложи. Ще изчакам след раждането и след като видя как ще тръгнат нещата при нас.
#Marayah според мен се ориентираш чудесно за всичко и си много добре информирана, браво!
Да, и слинг и количка - всяко има своите предимства и не са взаимозаменяеми. За разходки в планината, например слингът е единственото решение. Отварям скоба, че има и ергономични ранички, които са одобрени от ортопеди. На консултация често ходих със слинг или раничка, защото тя  е по-спокойна, много спокойно спи, тъй кято се регулира телесната температура спрямо твоята и най-хубавото - чува сърцето и чувства топлината ти. А сърдечният ти ритъм го е слушало с месеци и му е най-познатото нещо. Доказано е, че бебетата разпознават майчиния сърдечен ритъм сред десетки други.
Помпа може и да не ти трябва, ако бебче суче добре, а ако ти затрябва - достъпни са навсякъде и по всяко време.
Гнездо имаме, но ме беше страх да го ползвам. СЗО не препоръчва обиколници и играчки като безопасни, ако някой се интересува - има информация по темата. Една препоръка от опит - спалните чувалчета са огромно улеснение. Ако искате прочетете за тях. Въобще не мислиш дали се е отвило по сто пъти на нощ бебчето и си спокоен, че е най-безопасния вариант за завиване на новородено. Ние ползваме на angel baby - по-скъпи са, но съм благодарарна за даренията, които правят на неонатологиите в цялата страна и дъм решила да ги подкрепям. Две са напълно достатъчни в началото, а сега вече на годинка и 8 месеца сме само с едно.
П.С. относно слинговете - има библиотеки, в които можеш да пробваш или да наемеш, за да избереш кой ти е удобен на структурата. Аз бях ходила и на един базар, където кожеш да се информираш как да избереш, както и да пробваш.. е, това слее пандемията, прееполагам, но си има достстъчно време.
Извинявайте за дългия пост. Просто се сещам неща, които съм разбирала сама по трудния начин и затова споделям.

# 68
  • Sofia
Александрия, някак не се и учудвам Joy не навсякъде е така, понеже други момичета са споделяли, че ги гледат обстойно на ЖК. Но сякаш като се плаща от държавата, им е все тая... А ние понякога така ги чакаме тези прегледи.

За купуването на неща...който както се чувства добре. Пък и живот и здраве може да остане за 2ро-3то детенце.

И аз искам слинг. Предвид че обичам доста да се движа пеша, мисля че ще ми е полезно. Е, не знам как ще се справя с тежестта, но съм виждала и слаби майки с бебета в слинг.
Количката пък дава удобство на кошница, по-самостоятелно бебе...

Разкази като на Blabada някак ме успокояват Simple Smile че и с малък корем всичко се е ОК. И аз съм +6 и се чудя къде са... ММ се смее, че ги качва вместо мен Simple Smile

Вчера бебока се завъртя пак, пак я усещам мноооого ниско долу. Чак се чудя как може да е толкова ниско! Confused

Честит май месец, момичета! Да е много хубав и изпълнен с много положителни емоции! Да можем да се порадваме и на пролетта Flowers Cherry Blossom
Rolly и аз усещам бебо много ниско долу и уж чакам да се качи, ама докато го усещам, че мърда, гледам да не се притеснявам излишно.
В понеделник съм на преглед и ще попитам доктора, дали е нормално.🙂
Благодаря за споделените опити и мненияна тези, които не минават за първи път през това. Определено са полезни 😊

# 69
  • Denmark

#Marayah според мен се ориентираш чудесно за всичко и си много добре информирана, браво!
Да, и слинг и количка - всяко има своите предимства и не са взаимозаменяеми. За разходки в планината, например слингът е единственото решение. Отварям скоба, че има и ергономични ранички, които са одобрени от ортопеди. На консултация често ходих със слинг или раничка, защото тя  е по-спокойна, много спокойно спи, тъй кято се регулира телесната температура спрямо твоята и най-хубавото - чува сърцето и чувства топлината ти. А сърдечният ти ритъм го е слушало с месеци и му е най-познатото нещо. Доказано е, че бебетата разпознават майчиния сърдечен ритъм сред десетки други.
Помпа може и да не ти трябва, ако бебче суче добре, а ако ти затрябва - достъпни са навсякъде и по всяко време.
Гнездо имаме, но ме беше страх да го ползвам. СЗО не препоръчва обиколници и играчки като безопасни, ако някой се интересува - има информация по темата. Една препоръка от опит - спалните чувалчета са огромно улеснение. Ако искате прочетете за тях. Въобще не мислиш дали се е отвило по сто пъти на нощ бебчето и си спокоен, че е най-безопасния вариант за завиване на новородено. Ние ползваме на angel baby - по-скъпи са, но съм благодарарна за даренията, които правят на неонатологиите в цялата страна и дъм решила да ги подкрепям. Две са напълно достатъчни в началото, а сега вече на годинка и 8 месеца сме само с едно.
П.С. относно слинговете - има библиотеки, в които можеш да пробваш или да наемеш, за да избереш кой ти е удобен на структурата. Аз бях ходила и на един базар, където кожеш да се информираш как да избереш, както и да пробваш.. е, това слее пандемията, прееполагам, но си има достстъчно време.
Извинявайте за дългия пост. Просто се сещам неща, които съм разбирала сама по трудния начин и затова споделям.
Много благодаря за съветите от първа ръка, много са полезни! 🤗
Аз съм в чужбина и не знам дали има такива места за пробване, но ще слушам съвети от вас, момичета.
А на тези чувалчета какви са им функциите? 🤔 Струва ми се странно да ограничава движенията на ръчичките докато спинка, нужно ли е? Simple Smile

