Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 32 488
  • 740
  •   1
Отговори
# 315
Моят косопад при ниско желязо е, как да го опиша...космите падат ужасно лесно, с оформени "коренчета", т. е. добре развити уж- включително и късите- просто все едно не могат да се задържат по главата Rolling Eyes При нормалния ежедневен косопад не усещам как падат космите (как се отделят от главата), падат си нормално количество и само по-дълги косми забелязвам. А при железен дефицит и късите косъмчета ми остават в ръцете- а при миене на косата е ужас, колкото и да внимавам...Имам дразнещ навик периодично да си пипам лекичко краищата на косата и да проверявам не "виси" ли някой косъм Grinning , та имам наблюдения от малка как е. Добре че започна да се пооправя този косопад, но няколко месеца наблягам доста на черен дроб и т. н.
А по повод кетозата- 2 месеца на под 20 гр. въглехидрати не съм била никога, то и 1 месец на толкова ниски вгх не съм изкарала. В повечето дни съм до 30-50 грама вгх,  като варират, естествено. За мен балансирано (за мен самата) е хранене което ме кара да се чувствам добре и с енергия, а не уморена и сънлива. Да не ми се спи след това, да не ми е тежко, в същото време и да не съм гладна и да не мисля постоянно какво ще ям след 2 или 3 часа. Абсолютно преднамерено никога не съм се стремяла към твърде силно орязване на въглехидратите- резнах драстично само тези от определен вид.

# 316
За здрави хора, това е найстина добро съотношение.  АЗ като си поръчвах преди години план за отслабване при известен фитнес инструктор, горе долу такава диета ми беше направил. Беше намалил калорииите , но съотношението В/П/М го беше спазил
И това нищо не значи. Доста хора мислят, че са си здрави, обаче се оказва, че само си мислят. Особено когато ти казват, че е от възрастта и така ще е занапред, нормално, свиквай... докато не се поразровиш малко и червейчетата започнат да изскачат.

Скрит текст:
Фитнес инструкторте не разбират нищо от хранене (генерално) и понятие си нямат от човешка физиология и перфектно оформено тяло не е равно на здраво тяло. 

# 317
  • Paris, France
За здрави хора, това е найстина добро съотношение.  АЗ като си поръчвах преди години план за отслабване при известен фитнес инструктор, горе долу такава диета ми беше направил. Беше намалил калорииите , но съотношението В/П/М го беше спазил
И това нищо не значи. Доста хора мислят, че са си здрави, обаче се оказва, че само си мислят. Особено когато ти казват, че е от възрастта и така ще е занапред, нормално, свиквай... докато не се поразровиш малко и червейчетата започнат да изскачат.

Скрит текст:
Фитнес инструкторте не разбират нищо от хранене (генерално) и понятие си нямат от човешка физиология и перфектно оформено тяло не е равно на здраво тяло. 

Че те диетолозите не разбират нищо от хранене, фитнес инструкторите ли да разбират? Виждала съм диети, разработени за диабетици, в които има толкова ВХ, че аз ще се разболея от диабет ако ги ям месец. За мене всякакви диетолози, психолози и 90% от фитнес инструкторите са непотребни. Програмите на много фитнес инструктори са правени за мъже на анаболни стероиди и даже инсулин. Нормален човек ще се разболее от такова натоварване.

Франсоаз, умрях от смях с Фатма от Индия. Преди 2 години опитвах да обясня на една Фатма от Индия защо не се подобрява. Набивах и да яде протеин, а тя ме питаше от леща или от боб да е протеина. Някаква веганка беше.

# 318
  • София

Скрит текст:

Че те диетолозите не разбират нищо от хранене, фитнес инструкторите ли да разбират? Виждала съм диети, разработени за диабетици, в които има толкова ВХ, че аз ще се разболея от диабет ако ги ям месец. За мене всякакви диетолози, психолози и 90% от фитнес инструкторите са непотребни. Програмите на много фитнес инструктори са правени за мъже на анаболни стероиди и даже инсулин. Нормален човек ще се разболее от такова натоварване.

Франсоаз, умрях от смях с Фатма от Индия. Преди 2 години опитвах да обясня на една Фатма от Индия защо не се подобрява. Набивах и да яде протеин, а тя ме питаше от леща или от боб да е протеина. Някаква веганка беше.

И аз съм на същото мнение за фитнес гурутата и производните.

