Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 28

• 32 369
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Елора, знам, видях за подсладителите, затова ги спрях и тях. Не искам постепенно да го спирам, аз доста я намалих захарта в кафето, мисля че е време да я резна съвсем.

Днес сме 07.05 да видим на 17.05 как ще се чувствам.

# 226
Момичета, някой с опит дали може да каже дали от хранене с ограничени калории /тъй като просто не ми се яде/ и предимно животински продукти и краставици през последния месец е нормално да ми подранява цикъла. Предния месец с 2 дни, а сега с 4?

# 227
А да, вярно. Наскоро го установих.
Вече не взимам дълго Grinning
И няма нужда да се подслажда.

# 228
  • София
Не е от ограничените калории, от възрастта  е.

# 229
Може и нещо да има дето се отразява по-общо, не знам дали от смяна на сезони или какво ама и при мен, и при други жени край мен имаше такова нещо последните 2-3 месеца. Подраняване къде с по 1-2 дни, къде с повече, при обичайно регулярни цикли на всичките. И нормално протичащо всичко, само че по-рано, никаква друга разлика дето да сочи за някакъв проблем. Обикновено избягвам да обобщавам така щото всеки си е различен, ама чак пък такова съвпадение... Чудихме се, маяхме се и никакво обяснение не намерихме.

# 230
  • Пловдив
На мен пък точно този месец ми закъсня и то 5 дена.Цикъла ми е много редовен,та бая се бях притеснила ,чак тест за бременност мислех да купувам.Факт е че напоследък орязах мазнините,спрях кашкавала и сиренето,маслото и него намалих че и с него прекалявах,но просто го обожавам на резенчета със сол.Та сега се чудя дали това не даде отражение на цикъла или просто вече и годините си казват думата.

# 231
Момичета, някой с опит дали може да каже дали от хранене с ограничени калории /тъй като просто не ми се яде/ и предимно животински продукти и краставици през последния месец е нормално да ми подранява цикъла. Предния месец с 2 дни, а сега с 4?
За не наблюдавам такова нещо при мен, а и то зависи какво значи ограничени калории. Щом не си гладна, значи това което ядеш ти стига, освен ако няма друга причина за неяденето като емоционален стрес например. Освен всичко, за 1-2 месеца от намалени калории, надали ще се промени цикъла, освен ако не ядеш абсолютно нищо.

# 232
  • Paris, France
Елора, знам, видях за подсладителите, затова ги спрях и тях. Не искам постепенно да го спирам, аз доста я намалих захарта в кафето, мисля че е време да я резна съвсем.

Днес сме 07.05 да видим на 17.05 как ще се чувствам.

Ами като си го видяла, за какъв такъв слагаш по 2 хапчета? Виждаш до какво те докарва.

Добре, че си красива жена! Ако беше шопар, щяха вече да те готвят за кланицата. До 92кг ги угояват, не повече, защото иначе почват да губят мускул и стават само сланина без месо.

Яд ме е до мозъка на костите за всеки информиран, който се оставя да дебелее. Тези 15 допълнителни кила ще си ги плащаш ти, с цената на усилия, глад и време. А и предишните явно са ти дошли много..

При мене кето диетата скъси драстично цикъла. Преди нея едвам идваше на 80-90 дена. Това докато не минаха 4-5 месеца след отслабване и не почна пак да закъснява, този път от обратното. С га съм кето и без цикъл от над 2 месеца, но наближавам 50г и може да е менопауза.

Дорис, може да е от диетата, но може и да е от това, че наскоро си отслабнала драстично, от нервите, от тичане, но и от възрастта. Знам, че след 40г големина на яйчници, AMH, особено в условия на висок инсулин, не са меродавни. А колко дни ти беше цикъла и колко стана? На мене 28-30 дневен цикъл ми се вижда къс, а бил нормален, ама нали моят винаги е бил дълъг мисля, че нещо не е наред.

# 233
Благодаря момичета!
Реално почти не ям от стреса. Май го карам на хапчета за гърло, че нещо ме е подпряло и все едно ми е заседнало в гърлото.
Ям само вечер примерно бутче и краставица и маслини и то защото се заставям да ям, не изпитвам глад.
Принципно цикъла ми бе нередовен и на 45 дни. Спазвайки нисковъглехидратно хранене стана на 30 и то редовен, но този месец ме изненада на 27-я. Стана и по-обилен.
То е ясно, че ще се ходи на цитонамазка, а така не ми се искаше в тези времена да ходя по болници.
Може и от стреса щитовидната да е дала фира.
Може и годинките да се обаждат.
Толкова съм изморена и изтерзана, че дори не се притеснявам ... 

