Пролет слънчева е вече, все по-силно рита Августинското човече! <3 Тема 5

• 18 954
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
Някоя по - запозната мама може ли да ми каже дали е нормално бебешка пижама р-р 56 да е 2 пъти по - голяма от боди р-р 62? 😁 Пижамката е тип ромпър с къси гащи и къс ръкав, бодито е лятно. И двете са от НМ.
Да ги сменям ли тези пижами, така по - свободни ли трябва да са... моля за някакво напътствие.

# 181
Не ги сменяй, нали детето ще порасне

# 182
Искам да споделя нещо- от около месец имам трептене на едното око. Дали има общо с бременността и дали е притеснително?
На мен лявото ми око играе от няколко месеца, а досега не се е случвало толкова често. Почти всеки ден става.... И започвам да си мисля, че има общо, но какво ли...?
[/quote]

Спокойно ,мен цял живот ми трепти ту едното,ту другото. Не знам дали си чувала обаче ако си родена на четна дата и ти трепери лявото е на късмет ,а дясното на нещастие и ако си родена на нечетна дата обратното 😂. Като цяло глупости ама така съм чувала.

# 183
😂😂 Значи трябва да е на късмет.
Хора, нощем вече се будя по 4 пъти заради крампи на прасците... Побърквам се вече. Магнезий ли трябва да пия? 🤷🏼‍♀️

# 184
# 185
Вие притеснявате ли се дали ще се справите?
От вчера започнах да се чудя дали ще издържа на всичко - кърмене, памперси, пазене на пъпче, ритуали, безсъние, къпане, повиване,  чистене, старание, болести, лекари, баби... И се чувствам виновна за тези мисли. Ами ако не правя нещо както трябва? Ако не успея да се събудя, да го нахраня? Ако не измия добре дупето или не дезинфекцирам правилно пъпчето?  Или не успея да кърмя? Ако го изпусна на земята? Ако се задави? За всичко ли се звъни на педиатър?

# 186
Много бързо ще влезеш в ритъм. И не само ще се събудиш да го нахраниш, а няма и да заспиш спокойно. С всичко ще се справиш, ще направиш правилния ритъм за теб и детето . Аз преди така всеотдайно по цял ден навън с количката, че детето да спи на въздух..после се прибирам и нямам време за нищо. Ама в един миг ми дойде акъла и следобеда, когато той спи бяхме у дома. Той спи, аз шетам и така имам време за всичко. Но мъжът ми пое доста от задълженията. Той го къпе и му прави тоалета вечер. Като поотрасна вечер ходят само на площадката, а аз готвя. Намира се баланса. Само бабите ги ограничи , че натоварват.

# 187
Вие притеснявате ли се дали ще се справите?
От вчера започнах да се чудя дали ще издържа на всичко - кърмене, памперси, пазене на пъпче, ритуали, безсъние, къпане, повиване,  чистене, старание, болести, лекари, баби... И се чувствам виновна за тези мисли. Ами ако не правя нещо както трябва? Ако не успея да се събудя, да го нахраня? Ако не измия добре дупето или не дезинфекцирам правилно пъпчето?  Или не успея да кърмя? Ако го изпусна на земята? Ако се задави? За всичко ли се звъни на педиатър?
Ще се справиш без съмнение. Майките добиват супер сили. Вярно, трудно е не отричам. Но, ти сама ще се учидиш от себе си. Махни тези мисли от главата си и    се наслаждавай на бременноста си.

# 188
Аз съм далеч от мисълта, че има родители които са перфектни, за мене всеки си е перфектен за себе си, със своето дете. Сигурна съм, че ще е трудно, но няма да ни уморява толкова, ако се наслаждаваме на всеки миг. Покрай всички грижи които изреди, забрави за прекрасното човече, кото ще ни напомня, че всичко си заслужава Heart Спокойно, всичко ще е наред

# 189
Мен пък ме притесняват именно бабите ... на моята майка мога всичко да и кажа в очите без да се обиди,но как да кажа всичко и на свекървата ... още от сега се гласи да взима отпуски,да пътува и не знам си какво още .. ами не,не искам колкото и злобно да звучи на някои от вас. 😔
Някоя от вас има ли същите притеснения и съвет как да се оправя? Просто искам да сме си само тримцата с бебчо живот и здраве.

# 190
Аз казвам на ММ, въпреки че всичко казвам и на свекървата, но тя се прави, че не ме разбира Joy Той си се оправя с нея

# 191
  • Denmark
temma, сигурна съм, че всяка жена преди да стане майка на първото си дете има тези мисли и притеснения. Мен също ме стяга сърцето като изскочи въпросът "ще се справя ли с всичко?". Реално няма как някой да ти отговори с точен отговор, защото няма такъв. Ти ще си създадеш начин - твоя. И той ще е най-подходящия за твоето дете. Simple Smile
Нека не забравяме (или поне аз с това се успокоявам), че винаги може да се потърси помощ - мъжът ти, родители, баби, приятелки, дори във форума да зададеш въпрос, ще намериш хора отсреща със съвети. Дишай дълбоко и си мисли как ще гушкаш малкото човече и ще му даваш любов - нещото, от което те имат най-голяма нужда.

yanna, аз имам горе долу същия проблем. Моята майка е на 2000 км, а неговата на 10 минути с колата и вече си е обзавела къщата да посреща бебе, а а аз дори не си представям как ще си оставя детето там. 😳 Ще е трудно. Споделих на МП за моите притеснения и слава Богу сме на едно мнение, което малко ме успокоява. Аз съм директен човек и ако ми идва в повече, ще й кажа (без караници, разбира се), но пък и защо да отказвам помощ ако ми се предлага. 😅 Тя каза, че можела да идва за час, два колкото да отида спокойно да си взема душ, сготвя или каквото там искам. Но отсега усещам, че съм майка орлица, която не дава на хората да й пипат бебето да не би да му направят нещо. 😂

# 192
yanna777, нормално е да искаш така. Вие сте си семейство и дори роднини с най-добри намерения, често нарушават семейния комфорт за дълго време в една къща. Разбира се, за всички е голяма радост, според мен не ги лишавай, но когато и за колкото време ти прецениш. Моите свекъри като идваха, винаги искаха сами да са на хотел. Отначало ми се струваше странно, защото имаме спалня за гости и винаги сме обичали да ни гостуват приятели и роднини с преспиване.
После разбрах колко разумно постъпват с хотела, след като се появи бебето. Цял ден сме заедно, но после всяко семейство се прибира на своето място и има своето време, да се отпусне и да бъде в своята среда на комфорт. Ако имате възможност за хотел, airbnb или друг вариант в близко място - по-добре се възползвайте. И двете страни са по-добре. Това, както и всяко друго подобно нещо, си е разбира се напълно индивидуално и всеки сам знае кое е най-добро за неговата ситуация. Simple Smile

# 193
Марая, не отказвай помощ. В един момент наистина ще ти потрябва, така че не я отрязвай жената от сега Simple Smile.
Много ми се иска поне една от бабите да може да дойде да помага, но нито едната няма тази възможност. Майка ми е на години и едва ли ще и е до бебета, а неговата майка е постоянно по някакви круизи.

# 194
Аз пък си мисля, че помощ първите дни не е нужна. Ама като стане по- жилаво детето, почва да прохожда, да е по- активно, вече си трябва още една ръка. То сега основно ще спи, яде , ака и плаче.

Общи условия

Активация на акаунт