# 319
Хаха Невена, и моето мнение за диетолози, тренери, инструктори и прочие гурута е същото... Ша Та сложат почти само на протеин ( гурутата), то така и баба може. Диетолозите пък ще ти предпишат поне по филия х3 /ден, плюс междинки, +десерт, да не заслабнеш случайно Joy
Като чета във френските женски списания примерни менюта, падам. Хлебец и десерт на всяко хранене.

# 320
  • Paris, France
pepa57, да, вярно е това за списанията, обаче франсетата си ги бива като телосложение. Рядкост е да се види гнусно дебел или дебела старица. Елегантни, облечени. А как поркат и пушат до 100 годишни, особено на юг! Съседите ми починаха на почти сто, пиейки и пушейки всеки ден, тя слаба като вейка, той леко окръглен. Той се е пенсионирал като главен готвач на Шератон, а тя била актриса като млада. Ядяха си и мазно сирене, и манджи, закуска, обяд и вечеря. Свекърите и те така. Виждала съм лабораторни резултати на стари французи - такива аз не мога да докарам. Те имат високо TSH, а седят слаби. Моето като стане 2.5 ставам слон. Те си ходят с 3-4.

Само да пръднат накриво тичат на лекар. Пъпка, оредяване на коса, нещо тривиално, на което много от нас не обръщаме внимание. Моят мъж, ако му остане кафеникаво петно от пъпка, веднага тича на дерматолог. Връща се с 2 торби кремчета и лекарства.

Като се запознахме ми наду главата с баба му, която развила диабет. На 90 години това 😁♥️. Оттогава цялата рода до 5то коляно се изследва за диабет. Майка му разви преддиабет. То не бяха диети, спорт, лекарства. Оправи се.

Половината съседи сутрин ядат кроасани и имат идеален холестерол. Чужденците, обаче, не можем да ядем това, което ядат те. Е, може би някой мускулест негър да може. Магребците масово имат диабет и това когато са слаби, особено жените. Явно не се движат. При кореняците французи диабет 2 е почти нечувана болест. Около 4-5 процента я развиват, обикновено жени и дебели. 15 процента от северноафриканците развиват диабет.

Синът ми и мъжът ми си ядат хлебец и десерт и не дебелеят. Прекрасно е, но аз не мога. Мъжът ми си сипва пълна чиния с ориз, ямс, картофи, маньока и отгоре полива със зехтин. Отделно месо, риба, салата. После пита какво ще ядем за десерт.

На мене тук ми харесва това, че хората нямат нездравословни мании към храни, че се радват на яденето и на живота. В България всеки втори е на някаква глупава диета, половината жени са мазно слаби, повечето мъже над 35 са леко плешиви и с кореми и всеки недоволен.

Интересно ми е, че на френските карибски острови ядат много риба и месо, авокадо, кокос, зеленчуци, а имат доста висок процент диабетици. Не е като да не се движат, танцуват, плуват. Не е ген, защото са смес от французи, които нямат диабет и западноафриканци, които също нямат. Има индийци, но не са много. Освен да е, защото са стари????

Абеее, да са живи и здрави!

# 321
Невена, да и аз това се чудя, с тези мазни сирена и кроасани. Но не ядат много хляб, и като цяло количествата са по-малки. Аз в началото като дойдох бях много разочарована от размера на кремчета/десертчета - 90-100 грама Grinning Ама им свикнах.

# 322
Това за размера на порциите е взаимно- и италианец като дойде в България се диви на нашенските обилни порции Stuck Out Tongue Winking Eye А на един стар познат италианец щяха да му паднат очите когато видя човек да си купува един-единствен банан от сергия с плодове и зеленчуци (това преди около 15 години) Joy

# 323
  • Paris, France
А на един стар познат италианец щяха да му паднат очите когато видя човек да си купува един-единствен банан от сергия с плодове и зеленчуци (това преди около 15 години) Joy

Да иде в Лондон! Има пакетирани във фолио по една ябълка и по един банан.

Аз също купувам по 2 банана. Нали ги ядях само зелени и ако купя повече зреят. В България зелени десертни банани изобщо не съм виждала.

пепа, за моите разбирания ядат доста хляб. Сипват по много малко ориз, нещо като една или две супени лъжици, но ядат и хляб. Да има ориз и да ям и хляб не мога да го разбера. Хлябът им в хлебарниците е ненадминат.

Десертчета им са ми отвратни. Изключвам ресторантските. Разните мусчета, кремчета, компотчета (пюре от ябълки или дюли, круши).