# 234
В такъв случай не е ли добър вариант да се правят водни гладувания, да се пият електролити и да се храни човек хубаво от време на време, веднъж на няколко дни, когато огладнее? Интересно ми е дали не е по-щадящ вариант за метаболизма, отколкото всеки ден по малко количество храна/калории, защото на всеки може да му се случи стресът така да му повлияе.

# 235
  • Paris, France
Дорис, 27 дневен цикъл е напълно нормален, но понеже твоят е бил дълъг ти се вижда къс. Цикълът ти се е нормализирал 😍👺, колкото и да не ти харесва. Витамин Ц пробва ли за гърло? Забавя и цикъл.

какх, какво разбираш да се храни хубаво като огладнее? Ако е да плюска картофи + мазнина и протеин, не е разумно докато не отслабне. Ям веднъж или два пъти дневно в момента и не огладнявам.

Когато инсулинът е висок и се наядеш за световно, той скача и скача за дни. Голямото количество храна, поета наведнъж също качва инсулина. Казва се Chinese restaurant effect.

Ако не ти се яде по принцип е ОК да ядеш веднъж дневно, но само при условие, че се чувстваш сита и не ти прималява. С времето ще започнеш да ядеш рядко, да постиш дълго без да се чувстваш зле. Ако чувстваш глад и слабост мозъкът възприема гладуване, липса и затваря кранчето на изход.

# 236
Под хубаво имам предивд по-голямо количество протеини и мазнини, повече калории, не въглехидрати. Интересно ми е, защото в един момент ще дойде апетитът и дали метаболизмът няма да е забавен, ако преди това се е хапвало малко като количествено и насила, на мен това ми направи впечатление, не че е един път на ден.
Един вид кое е по-добре в дългосрочен план за метаболизма, когато поради някакви обстоятелства апетит няма - да се приема малко количество храна един път на ден (например) или да се гладува като се приемат електролити и да се храни човек по-калорично ден-два, когато огладнее, после пак глад и т.н.?
Ще прочета за Chinese restaurant effect, благодаря, че го спомена!

# 237
Ако се ядат правилните храни, тогава се яде когато си гладен. Това е най-добрият подход, но само когато няма зависимост от храна или хранителни разстройства.

# 238
При мен от метформина започна да подранява цикълът (от първия месец на достигане на пълната доза по схема) с ден-два до два и половина, само веднъж закъсня с 1-2 дни, но имах голям стрес точно тогава.

# 239
  • Paris, France
какс, не виждам смисъл да се тъпча насила когато не съм гладна и да гладувам когато ми се яде. Днес ядох веднъж, към 20.30ч вечерта. Не ми се ядеше сутринта, нито на обед, а и станахме рано. В момента тук е 3.30 сутринта. Котаракът преди малко ме събуди да му давам да яде. Дадох му и си легнах и ще заспивам. Пуснах го на балкона, но е студено, та затворих вратата. Ако не се прибере до 10 минути ще спи там до сутринта.

Няма еднозначен отговор колко често да се яде. В някои случаи е по-добре да се яде често, в други да се пости. Не мога да ям повече от 2 пъти е момента, защото ако изям същото количество на 3 хранения слабея, а не ми е цел. Установих, че като ям веднъж, но вечерта си запазвам сантиметрите и теглото. Не ям и много салати, защото няма хубави зеленчуци. Марулята едвам я дъвча, толкова е суха и жилава.

Давам си почивка от непрекъснатото ядене. Кеф.

Едни хора се чувстват добре на вегетарианска храна, други на месо и риба, трети сме помежду им. Някои могат да се хранят либерално ВМ-НВХ, други слагаме мас на такова хранене. Едни ядат плодове, други пийват, трети ядем боб, ориз и каквито нишестени храни искаме, но не понасяме нещо друго от гореизброените. Ще си намериш твоето като отслабнеш.

Като съм с нормално тегло мога да ям ВХ по цял ден и ако се движа и не ям мазнина не качвам. Ако, обаче, прекаля с мазно докато грухам зърнени и бобови - лошо. Е, лошото е само по Коледа, ама.......

В едни периоди от живота ми съм яла едно, в други друго. Сигурно имам някакъв далечен английски ген, защото се чувствам най-добре на броколи, зеле, гъби, яйца и риба. Когато ям това съм здрава и с нормално тегло и външен вид, дори и да не спортувам.

Общи условия

Активация на акаунт