# 70
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
В първите месеци бебенцата изобщо не знаят за какво служат ръцете и не могат да ги контролират Grinning Чак по-нататък откриват , че имат и ръце. Но дотогава дори им пречат , особено при заспиване Joy Затова ги повиват и така спят по-спокойно, но и тук е въпрос на личен избор. А ръкавичките за новородени са , за да не се драскат с ноктите по лицето. Моят син на първите си снимки е с надрани бузи Grinning

За гнезно - с първото дете нямах, и сега искам да имам. Мисля, че ще ми е доста по-удобно, когато искам да поставя някъде бебчо , а не постоянно да търся пелена/одеало, на което да е. Чудя се между такива тип snuggle me и анатомичното на Ред касъл.

bibiflebi, много полезен пост.

# 71

Много благодаря за съветите от първа ръка, много са полезни! 🤗
Аз съм в чужбина и не знам дали има такива места за пробване, но ще слушам съвети от вас, момичета.
А на тези чувалчета какви са им функциите? 🤔 Струва ми се странно да ограничава движенията на ръчичките докато спинка, нужно ли е? Simple Smile
Не, ръчичките са отвън (за новородени има и опция при желание да са вътре, но аз не съм я ползвала. Все още се смята, че повиването е първата стъпка за успокояване на плачещо бебе...е, моето не се успокояваше от повиване Simple Smile В Лидл тази седмица има и са много по-достъпни, като качеството е супер. Изпращам сайта на angel-baby, там има и информация относно спането в чувалче. Разбира се, нас са ни гледали с одеялца и ме станали хора, но чувалчето е едно простичко улеснение, от което не бих се лишила...и без това сънят е много накъсан с малко бебе, а ако трябва и да ставам да го завивам...🤪
https://angel-baby.eu/11-klasicheski-chuvalcheta

# 72
Аз имах ужасни болки в кръста и слинга за мен беше непрактичен. Моят син спеше с часове в количката и не си представям да виси на мен постоянно. Пробвах да го връзвам този слинг- не става.

# 73
Pynko Аз получавам всекидневно нещо като спазми всеки път отляво ,точно под ребрата като спазъм на диафрагмата,стяга ме за 2,3 мин и не мога и да си поема въздух дори,но го масажирам и минава.

Marayah И аз мисля да взема слинг обаче малко ме притеснява фактът,че бебчето стои с прегънати краченца (малко като в седнало положение, а нали бебчетата първите няколко месеца не трябва да сядат? 🤔 Може би е нормално,просто се замислих. А колкото до повиването и на мен ми беше много странно да го ограничавам,но няколко майки вече ми споделиха,че освен ,че спинкат много по-спокойно,помага и при колики,чувстват се много по сигурно както в утробата на мама, предпазва от внезапно събуждане поради мятане на ръчичките. Пък и те изглеждат стегнато повити по снимките обаче изобщо не е така 😁 ,също така ако се използват тънки муселинови или памучни кърпи няма опасност от прегряване. В крайна сметка всеки решава за себе си ,но няма лошо пък и да опиташ и да видиш как бебчето ще се чувства по-спокойно 😋 💙👶🏻

Относно мамите ,които са кърмили и смятат да кърмят : трябва ли да се приемат определени храни ,които стимулират кърмата и ако да ,кои са те и кога да започнат да се приемат ? Също така как да се предпазим от мастит? Може би при прекалено консумиране на такива храни може и да се получи 🤔. И прави ли се масаж на гърдите за стимулиране на кърма ? Благодаря предварително 🤗

# 74
  • София

Относно мамите ,които са кърмили и смятат да кърмят : трябва ли да се приемат определени храни ,които стимулират кърмата и ако да ,кои са те и кога да започнат да се приемат ? Също така как да се предпазим от мастит? Може би при прекалено консумиране на такива храни може и да се получи 🤔. И прави ли се масаж на гърдите за стимулиране на кърма ? Благодаря предварително 🤗

Аз от своя личен опит с кърменето(макар и за кратко) ще споделя следното:За стимулиране на кърмата е много важно да се закусва!
    Друго нещо,което въпреки че в началото ми се стори супер странно бе консумацията на кромид лук.Мирише неприятно,но пък добре действа за производството на кърма.
    А относно шоколада и боба/лещата,когато се случеше да ги консумирам дъщеря ми след известно време ставаше силно раздразнителна и получаваше колики.
    Приемът на чай също ми оказваше добър ефект към кърмата.
    Аз консумирах и много супички също.
    Стимулирах зърната си още от 7 месец чрез масажи.
    Относно маститът не съм запозната много,но трябва след раждането да се изцежда останалата кърма , а по време на кърмене да се редуват гърдите хем за стимулиране на производството на повече кърма,хем за предотвратяване на мастит.

Общи условия

Активация на акаунт