У баба ми крем карамелът беше 150-200мл крем, а тук е нисък и мъничък. Същото с бадемовия крем, пана кота му викат.

Харесват ми плодовите им пити с хилядолистно тесто, защото не са сладки.

У нас десертът беше плод, никога кисело мляко, че и сладко или сладкиш. Сладкиш само за празник. Харесват ми българските баклави с орехи и лимонов, не особено сладък, течен сироп. Гръцките ми идват сладки, а турска и с пари да ми в дават не мога да ям. Забелязах, че южните народи ядат по-сладко от по-северните. Това ако изобщо ги ядат. Черна Африка не ядат сладкиши. Те и плодове почти не ядат. Това манго, за което ние плащаме двуцифрена дума на кило, в централна Африка расте по пътищата и никой не го барва. Чудела съм се защо копаят маниока и боб вместо да ядат плодове, но те си знаят. Факт е, че докато грухат риба с палмово или фъстъчено масло и треви и зърнена каша талиите им са като на оси.

Нашата карантина свърши. Можем вече да ходим на 100км от дома. И сега се чудя да седя ли кето. Хич не ми се връща на бобови и ориз без мазнина. Цикълът ми го няма. Ще помисля още 2 седмици. За да ида да се изследвам трябва да почна да ям ВХ. Дайте идея какво да направя!

# 324
Невена, натоварване ли ще правиш или други изследвания? Заради въглехидратите питам.
Аз мисля утре да се боцна. Ако не се успя както в петък Joy

Последна редакция: вт, 12 май 2020, 01:48 от dolce miele

# 325
  • София
Налетяхте на израза "балансирано хранене" като дебело дете на шоколадова вафла. Joy

Нека всеки прецени за себе си кой режим да ползва, без да башва изборите на другите.

Невена, почвай с въглехидратите, ако ще се бодеш.

# 326
  • Paris, France
долче, не. Ще се натоваря по-късно, лятото. Сега няма никакъв смисъл. Стояла съм дълго в кетоза и е нормално след 10 д на ВХ и спорт да видя добър резултат. Искам да похапна ВХ поне месец и тогава. Понеже не ми идва цикъла ще ме пратят за полови и щитовидни хормони и щитовидните ще излязат и тъй и иначе ниски, докторът ще тръгне да ми изписва щитовидни хормони и става мацаница. Липсата на ВХ променя и нива на полови хормони доколкото съм чела. Затова се питам какво да правя.

Catcher, знам, права си. Трети месец съм кето, ям 2 пъти вечер и това е, спя като къпана, спокойна съм дори при изнервящи ситуации. 20 часа дневно нищо не ям, нищо не ми се яде, готвя за другите, сервирам, отсервирам, но нищо не ме блазни. Излизам спокойно, 7-8 часа навън не търся тоалетна. Не дебелея, не слабея. Ако искам правя упражнения (и ако мога, че сме много на клона), ако искам лежа. Ей това няма да го имам като започна ВХ и ужасно ще ми липсва.

Като се начервя сутрин с онези, матовите червила, дето държат по 24 часа до вечерта съм като кукличка. Тях мазнината ги сваля.

Утре мисля да не ям изобщо. Като ям ВХ и не ям, мисля само какво и кога ще ям. Верно, не дебелея, цикълът ми идва сам, ама си е работа.

Засега съм решила да остана кето до края на месеца.

# 327
Налетяхте на израза "балансирано хранене" като дебело дете на шоколадова вафла. Joy

Нека всеки прецени за себе си кой режим да ползва, без да башва изборите на другите.

Никой "башва" изборът ти на хранене, а само определението, защото е некоректно поставено.

# 328
  • София
Ами, не е нормално да не ядеш някоя група от храните. Но по- лесно е да се залитне в посока "ааа, да, някои наричат вафлите и тортите балансирано хранене", като е пределно ясно, че не се има предвид това. Повечето не сте отключили ИР от ориз и плодове, а от баници и торти. /Аз от кола, споко, не се изключвам от уравнението.

# 329
И защо да не е нормално? Няма незаменими въглехидрати, само незаменими мастни киселини и незаменими аминокиселини. Първото идва от мазнини, второто от протеини.
Не може да знаеш кой от какво е отключил ИР. Диабет съществува още от Древна Гърция, поне тогава е документирано за пръв път, а тогава кола и джънк не е имало.

Общи условия

Активация на акаунт